18 Юни, 2018 14:07 1 726 2

Авиационни и логистични компании се обединиха

  • компания-
  • логистика-
  • turkish airlines-
  • обединение
Авиационни и логистични компании се обединиха - 1
Снимка: Shutterstock

Turkish Airlines, ZTO Express и PAL Air Ltd. се обединиха. Това ще окаже съществено влияние върху авиационният транспортен бизнес в световен мащаб и в същото време е стратегически ход точно преди откриването на новото летище в Истанбул. Името на съвместното предприятие е Global Express/Courier. Фокусът му е върху предоставянето на цялостни куриерски услуги от врата до врата в сектора на електронната търговия.

„След като съвместното ни предприятие бързо достигне до функционално и оперативно ниво, се очаква то да заеме своето място сред най-големите интегратори в света. След 5 години то ще генерира над 2 млрд. USD приходи. Очаква се растежът да продължи постепенно успоредно с ръста в търсенето на електронна търговия”, каза при подписването Илкер Айджъ, председател на борда на директорите и изпълнителния комитет на Turkish Airlines. „Мащабният хъб постепенно ще осигури на Turkish Cargo (дъщерна компания на на Turkish Airlines) товарен капацитет до 4 млн. тона, като така компанията ще стане една от 5-те най-големи за въздушен товар в света. Благодарение на центъра в Истанбул и чрез съвместното предприятие, потокът на продукти за електронна търговия в световен мащаб ще осигури максимална стойност на клиентите по целия свят.

Услугите на новото съвместно дружество, което ще се намира в Хонг Конг, ще включват всички логистични дейности, осигуряващи изпращане/доставка от врата до врата: камиони, взимане от начална точка и дистрибуция, товарен транспорт, разтоварване и доставка. Включено ще бъде още управлението на складовете, както и на веригата за снабдяване и доставка, когато това е необходимо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 0 Отговор
    Те сега страдат от липса на товарен капацитет, и хората не ги щат,че понякога държат пратките в Истанбул по няколко дни, пък отсега нататък съвсем ще я оправят, ако не инвестират в нови фрейтъри.
  • 2 Ааахааа

    1 0 Отговор
    Да извикат българските самольоти, нашите пък ьарязват пътниците. Белким кандишат поне товари да возят като катуцарите.