Last news in Fakti

17 Юни, 2018 12:25 3 341 14

Германски министър: Повече не мога да работя с Меркел

  • хорст зеехофер-
  • ангела меркел-
  • германия

Разногласията между двете "сестрински" партии крият риск от правителствена криза

Германски министър: Повече не мога да работя с Меркел - 1

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер, председател на баварския Християнсоциален съюз (ХСС), оцени скептично перспективите си за по-нататъшна работа в кабинета на канцлера Ангела Меркел. Това пише "Велт ам зонтаг", цитиран от ТАСС.

"Не мога повече да работя с тази жена", заявил според изданието Зеехофер в четвъртък, когато министрите от ХСС имали съвещание с водача на провинциалната група на ХСС в Бундестага Александер Добринт. Зеехофер повтори тези думи най-малко два пъти, пише вестникът.

Според Ройтерс Зеехофер все пак добавил пред вестника, че "никой в ХСС няма интерес от свалянето на канцлера... или от развалянето на коалицията".

ТАСС припомня конфликта между ХСС и неговия по-голям партньор - Християндемократическия съюз на Меркел, във връзка с борбата срещу нелегалната миграция. Меркел и християндемократите настояват за общоевропейско решение на проблема.

Германски министър: Повече не мога да работя с Меркел

ХСС и вътрешният министър обаче искат едностранни действия - според тях мигрантите без документи или с отказани вече молби за убежище в Германия трябва да бъдат връщани от германската граница. Разногласията между двете "сестрински" партии крият риск от правителствена криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    24 2 Отговор
    Ту..ту..бабо Меркел..Заради идиотските ти евро-атлантически ценности,даже дългогодишните ти политически съюзници бягат...- а това може да доведе до политическа криза не само в Германия-ами в целият Евро Съюз...И точно Меркел ще е виновна за това..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 чакам с нетърпение

    4 11 Отговор

    До коментар #2 от "Коко":

    да опишеш как си представяш пътя на България извън ес ! кой ще инвестира в страна която не е част от 500 млн пазар на ес ,как работодателите е започнат да плащат поне 3 пъти повече ,да не говорим как съдебната система ще започне да работи. а то пътя са го избрали...2 млн Българи работят в ес а вече няма граници и може сам да избираш на къде да тръгнеш

    Коментиран от #5, #13

  • 4 Късно е чадо

    12 3 Отговор
    Европата вече е мюсюлмански тюрлюгювеч _______

    Коментиран от #11

  • 5 ха ха ха

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "чакам с нетърпение":

    Първо Китай ще инвестира, ама веднага ;)

    Коментиран от #6, #14

  • 6 китай

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха ха":

    инвестира в страни които са ЧАСТ от ес за да имат достъп да пазара на ес. защо да инвестират в нас ако сме извън ес и трябва ад се плащат вносни мита каквито те плащат за внос ?? нито имаме кваллифицирани кадри ,нито суровини...а и едва ли смяташ , че китайците ще почнат да плащат добре ....проблема на България не е липсата на работа а НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ. ако смяташ за инвестиция строежа на пътища,ел.централи(тези кредити ще трябва да се връщат) или сентрове за сгобяване на произведеното в китай...много ще забогатеем

    Коментиран от #7

  • 7 Китайче

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "китай":

    Значи от Европа ако усвояваме за магистрали и евродомакинстване е добре,но от Китай за магистрали и заводи е зле.Има и разлика.Заводите заради Европа ги затворихме,а от Китай и Русия ги отваряме.Ти за малоумни ли мислиш всички българи?

    Коментиран от #8

  • 8 малоумник

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Китайче":

    магистралите се строят с еврофондове и те не са кредит а са безвъзмездни. китай НЕ отварят заводи извън китай а само центрове за сглобяване....дори почнаха да пренасят част от работните места на волво в китай...т.е швеция ГУБИ от това , че китай инвестира-закупи волво.заводите които затворихме бяха държавна собственост а няма как да се развива пазарна икономика с държавни средства за производство.....не ми казвай за китай защото те са повече капиталисти и от западняците. кой точно ще отваря заводите за китай и русия ....нали се сещаш ,че това трябва да е ЧАСТЕН инвеститор или искаш пак държавата да отвори заводи ??

    Коментиран от #12

  • 9 Еее-меки котки

    1 2 Отговор
    Путкинско изказване-не може да работи с нея ама иска тя да продължала...типично по гейски круворазбраната комуникация в Германия
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 замина Европата

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Късно е чадо":

    ..а Германия - Джамахирия Германистан !
    Новият проблем е че като почнат да ги връщат познайте на къде ще ги насдочат, към държавите от които са влезли, т.е. към нас !
    Не ни стигат нашите цигани с които правителството не може да се оправи, ами и нов внос "ъпдейтвани" орки !
  • 12 любопитен

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "малоумник":

    А еврофондовете с к'ви пари са бе умник? Нали пак са от данъкопладците!
  • 13 джендърски съюз

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "чакам с нетърпение":

    Сега, като вече 11 години сме в ЕС, какво печелим? 500-600 лв. заплати за робски труд! Да, някои печелят! Политиците и бандитите! И за какви инвестиции става въпрос? В комунистически Китай, само една фирма инвестира 3 милиарда долара. Тук идват само някакви далавераджии, заради робския ни труд. Нито имаме промишленост, нито селско стопанство. Всичко е внос! Македония и Турция, които не са в Ес ни хранят със зеленчуци и плодове. Половината стоки в магазина са турски, останалите - китайски...
  • 14 Распутин

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха ха":

    Ще инвестира Китай да, в мързеливия ти социалистически задник чакай да инвестира.
Новини по държави: