Last news in Fakti

19 Юни, 2018 08:01 9 459 62

В Русия: Путин завинаги

  • владимир путин-
  • русия-
  • кремъл-
  • президент

Жителите на федерацията не виждат алтернатива на Владимир Владимирович в Кремъл

В Русия: Путин завинаги - 1
Снимки: БТА/АР

Жителите на Русия не виждат алтернатива на Владимир Путин - половината искат да го виждат на президентския пост и след 2024 г., когато приключва сегашният му мандат. Това сочат данни от анкета на центъра "Левада", пише в. "Ведомости".

Същевременно броят на желаещите мащабни промени в Русия е нараснал за година от 42 на 57 процента. Хората обаче нямат предвид смяна на властта, а вдигане на разходите за социална политика, отбелязва директорът на "Левада" Лев Гудков.

"Не се очертават никакви приемници (на държавния глава), хората се отнасят към това прагматично. При страха от промени те гледат на политиците с недоверие, а доколкото възприемат Путин като консерватор, смятат, че тъкмо той може да пази статуквото. Затова например, след като президентът не се изказа за пенсионната реформа, хората все още чакат той да си каже думата", коментира Гудков.

В Русия: Путин завинаги

Очаква се Държавната дума да разгледа проектозакон за вдигане на пенсионната възраст в страната от 55 на 63 години за жените и от 60 на 65 години за мъжете. Същевременно Кремъл уверява, че подготвя мерки, чрез които пенсиите да се увеличават по-бързо от инфлацията.

"Народът ни свързва промените с Путин. Хората са недоволни от стандарта и корупцията, но смятат, че само той може да реши проблемите. Хората искат подобрен брежневски вариант", смята икономистът Евгений Гонтмахер.

Според него в Русия не може да съществува схемата "добър президент - добро правителство". "Един добър президент е добър, защото сгълчава правителството", казва експертът.

В редакционен коментар "Ведомости" анализира шансовете за активни протести в Русия срещу вдигането на възрастта за пенсия. Според проучване на фонда "Обществено мнение" 82 на сто от хората в страната са против замисляната реформа.

"На фона на това тотално неприемане" правителството - вносител на проекта, "чака сега дали пасивното недоволство ще прерасне в активно, сиреч ще има ли протести. Засега обаче най-малкото не е сигурно, че ще има бунт - недоволството не излиза извън рамките на интернет и нито една реална политическа сила не би дръзнала да оглави протеста", пише вестникът, цитиран от ВВС.

През 2005 г., когато властите смениха ред социални придобивки с парични обезщетения, пенсионерите в цяла Русия излязоха на улиците. Сега обаче недоволство кипи само в Мрежата, при все че поводът засяга всички трудоспособни жители на страната, посочва изданието.

Интернет е механизъм за изпускане на парата - дава възможност за изразяване на протест в ненасилствени форми, формално безопасни и за властта, и за недоволните. А за момента няма и желаещи да оглавят протеста, отбелязва политологът Евгений Минченко.

В Русия: Путин завинаги

Засега впрочем няма и къде да свикат хората - по време на започналия в Русия Мондиал в градовете, където има мачове, е по-трудно от обикновено да получиш разрешение за митинг. Това свежда до минимум шансовете за протестна дейност сега; наесен обаче предстои изборна кампания и вдигането на пенсионната възраст може да се окаже ключова тема, казва аналитикът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    71 20 Отговор
    Путин е най-удачният политик за последните години не само в Русия,ами и в международен план. Няма в момента политик от вишия ешалон на която и да е държава,който да е от нивото на Путин.Колкото и да се стараят "свободните медии" да натрапват негативно отношение към личността му и политиката му-даже на Запад Путин е изключително популярен.Факт.

    Коментиран от #56

  • 2 Да го кажем направо.

    54 14 Отговор
    Еми на фона на Тръмп и европейските политици-Путин направо е колос в политиката. Може и да не ни харесва това,но такова е реалито в момента. И скоро няма това да се промени,като гледам какви либерални идиоти влизат в голямата европейска политика.

    Коментиран от #23

  • 3 Баба Ванга

    22 48 Отговор
    Русия ке се оправи кога Владимир Владимирович порасне колко Владимир Илич,па да легне у мавзолею до него.

    Коментиран от #42

  • 4 Рубладжийче

    27 38 Отговор
    Разголените снимки на Путин са в портфейла на всеки уважаващ себе си русофил.

    Коментиран от #6, #43

  • 5 Да уж

    36 13 Отговор
    Не зависимо от "фона", Путин е мъдър държавник, а не едномонентен политик. Затова го уважаме ние, руснаците. Ние знаем, какво е да ти е срам от своя лидер. Случвало ни се и то неведнъж.

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 6 Да уж

    26 12 Отговор

    До коментар #4 от "Рубладжийче":

    Всеки мисли според мярката на своята поквареност.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Рубладжийче

    17 37 Отговор

    До коментар #6 от "Да уж":

    Руските дегенерати още преди век и половина са покварили продажната и безродна русофилска пета колона, така че покварата тръгва от Русия. Няма по-покварена и арогантна нация от руснаците.
  • 8 Българин

    18 43 Отговор

    До коментар #5 от "Да уж":

    Путин е съвременният Хитлер, Русия е фашизирана държава а ти си обикновен руски фашист.

    Коментиран от #40

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 юрист

    18 35 Отговор

    До коментар #5 от "Да уж":

    Щом руснаците УВАЖАВАТЕ путлер, значи ще се наложи да се откажете и от БЪЛГАРСКАТА писменост, която ползвате в момента за писмено изразяването на родният ви руски език. Вашият путлер заяви на макдонския президент на 24 май 2017 г., че славянската азбука/ която е 100% БЪЛГАРСКА азбука/, идвала от ...македонските земи, само дето не каза, че в средата на 9 век от нашата ера македонските земи са в състава на ИМПЕРИЯ БЪЛГАРИЯ. Това не го учите в руските основни и средни училища- защо? Заради това ви отношение към БЪЛГАРСКИТЕ култура, история и народ, много българи не ви харесваме особено, а вие си одобрявайте путлер, но не идвайте в България дори като туристи! Как така ще идвате у нас, след като за путлер- а значи и за вас- България като натовска държава е руски враг,м? И като сме ви враг, защо можете спокойно да се движите по нашите български улици без опасност за живота ви, като пропагандирате, че нато била терористична организация? Кога българин умишлено и без никаква причина, е навредил на свободно преминаващо по българските улици руско семейство или руски граждани? НИКОГА! Това обаче не ви пречи да казвате навсякъде, че България ви е враг, защото е в нато!

    Коментиран от #15, #44

  • 11 Истината

    13 27 Отговор

    До коментар #6 от "Да уж":

    Малко русначе пита майка си
    .
    -Майко как е правилно да се каже, расизъм или русизъм?
    -Расизъм , синко е когато мразиш негрите, а русизъм е когато мразиш целия свят!
  • 12 Реплика

    30 10 Отговор
    Дано Путин да е помислил кой ще го наследи.велик водач
    На една велика нация
    БРАТУШКА

    Коментиран от #14

  • 13 Илия Бешков

    12 27 Отговор
    Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и да овладее – то доминира над него. Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава, която да координира действията и движенията му, за да ги доведе до какъвто и да е порядък, подобен на човешкия. И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя. Какво би правил този огромен труп без глава? Съвсем основателен страх, тъй като не са достатъчни костният и мускулният мозък, за да гарантират безопасното съществуване на това живо туловище. Русинът няма глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това. Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите.
  • 14 Само питам

    12 23 Отговор

    До коментар #12 от "Реплика":

    Нали джудженцето Вофка беше братушка и на украинците, защо ги избива и им краде териториите?
  • 15 КОНТРА

    25 8 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    ИМАТЕ ГОЛЯМ КЪСМЕТ С ПУТИН ЩОТ АКО НА НЕГОВО МЯСТО ДОЙДЕ РУСКИ АНАЛОГ НА ТРЪМП СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ША СИ ИЗВАДИШ ВЕДНАГА РУСКАТА ДИПЛОМА И ША Я РАЗВЕЕШ А ЗА ДРУГИТЕ НИ МОА ГИ МИСЛИ....

    Коментиран от #16, #17

  • 16 юрист

    12 22 Отговор

    До коментар #15 от "КОНТРА":

    И двете ми дипломи за двете ми магистратури, са БЪЛГАРСКИ. Аз не съм руска гражданка, че да имам руски дипломи за завършено руско висше образование. Явно ме бъркаш с двойните рускобългарски граждани. Що се отнася до това кой друг ще дойде на мястото на путлер- изобщо не ме засяга какви идиоти си избирате в русия за ваш президент ! НО! Когато тези идиоти започват да ръфат месата и да се гаврят през 3 месеца с честта и достойнството на българският народ, българската култура, българската история и българската държава, няма как да ги обичам! Моята Родина и държава е БЪЛГАРИЯ, а не русия. Оставете намира моята държава България и изобщо няма да ми пука кой руски идиот е начело на вашата русия - дори няма да напиша и ред в статии за него!

    Коментиран от #24, #26

  • 17 Българин

    12 19 Отговор

    До коментар #15 от "КОНТРА":

    Кой има късмет бе руска подлого? Вие нямате ли късмет, че живеете в демокрация и може спокойно да си въртите проруската пропаганда? Ако у нас имаше руските закони досега да сте се скрили в миши дупки! така, че благодарете на ЕС и демокрацията!

    Коментиран от #18, #19, #59

  • 18 КОНТРА

    20 7 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    ДА БЛЯГОДАРЕНИЕ НА ВАС И ЕС ВИЖДАМ В СЪСЕДНА ПУБЛИКАЦИЯ ТУК ЧЕ БЪЛГАРИНА МАСОВО ТЕГЛЕЛ БЪРЗ КРЕДИТ ЗА ПОЧИВКАТА СИ. СТРАННО В БЪЛГАРИЯ БАНКИ НЯМА ЛИ ПО КОЛКО Е ЗАПЛАЩАНЕТО НА ТРУДЕЩИЯ СЕ ЯВНО ПОЛОЖЕНИЕТО В БЕ ГЕТОТО Е ЦВЕТУЩО ПО СТАНДАРТА НА ЕС....

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гацо

    12 1 Отговор
    Най големио баце.
  • 21 Българин

    11 21 Отговор

    До коментар #19 от "грантаджийче":

    Руската измет много обича да говори от името на народа. Обаче не се вписва в понятието български народ.

    Коментиран от #38

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 агент08

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да го кажем направо.":

    А защо да не ни харесва?!
  • 24 898

    18 6 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Гледаш не където трябва. Не ти е виновна Русия, в България са причините за нещастието ни, а не другъде. Но при юристите е така - заемат позицията на този, който им плати.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Шеф

    14 8 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Я грабвай метлата , че ще ти дам един "юрист"!

    Коментиран от #35

  • 27 Сексопатолог

    10 19 Отговор
    Има нещо много гейско в обожанието, което русофилите изпитват към Путин и Русия. И то пасивно гейско. Препоръчвам на всички русофили да препрочетат статията "Опасен ли е аналния секс"? ". Всички са я чели, но май не са я доразбрали.
  • 28 Българин

    8 18 Отговор

    До коментар #25 от "КОНТРА":

    Не си видял, защото по принцип четеш само опорните точки, руска гнидо!
  • 29 Помнящ

    19 6 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Ти си от тези " българи", които се умилкват на всеки нов господар псувайки предишните !
    Жалко , робско поведение !

    Коментиран от #30

  • 30 Българин

    9 18 Отговор

    До коментар #29 от "Помнящ":

    Няма кака доброволните руски роби да знаят какво означава да си БЪЛГАРИН! Говорите за себе си и за вашето жалко робско поведение.

    Коментиран от #33, #34, #46, #61

  • 31 Животновъд

    10 17 Отговор
    От кръстоска между пияна руска свиня и червен български нерез се получават много интересни приплоди. Отличават се с яростно квичене срещу ЕС и НАТО и с радостно грухтене към Русия и Путин. Наддават на тегло ако се хранят от руска копанка.
  • 32 Реалист

    17 8 Отговор
    Само при думите "Русия " и "Путин" ,
    Джендъррусофобчетата се задействат и започват с баналните си глупости !
    Понеже ефекта е обратен , чичко им Сорош
    скоро ще им спре стотинките !

    Коментиран от #36

  • 33 С деца на море

    8 5 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Вашите те търсят, искат да те бият ! "
  • 34 Агент

    11 2 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    " Рубладжийче " , кога стана " Българин" ?
    Дрогата ти се отразява зле !
  • 35 Антикурист

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Шеф":

    Браво шефе, ....Много на време се появи ха ха ха!
  • 36 Само питам

    5 11 Отговор

    До коментар #32 от "Реалист":

    А путлерастобългарофобчетата при при думите "Русия " и "Путин" си сваляте гащите и се подмокряте.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 по-българин

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Много вярно си описала точно себе си!

    Коментиран от #39

  • 39 Българин

    4 8 Отговор

    До коментар #38 от "по-българин":

    Описвам руската измет.

    Коментиран от #45

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Баба Ванга

    3 7 Отговор
    Русия ке се оправи когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!
  • 42 гамена

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Баба Ванга":

    Не ползвай този ник бе лисугер, Ванга е светица
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 по-българин

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    Ами получило се е описание на антибългарска измет с голяма уста и запек.

    Коментиран от #48

  • 46 РУСОМАХА

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Какъв Бългсрин си ти щом плюваш братския народ.Ти си черкезин в Българси одежди.

    Коментиран от #47

  • 47 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #46 от "РУСОМАХА":

    Като ти е братски народ заминавай в руската кочина!

    Коментиран от #49, #51

  • 48 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #45 от "по-българин":

    Ами точно руската измет е антибългарската измет. Значи точно съм я описал.

    Коментиран от #50

  • 49 РУСОМАХА

    6 2 Отговор

    До коментар #47 от "Българин":

    Джендър марш в Геимания.Там ти е мястото двуполов.Там да те онождат мюсолманите така както са унодили маикати.

    Коментиран от #53

  • 50 по-българин

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "Българин":

    Хубаво, ама описанието ти приляга най-добре точно на твоите коментари. Такова е масово мнението на коментиращите тук.

    Коментиран от #54

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #49 от "РУСОМАХА":

    Не е русофилския лумпен, този който може да каже марш на българите! В руското посолство ли те научиха са бъдеш вулгарен или ти липсват първите 7 години?
  • 54 Българин

    5 6 Отговор

    До коментар #50 от "по-българин":

    Първо русофила може да бъде единствено антибългарин. А това, че руските слуги и българофоби сте повече във форума е поради руските пари и хибридната война, която кочината води срещу България. Всички знаят за руските платени тролове.

    Коментиран от #55, #57, #60

  • 55 по-българин

    3 2 Отговор

    До коментар #54 от "Българин":

    Твоето българофилство засега се изявява само в плюене по Русия. Същевременно ти твърдиш, че Евлоги Георгиев е антибългарин защото: "Първо русофила може да бъде единствено антибългарин"(цитат от твоя коментар). Дали си нагла или просто куха, не знам. Нека всеки, който чете тук, сам да прецени.
  • 56 Generalissimo FRANCO

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    80 години след анексията на Австрия ,
    и нищо ново под слънцето : eine volk, eine reich, eine fuhrer !
  • 57 Generalissimo FRANCO

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "Българин":

    За стратезите в КРЕМЪЛ, България е слабото място на НАТО/ЕС. Този форум е едно от многото доказателства за това, че значителна част от бюджета на ГРУ/ФСБ/МИД се разходва за да се внушава на една немалка част от нашите сънародници , че Евроазия е алтернативата на ЕС/НАТО....Добрата новина е, че хората под 50 години (а те са активната част на народа ни) трудно биха се съгласили с такава перспектива. Желая Ви успех и кураж !
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Да уж

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Какви руски закони точно цитирате, от които трябва да се страхуваме?
  • 60 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Българин":

    Трябва да призная най-после пред приятелите си,че съм тролка.А те ми разправят,че не вярват в такива измишльотини.И заплатата ми от Кремъл нещо се бави....Сигурно защото не съм много активна напоследък.
  • 61 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Не зная с каква Ви застрашава Путин,дали със забраната на гей парадите и недопускането на разни либерални НПО да си веят байрака.Дали също Ви огорчава и забраната на ГМО храните там?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания