18 Юни, 2018 20:40 1 203 4

Мигрантският натиск над Европа намалява

  • европейски съюз-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • ес-
  • сирия

Броят на кандидатите за убежище на Стария континент е спаднал рязко миналата година

Мигрантският натиск над Европа намалява - 1
Снимки: БТА/АР

Службата на ЕС по въпросите на предоставянето на убежище обяви, че броят на кандидатстващите за международна закрила в съюза е намалял рязко миналата година. Въпреки това обаче той остава по-висок в сравнение с годините преди 2015 г. и пристигането тогава на над 1 милион мигранти, много от тях бягащи от войната в Сирия, предаде АР.

В представения годишен доклад на Европейското бюро по предоставянето на убежище (ЕАСО) се казва, че миналата година са били подадени 728 470 молби за международна закрила при около 1,3 млн. през предходната 2016 г. Около 30 процента от кандидатите са били от страни с конфликти като Сирия, Афганистан и Ирак.

Към края на миналата година е имало над 950 000 молби за убежище, все още чакащи окончателно решение, и почти половината от тях са били подадени в Германия.

Мигрантският натиск над Европа намалява

През 2013 г. за убежище в ЕС са кандидатствали над 460 000 души. Следващата година те са били над 660 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пора

    8 0 Отговор
    Те вече се преселиха, какъв натиск?

    Коментиран от #2

  • 2 надявай се

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пора":

    Не са още поне толкова по 6 идат, но те са по друга схема въведена от Меркел ! Това са жените и чаветата на тия орки от мъжки пол, които вече са тук, като по 6 на орка е леко занижено число !
  • 3 Икейци

    2 4 Отговор
    Ами това си е далавера за икономиката им ... всеки новодошъл отива, пазарува мебели, сключва годишни договори за услуги, като им изтече времето ги гоним и каним нови .... като теглим чертата, дошли са, работили са без пари и всички пари са си оставили "за високия стандарт" .... източна Европа им схвана схемата и щеше да им заленее икономиката и измислиха тази схема, на местните хич не им се работи ... защото винаги има емигранти, които да работятя без пари.
  • 4 Никой

    7 0 Отговор
    не брои милионите ислямски мигранти, който ще влязат по закона за събиране на разделените семейства, никой не брои родените през последните десетилетия, особено от 2015 до сега - милиони , така че : хо хо хо хо Германистан, Францистан и т.н. др.околни западни емигрантски кочини
Новини по държави: