Тема: Украйна

20 Юни, 2018 08:41 3 815 12

Протести и сблъсъци в Украйна

  • украйна-
  • протести-
  • парламент

Има пострадали и арестувани

Около 1000 демонстранти опитаха да преминат през защитните укрепления на украинския парламент, съобщи ТАСС.

Протестите са организирани от ветерани от руската инвазия в Афганистан и миньори. Те поискаха достойни заплати и социални придобивки.

В протестите участваха представители на минния сектор, който е силно засегнат след последните 4 години на въоръжен конфликт с руските сепаратисти в Донбас.

Те поискаха да им бъдат изплатени неизплатени заплати.

След като събориха огражденията около Върховната рада демонстрантите влязоха в сблъсъци със силите на реда. При сблъсъците са пострадали поне 3 души, а още 1 е бил задържан.

В района има около 500 полицаи. Заместник – председателят на украинския парламент Ирина Герешченко призова протестиращите да създадат инициативна група. Техните представители вече влязоха в парламента за преговори. Очаква се в тях да участват представители на властта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    47 2 Отговор
    Скоро фашиската хунта ще си ходи от Украйна

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Наблюдател

    3 45 Отговор
    Само хиляда руски мекерета ли успяха да намерят в три милионен Киев?

    Коментиран от #5

  • 3 Само питам

    1 40 Отговор

    До коментар #1 от "Инкогнито":

    Докога ще продължаваш да квичиш "Скоро, скоро"? Вече четири години все това грухтиш, а още не са паднали. сигурно чакат фашистите в Кремъл да паднат първи.
  • 4 Гербераси долни

    33 2 Отговор
    Как ги натресоха и там ,поне 10 години ще вървят по трънливия път на митинги и оставки за после ако остане нещо в държавата след кражбите може и да им предложат членство някъде.
  • 5 НКВД

    27 2 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдател":

    Това е само ордьовъра а основното тепърва предстои !

    Коментиран от #6

  • 6 Наблюдател

    2 31 Отговор

    До коментар #5 от "НКВД":

    Знам, че руснаците могат много мръсни номера от типа пожара в синдикатите в Одеса, но и украинците вече не са за подценяване и знаят на какви подлости са способни москалите, така, че ще видим не само основното , но и десерта.

    Коментиран от #8

  • 7 O.P.

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Инкогнито":

    Ще иска да си ходи.
  • 8 goni

    27 2 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    Абе, човек бил ли си някога в Украйна?! Украинският народ е плод на руско-полската любов! На държавно ниво не могат да се понасят, ама иначе народите им се каращистват от векове! В западната част говорят някакъв диалект на полския и са католици, а в източната диалект на руския и са православни! Не случайно предпочитат да говорят помежду си на полски, или руски иначе не могат да се разберат! Там поляците разбъркаха нещата разчитайки на силното си лоби в САЩ и Канада, ама хич не им дойде на ъкъла първо да се консултират с ЕU! Сега реват на САЩ че Батко им иска да ги бие!:) Ама, на кофти президент случиха! Бат Дончо без пари нищо не дава!:) Той е на принципа:" Приятелството си е приятелство, ама сиренето е с пари!" А, на времето посланичката им в Украйна си позволи да каже на всеуслошание:" ЕU да го духа!" Познай сега кой ще го духа, ако стане сакатлък?!:)

    Коментиран от #9

  • 9 Доктор Охболи

    19 1 Отговор

    До коментар #8 от "goni":

    Защо се хабиш да обясняваш нещо на този? Той освен да наблюдава как му растат космите по пубиса, друго не може.
  • 10 патриотъ

    17 2 Отговор
    Крайно време беше!Само ние спим и търпим,докога?!
  • 11 Kcaniba

    18 2 Отговор
    бандеровците ще висят по фенерните стълбови ня Киев!!!
    Помнете ми думата!!
    Вече и оня, Тръмпи, призна очевидното - Крим е Русия!!!
  • 12 ПЕНКО

    13 1 Отговор
    ТЕЖЪК УДАР ЗА СЪВЕТСКА УКРАЙНА ОТ ХИТЛЕРОВА ГЕРМАНИЯ... ТЕЖЪК УДАР ПО "СВОБОДНА "УКРАЙНА ОТ АМЕРИКАНСКИЯ - РАЙХ !?!? "ЕХ ДОЛАР...ЕХ КЕФ ...ЕХ ЕВРЕИН ОТЗАД ...ЕХ.ЕХ ..ОХ "!!!
Новини по държави: