Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Юни, 2018 11:33 1 790 4

Париж иска спиране на огъня в Донбас

  • украйна-
  • донбас-
  • еманюел макрон-
  • петро порошенко
Париж иска спиране на огъня в Донбас - 1
Снимки: БТА/АР

Френският президент Еманюел Макрон подчерта значението на спешното изпълнение на споразуменията, постигнати в Берлин на срещата на министрите на външните работи от Норманския квартет от 11 юни, съобщи Елисейският дворец.

Неговата пресслужба се позовава на телефонен разговор между френския държавен глава Еманюел Макрон и неговия украински колега Петро Порошенко.

Още новини от Украйна

"Френският президент подчерта важността на бързото изпълнение от страна на всички страни на спешните мерки, договорени от външните министри, насочени към укрепване на режима за прекратяване на огъня и защита на гражданската инфраструктура", каза администрацията на Макрон.

Париж иска спиране на огъня в Донбас

Срещата на министрите на външните работи от Норманския квартет (Франция, Германия, Русия, Украйна) се проведе в Берлин на 11 юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неофашизъм

    16 3 Отговор
    Спирането на огъня зависи от решенията на фашистката хунта в Киев. Тях никой не е тръгнал да ги напада. Те са тези, които воюват срещу народа си, който не иска фашистко управление.

    Коментиран от #2

  • 2 Путлеризъм

    3 15 Отговор

    До коментар #1 от "неофашизъм":

    Спирането на огъня зависи единствено от кремълския психопат и агресивната руска кочина. А тия за фашистката хунта ги разправяй на баба си.
  • 3 Владо Вр

    13 1 Отговор
    Спрат ли бойните действия в Донбас, Порошенко трябва да си ходи. Мантрата за руското нашествие на изток, все още върши работа във вътрешен план. В противен случай, украинците ще се запитат : как така, 4 години след майдана, живота им става все по - лош и тежък, цените растат постоянно, комуналните разходи също?Къде е светлото европейско и демократично бъдеще? И, отговори ще искат от управляващите. Тогава, може и нов майдан да има, а също и увиснали по клоните виновници. Затова няма да спрат сраженията на изток.

    Коментиран от #4

  • 4 Доктор Охболи

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Владо Вр":

    Ти мани това, ами те ще се запитат и как така хем са нападнати от Русия, хем стокооборота между вете страни расте.
Новини по държави: