24 Юни, 2018 09:55 1 093 1

Волейболистките ни отиват на финал

  • перу-
  • българия-
  • волейбол-
  • женски отбор-
  • победа

Българският волейболен тим с категорична победа над Перу

Българският женски национален отбор по волейбол се класира за финала на Чалънджър Къп, който дава квота за участие в Лигата на нациите. Тимът на Иван Петков записа категоричен успех над домакина Перу с 3:0 (25:21, 25:22, 25:16), пише Блиц Спорт.

След като започнаха равностойно в първия гейм българките успяха да вземат аванс. Това обаче продължи до средата на частта, когато перуанките изравниха резултата. Родните волейболистки обаче отново натрупаха преднина, която този път не изпуснаха и поведоха в мача.

Домакините отговориха със силно начало на втората част, но момичетата на Иван Петков не се стреснаха. Те дори натрупаха преднина, която не пропиляха до края на мача, въпреки че перуанките положиха страшни усилия за изравняване на резултата.

Тимът на Карлос Апарисио направи и силно начало на третия гейм, но силите им спряха до там. Българките след това доминираха на терена, спечелиха лесно частта и се класираха за финала на турнира.

Мария Каракашева беше най-резултатна за победата – 13 точки (3 аса). Гергана Димитрова добави 12 точки, а Христина Русева завърши с 11. Мира Тодорова и Силвана Чаушева се отличиха с по 10 точки. Карла Ортис се представи най-силно за Перу, завършвайки с 12 точки.

Финалът на турнира е в понеделник рано сутринта от 2:00 часа българско време. Съперник на тима на Иван Петков ще бъде Колумбия, която в другия полуфинал победи Пуерто Рико с 3:1 (23:25, 27:25,, 25:10, 25:18).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    1 0 Отговор
    Браво на мацките!