Last news in Fakti

25 Юни, 2018 07:59 1 425 4

Европа остава разделена за мигрантите

  • ес-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • брюксел-
  • еманюел макрон

Срещата на върха в Брюксел очаквано не постигна конкретни резултати

Европа остава разделена за мигрантите - 1
Снимки: БТА/АР

Срещата на върха на ЕС за миграцията беше конструктивна, но няма постигнати конкретни резултати. Това заяви испанският премиер Педро Санчес, цитиран от Reuters.

Тя показа ясно разделението на страните членки, след като Вишеградската четворка бойкотира срещата, а френският президент Еманюел Макрон заплаши със санкции онези, които не показват съпричастност към общите проблеми.

"Доволен съм, че на тази среща не бяха взети решения, противоречащи на нашите ценности. Решения, които биха използвали тактиката на принудително връщане или биха противоречали на международните закони за човешките права, на европейското право", заяви Макрон след минисрещата на върха в Брюксел, посветена на миграцията.

"На масата бе италианският премиер, който изрази позиция, съвсем сходна с позициите на другите участници в преговорите", продължи Макрон.

"Дали тези проблеми, които обсъждаме сега, са най-неотложните? Не толкова, колкото преди година. Защото предприехме решителни действия и трябва да го признаем. Днешното предизвикателство е политическият натиск в някои страни членки и онова, което наричаме вторична миграция в ЕС", каза Макрон.

Европа остава разделена за мигрантите

Италианският премиер Джузепе Конте каза, че се връща в Рим доволен от срещата между лидерите на 16 страни от ЕС, посветена на миграцията, предаде ДПА. "Неофициалната среща в Брюксел за миграцията завърши и ние със сигурност сме доволни, връщайки се в Рим.

Поведохме дебатите в правилната посока", добави премиерът, който представи план на Италия за радикална промяна в миграционната политика на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А КОЙ Е ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕС

    10 1 Отговор
    ТА чакате УСПЕХ ! Той седи до Меркел а тя разговаря с другите ? Защо ? Та той и българският толкоз го умее, камо ли дойче, френч, инглиш. БОЖЕ КОЛКО сме щастливи че сме в ЕС. ДАВАТ ни ЗАЕМИ без проблем. А ко ша ЯДЕМ когато любовта изгори ?
  • 2 Анджи ГОВОРИ РУСКИ а Боко ?

    7 1 Отговор
    Трудно вързва /менеджва/ дори и българския. ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА прогледа. Как се ходи - бос из тръните ?
  • 3 Morgoth

    8 0 Отговор
    Преговорите по тази тема ще са тежки. Ако има решение накрая на Австрийското председателство ще бъде добре. Не очаквайте нещо да се случи още на първото събиране. Сега само ще си кажат мненията - същите които вече знаем.
  • 4 Алеко, Алеко как видя БОЙКО ТЪЙ рано

    0 0 Отговор
    И от ДАЛЕКО ? БАЙ Ганьо БАЛКАНСКИ ! Теле - МЪЧИ и се усмихва, лаф не МАЖЕ с никой да обели. М.ЙНАТА И НА ТАКВЪЗ ДЪРЖАВА И НА ТАКВЪЗ НАРОД !
Новини по държави: