Last news in Fakti

25 Юни, 2018 16:00 2 029 9

Майките се вдигнаха, а народът си дреме

  • деца-
  • инвалиди-
  • протест

Ето, това е истината

Майките се вдигнаха, а народът си дреме - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Много правилно отбелязва един ФБ приятел - промяната през 1989 г. започна със смелостта на майките в Русе, излезли на протест срещу системата, срещу социалистическата, чаушеску-живковската система, която с мръсния си въздух тровеше децата им.

Сега пак майки тръгват първи и единствени, защото проолигархичната и постпреходна система с безразличие и цинизъм убива децата им, а понякога с показна наглост се отнася и към самите тях.

Но в същото време, понеже най-сетне чета "Левски" на Яна Язова, то там след избиването на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, монахинята сестра Евпраксия казва:

- Разум трябва да се влее вече в нашите глави, да разберем, че пет, двадесет, сто храбреци няма да съборят империята, ако целият народ наоколо дреме!

Ето, това е истината. България може да се спаси от игото на посредствеността и корупцията, некомпетентността и безхаберието, корупцията и недемократичността, от самозабравянето на властниците и обръщането на страната ни в противоположното геополитическо направление, ако се опомни. Ако не пет, двадесет, сто човека пишем и се тревожим, говорим и ни боли, анализираме и искаме промяна, докато народът ни наоколо дреме... Необходимо е народът да бъде разбуден и разбунен, да осъзнае, че под привидността на сивото ежедневие и под покрова на имитационната стабилност, у нас се случва нещо опасно, обществото ни се обрича на безбъдеще.

Само с луди глави не става. Днес, във времето на лъжливите новини и перфидния ПиаР не може да бъде забит словесен нож право в сърцето на режима. Днес няма кой да ни освободи от превзелия ни режим, дори Европа не би могла, ако народът ни не го пожелае.

Както казва сестра Евпраксия - нищо не може да се промени, ако народът наоколо дреме.

А народът дреме... Все още дреме.

Само майките на децата с увреждания са будни.

Но дали ще могат майките на децата с увреждания да събудят цял един народ с увреждания?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАК УМИРАТ НАРОДИТЕ

    20 7 Отговор
    ИЙ ТАКА .БЕЗДУШИЕТО И ЛИПСАТА НА МОРАЛ НЕГРАМОТНОСТТА ПРОСТАЩИНАТА СА ЦАРЕ А ОБЩЕСТВОТО ПРОГНИЛО И МЪРТВО....
  • 2 WTF

    18 7 Отговор
    Точно така! Много точно! Народе, ако за децата си не се грижим, то нямаме бъдеще!
  • 3 абв

    13 1 Отговор
    Цирк
  • 4 Българин един

    14 10 Отговор
    Само че тук се използват хора с увреждания и мъката на родителите от една партия, която няколко пъти ограбва хората в тази държава! Това е недостойно и без грам морал са тези червени олигофрени, а е ясно, че са те по финансирането на стачкуващите, тези хора нямат най вероятно тези възможности да се хвърлят всеки ден хиляди левове за стачкуващите, това откраднатите пари от нас , коит БСП с лека ръка харчи за простащината си вместо да ги дари на такива хора да си облекчат поне малко ежедневните си разходи !
    А иначе казано откраднатите пари лесно се харчат за користните им цели да дойдат на власт за да крадат отново ! Но интелигентен човек няма да им се върже !

    Коментиран от #5

  • 5 Монтреал

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин един":

    Интелигентни хора почти не са останали в България.
  • 6 ПЕЕВ

    7 4 Отговор
    ТОЯ ДЕТО Е ПИСАЛ СТАТИЯТА Е МАЗЕН КОМУНИСТ ИЗПОЛЗВАЩ ХОРСКАТА МЪКА.
  • 7 Гост

    4 0 Отговор
    Гадни и подли ..............заради такива гниди ние и децата ни са в трагичното състояние за което имаш наглоста да пишеш! Детето ми почина през 1989. година защото нямаше лекарств а и пари за доставка от Дивия запад! Същите изроди които съсипаха тогава България и в този момент са администратори /на по сто години/ на ръководни длъжности по ВСИЧКИ министерства, управления, комисии ........ Грабите Грабите. Грабите. Но РАНО ИЛИ КЪСНО
  • 8 simvola

    1 1 Отговор
    Може ли да попитам автора на тази статия ,какво иска от НАРОДА ....КАЖИ КАКВО ИСКАШ ? ,НО май забравяш ,че партията която ти е платила за да напишеш тази статия стои в основата на нещастието на тези семейства, на бездетните семейства ,бързо забравихте ЧЕРНОБИЛ манифестацийте под дъжда за партията ,пресните зеленчуци плодовете,информационното затъмнение .КАЖИ КАКВО ИСКАШ ТИ ОТ НАРОДА.
  • 9 Бочко

    1 1 Отговор
    Този проблем с недоносените деца болни от генетични болести се дължи на това че жените раждат все по късно когато има риск от изродяване, а пък другия проблем е кръвосмешението - перкат си се по селата братчеди и братя и сести и после ау детето изрод. Ако бяха послушали докторите да не си усложняват живота - после друг им виновен.