18 Юни, 2018 14:28 2 781 47

ЕС удължи с 12 месеца санкциите срещу Русия

  • ес-
  • русия-
  • крим-
  • санкции-
  • украйна

Икономическите мерки срещу Москва са заради анексирането на Крим през 2014 година

ЕС удължи с 12 месеца санкциите срещу Русия - 1
Снимки: БТА/АР

ЕС удължи икономическите санкции срещу Русия заради анексирането на украинския Кримски полуостров през 2014 г. с още една година, предаде АР.

В изявление на Съвета на ЕС от днес се казва, че той "остава твърдо ангажиран със суверенитета на Украйна и териториалната й цялост" и продължава "да осъжда нарушенията на международното право".

Решението е взето на заседание на министрите на селското стопанство и риболова на 28-те страни членки в Люксембург.

Санкциите бяха удължени до 23 юни 2019 г. Те се отнасят за гражданите на ЕС и компаниите от съюза.

Санкциите забраняват вноса на продукти от Крим и Севастопол, преустановяват всякакви европейски инвестиции или покупки на недвижими имоти и туристически услуги там, отменят и спирките на круизни кораби и кацането на самолети на летищата в Крим с изключение на извънредни ситуации.

Мерките включват също забрана на износа на някои стоки и технологии, които може да се използват за транспорт, телекомуникации или в енергийния сектор - особено в петролния и газовия или в проучването за полезни изкопаеми, както и в отбранителния и финансовия сектор. Забранява се предоставянето на техническа помощ, брокерски, строителни или инженерни услуги, свързани с инфраструктурата в тези сектори.

ЕС удължи с 12 месеца санкциите срещу Русия

Мерките, географски ограничени до Крим и Севастопол, се налагат успоредно с икономическите санкции срещу Русия заради ролята й в украинския конфликт. Тези наказателни мерки срещу Москва изтичат на 31 юли 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Танас

    63 19 Отговор
    Тия не разбраха ли, че Крим е руски?
    Ако ЕС ще си играят на санкции, да вземат да гласуват по-дълги периоди. Не да си играят с месеци, направо векове - ефекта ще е същият т.е. никакъв!
  • 2 стоян георгиев

    21 49 Отговор
    санкциите срещу русия са изключително полезни за българия и колкото по-дълго продължат толкова по-добре за нас.ежегодно спестяваме по няколко милиарда лева от руския внос.до сега сме спестили над 10 млрд.

    Коментиран от #14

  • 3 Крадец

    51 11 Отговор
    Наскоро Тръмп каза,че Крим е руски!Скоро и ЕС ще признае това!
  • 4 еее

    44 11 Отговор
    Вече 4 години санкции и файда няма, ама тия си правят събирания на седянката.....кучето си лае, керванът си върви...Европа се топи и остарява....:)

    Коментиран от #8, #19

  • 5 Да да

    9 33 Отговор
    Новите опорки! Санкциите не пречат на пРосия! ЕС е срещу САЩ и догодина ще са против санкциите! Крим е руски! Ох, пак приписах старите! Вова обеща след световното да пръдне яко и да достави био газ за Украйна! МРЗ на пРосия ще се повиши до 10 000 рубли или 200 лв.-което се случи първо!
  • 6 русия е джудже

    12 43 Отговор
    Санкции до дупка за руската кочина !
  • 7 НКВД

    39 10 Отговор
    ЕС се разпада а крим оства на Русия и ТОЧКА!

    Коментиран от #9

  • 8 Рубладжийче

    10 32 Отговор

    До коментар #4 от "еее":

    като няма файда от санкциите защо всички проруски гниди квичите срещу тях а руските агенти и платени подлоги през ден квичат срещу тях?

    Коментиран от #10

  • 9 Рубладжийче

    7 30 Отговор

    До коментар #7 от "НКВД":

    Не си ти съществото,1 което ще поставя точки. А ЕС няма да се разпадне а ще се разшири. След десетина години може да започнат и преговори за присъединяване на остатъчното част от Русия-до Урал.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Инкогнито

    29 7 Отговор

    До коментар #8 от "Рубладжийче":

    Не квочиме а аплодираме евро кочината!
  • 11 НКВД

    25 8 Отговор

    До коментар #9 от "Рубладжийче":

    Ти ли ще ми определяш на кое ще слагам ТОЧКА? След 10 г.ЕС ще е история! А Русия ще порасне от към прибалтика и Молдова

    Коментиран от #23

  • 12 Аааа

    23 7 Отговор
    Е , то бива малоумие , ама чак пък толкова ... Тези джендераси не разбраха ли , че пъ * дят срещу вятъра ? Жалки смешници ...
  • 13 Inog

    18 7 Отговор

    До коментар #9 от "Рубладжийче":

    А нещо за брекзит да кажеш?
    Или това не е началото на края, на ЕС?

    Коментиран от #17, #22

  • 14 Аааа

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    А такива като теб са изключително вредни за България !

    Коментиран от #24

  • 15 Шарлатанче

    18 6 Отговор
    Русия си подреди нещата доста умело, и се подготви преди офанзивата за Крим. Путин тогава беше определен като най - влиятелният човек. Да не забравяме че Юлия Тимошенко крадше газ милиарди. И тогава дойде и времето на РУСИЯ.
  • 16 onq s konq

    8 20 Отговор
    Верно че част от Запада се съгласява че КРИМ Е РУСКИ,но това е леко непочтено,непрофесионално и подло ИЗДАВАНЕ НА ФОКУСА!А реалната истина е,че на Запада ИЗОБЩО НЕ МУ ПУКА ЗА МИЖАВАТА ТЕРИТОРИЯ КРИМ,а е заинтересован икономически САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ДА СЪЩЕСТВУВАТ,защото благодарение на тях купува РУСКИТЕ СУРОВИНИ НА БЕЗЦЕНИЦА ПОРАДИ БЕЗНАДЕЖДНО СРУТЕНАТА РУБЛА!Отделно от това пък руската икономика е допълнително обременена с разполагане по руските граници на все по-голям военен НАТОВСКИ КОНТИГЕНТ,ИЗИСКВАЩ КОЛОСАЛНИ РЕЦИПРОЧНИ ВОЕННИ "ОТГОВОРИ" ОТ РУСКА СТРАНА,които буквално "изкормят" руската хазна и рефлектират върху жизнения стандарт на редовия мужик.В конце канцов-СЛАВА РУСИИ,любимый донор Запада!
  • 17 ссдд

    6 14 Отговор

    До коментар #13 от "Inog":

    И как по-точно е края или просто се чудеше каква глупост да напишеш ? ЕС ще стане по-силен,а британците вече съжаляват ,че го напуснаха.
  • 18 юрист

    10 23 Отговор
    Това е много добра новина! Нашият износ към русия е много малък и изобщо не е съществено перо за приходи в нашия държавен бюджет. Докато русия не върне Крим и Севастопол на Украйна, трябва да останат икономическите санкции на ЕС. Не може в 21 век русия да прави каквото си иска в Европа- това е положението. А всеки, който твърди, че Крим бил законно руски държавен федерален субект, значи му се плаща от русия, за да пише това- едва ли това лице е учило в университет международно публично право и едва ли знае, че съгласно него русия се явява агресор и окупатор на Крим и Севастопол. Именно заради това са наложени санкциите на ЕС спрямо русия, а не защото в ес не харесват сините очи на руснаците или рускоговорящите. Русия трябва да знае, че всяка нейна военна агресия или незаконна окупация на чужда суверенна държавна територия в Европа, влече след себе си такива санкции, които водят директно към оголяване и обосяване на руския федерален държавен бюджет и на руският народ и това е наказание за нарушенията на международното право, извършени от русия. След като над 85% от руснаците живеят с мисълта , че Кримнаш, то нека да си носят последиците от този начин на мислене....
  • 19 ЦРУ

    10 10 Отговор

    До коментар #4 от "еее":

    Файда няма....а Жужи повишава годините за пенсий на мъжете НАД СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ на живот на мъжете. но ще има бояришник и антифриз + спирачна течност !
  • 20 Сотиров

    14 8 Отговор
    Каквито и да са санкциите Крим и Севастопол ще си останат за Русия.Иначе къде ще се базира Черноморския и флот.

    Коментиран от #21

  • 21 Рубладжийче

    8 17 Отговор

    До коментар #20 от "Сотиров":

    На дъното на Черно море ще се базира, Сотиров!
  • 22 Рубладжийче

    7 13 Отговор

    До коментар #13 от "Inog":

    ЕС няма да се разпадне а ще се разшири. След десетина години може да започнат и преговори за присъединяване на остатъчната част от Русия-до Урал.
  • 23 Рубладжийче

    8 17 Отговор

    До коментар #11 от "НКВД":

    След 10 години Путинова русия няма да я има , та камо ли да се разширява бе умник. А на теб ще ти правят 9 години. Нищо лично, но ще е така.

    Коментиран от #26, #45

  • 24 стоян георгиев

    6 12 Отговор

    До коментар #14 от "Аааа":

    и кои са полезни?тия карто теб дето искат нефта и газа пак да ги купуваме по три от сега за да е добре на путин?много ми харесва как путинолизците си слагате патротични никове и тежко ,тежко се изказвате кое е добре и кое зле за българия.никовете ви от типа на патриот или българин или левски са като на това на някои без коса да му викат да речем къдравия!

    Коментиран от #28, #30

  • 25 СССР

    7 15 Отговор
    Не се бойте другари ! Нашия велик вожд другаря Путкин ще им покаже на ЕС че не сме безсилни и ще им наложи спешни контра-санкции ! Ще спре износа към ЕС на бояришник , матрьошки и проститутки - и Лада и Москвич също! Така ще постави европейците на колене !
  • 26 НКВД

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "Рубладжийче":

    А ти след 9 г.ще се водиш беследно изчезнал от 9г!!!
  • 27 Българина

    10 3 Отговор
    Бе то и кипър е гръцки ама санкции за турция няма, има морков ес, без тоягата санкции. Запада не знае къде св намира, до 5 г на цял свят ще стане ясно че запада запада ине изтърбушен от перспектива и съдържание

    Коментиран от #31

  • 28 Аааа

    5 6 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Казвал съм го и друг път и пак ще го кажа : на хора с половин мозък , няма смисъл да се обяснява ...

    Коментиран от #29

  • 29 стоян георгиев

    3 5 Отговор

    До коментар #28 от "Аааа":

    ахахахаха така е,няма смисъл .много гадно стана като падна цената на газа за българия със 70%.ужас на ужасите.салдото ни към русия намаля с 3-4 млрд. лева ама тва е много лошо щото ние сме с половин мозък,друго си е да даваме по 6-7 млрд.годишно на руснаците нали.после те с нашите пари да ни изкупуват черноморието .направо сме с половин мозък дето се съгласихме да купуваме газ на 200 долара вместо на 600 от преди санкциите.

    Коментиран от #33

  • 30 Хихихихи

    7 5 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Хахаха, Путин умрял за нашия пазар,щял да ни продава газ и нефт на тройни цени! Е направо ще оправим икономиката на Русия!

    Коментиран от #34, #47

  • 31 Само питам

    5 9 Отговор

    До коментар #27 от "Българина":

    Откога руските мекерета станахте българи?

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 юрист

    5 7 Отговор

    До коментар #30 от "Хихихихи":

    ми като путлер не е умрял за търговия с България, що не ни продава руският си природен газ за 185$ или за 150$ за 1000 куб. м. руски природен газ, но БЕЗ никакви политически уговорки и без никакъв натиск, а? България е входната врата за руският газ в ЕС и точно това е проблемът на путлер- защото ние сме част от ЕС, а ес има обща енергийна политика, чиято цел да е да се намали до санитарен минимум руското изнудване с руския природен газ! ЧЕТИРИ години вече чета в нашите форуми едни и същи руски опорни точки- как русия щяла да ни врътне кранчето посред зима и ние- софиянци- да стоим на студено при напр. минус 20 или минус 18 градуса , въпреки, че си плащаме за парното, а/

    Коментиран от #42

  • 35 Доктор Охболи

    8 5 Отговор
    Смешници, защо коментирате Русия? Що не погледнете вашата си очинка? ОАлющените панелки, опиканите им входове, опустелите села, разбитите междуселищни пътища, лачевното образование и здравеопазване? Или вие се гордеете, че децата ви избягаха на зпад от българската кочина? А вие продължавате да си лаете срещу Русия? След 10 гоини пак така ще лаете, ако сте все още на тоя свят де.

    Коментиран от #36, #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Кокоше дупи

    1 3 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Не се напъвай толкова!
  • 39 Голям прос

    7 4 Отговор
    Крим си е руски. Даже любимеца на много русофоби - Тръмп го казва в една по-ранна статия във факти. И тия смеят да противоречат на Тръмп. За ЕС говоря. Той ще си поиграе малко с митата и..

    Коментиран от #43

  • 40 Кокоше дупи

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Не се напъвй
  • 41 юрист

    4 4 Отговор
    Русия е важен пазар за нас.

    Коментиран от #44

  • 42 1111

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "юрист":

    За каква входна тръба бленуваш когато я отрязаха с спирането на южен поток. А като са толкова сербез в ЕС да наложат санкции на вноса на енергоносители като газ и петрол но дупе не им стиска. А имитират някакви мижави санкции.
  • 43 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #39 от "Голям прос":

    Не си голям а много. И изобщо не само Тръмп а още много боклуци смята Крим за руски.
  • 44 Българин

    3 7 Отговор

    До коментар #41 от "юрист":

    Изобщо не е важен, някъде около 29 милиона Евро, но руската фашистка пропаганда и русофилските лакеи го раздухва, че е много важен.
  • 45 Гюрза

    4 5 Отговор

    До коментар #23 от "Рубладжийче":

    Копейкин,бегай с жужето и стоенчо..да копате с генерал Лопата,около Крим..че после требва да ровите и да отцепите и Одесса.

    Коментиран от #46

  • 46 Рубладжийче

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Гюрза":

    Що не си ЕПМ?
  • 47 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "Хихихихи":

    дали е умрял за нашия пазар незнам ,но след идването на санкциите плащаме с 4 ри млр по-малко на година.тези пари остават в българската икономика и за три години са над 10 млрд лева.гледам обаче че тва на теб хич не ти харесва,но кво да се прави.за 20 години българия е надплатила на русия 100 млрд лева повече отколкото трябва заради високите цени ,как мислиш тва добри пари ли са или лоши?и дали на путин са му дошли добре докато нашите путинолизци му ги даваха от съдраните ни джобове?и изведнъж се оказа че можело да ни продават газ и на 200 долара за 1000 кубика ,а не на 600 както бе като бяхме добри приятели.нарочно ти ги давам цифрите щото знам как ти се забиват като пирони в тялото путинофилчо!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания