Last news in Fakti

18 Юни, 2018 11:29 3 259 7

Северна Корея има 3000 ядрени обекта

  • северна корея-
  • ядрени обекта-
  • ким чен-ун

Готви се анализ на всички тях

Северна Корея разполага с поне 3000 обекта, свързани с ядрената програма на страната. Информацията беше обявена от вестник „Muhwaa Libo, позовавайки се на данни от американското разузнаване.

Очаква се тези съоръжения да бъдат анализирани от експерти. Според американската информация обаче подобна задача би представлявала голямо предизвикателство.

Първите ядрени разработки в Северна Корея бяха регистрирани от САЩ през 1982 г. През последните години списъкът с ядрени съоръжения в страната непрекъснато се допълват.

Властите в Пхенян обещаха да допуснат западни експерти до техните ядрени съоръжения. Страната се ангажира да започне ядрено разоръжаване. Това стана след срещата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун с президента на САЩ Доналд Тръмп.

Тръмп вече обяви, че ще прекрати военните учения с Южна Корея. Очаква се Северна Корея да започне действия по ядреното си разоръжаване.

САЩ и Южна Корея ще наблюдават действията на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сссерем

    5 12 Отговор
    Тръмп победи кимчо без да изстреля един куршум,браво.

    Коментиран от #3, #5, #7

  • 2 баба

    10 6 Отговор
    Дупе да му е яко на Ким.И ние така си нарязахме ракетите.
  • 3 Дякона

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сссерем":

    Много ги "разбираш"....Ако всичко се решаваше след една седянка..,,
  • 4 Кики

    4 2 Отговор
    Тръмп трябва да носи Ким на ръце и да го позлати, за това, че Вожда се съгласи на тази сделка! Сега американеца няма да трепери и ще бъде спокоен. Като си спомням как се шашкаха миналата година... то сирени, фалшиви тревоги...
  • 5 Лъчко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сссерем":

    Не се прави на прост. Ким е офицер , или кон на шахматната дъска, а друг мести фигурите.
  • 6 Реалист

    3 1 Отговор
    Стига глупости бе - това мазното момченце донесе на тръми продажби на антиракетни системи за 10-на милиарда долара. Не си мислете че шоуто е свършило - това е само първата серия.

    Патока доналд се опитва да си осигури ореол на миротворец и 2-ри мандат. Статистиката казва че това е много вероятно. Тежко и горко на американците още 5-6 години с тоя клоун начело. Купувайте акции от компаниите на зет му - със сигурност ще стане милиардер.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: