Last news in Fakti

25 Юни, 2018 12:47 1 610 1

В Плевен заловиха трима "ало" измамници

  • ало-
  • измама-
  • плевен

Шарлатаните ще бъдат изправени пред Районния съд в града

В Плевен заловиха трима "ало" измамници - 1
Снимка: Shutterstock

Трима участници в телефонни измами са установени от плевенските криминалисти, съобщиха от дирекцията на МВР в областния град.

Жена на 49 години от Плевен е съобщила в полицията, че 11-годишно момиче е измамено по телефона от непознат. Той се представил за лекар и под претекст, че майка ѝ е претърпяла ПТП и има нужда от операция, я накарал да изхвърли през терасата на жилището 3000 лева, 620 евро, три златни пръстена и една златна гривна.

Мъжът е разкрит и задържан - 41-годишен от Варна. Разкрит е и друг варненец - на 41 години, който е подпомагал за престъплението първия.

Задържан е и 44-годишен за телефонна измама от 17 април в Плевен. Мъж на 83 години заявил, че непознат му се обадил по телефона и се представил за полицай. Под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници го накарал да събере в плик наличните в дома му пари - 7000 лева и 3000 евро и да ги изхвърли през терасата. Задържаният измамник е от село Церовище, област Търговище.

И тримата телефонни измамници са привлечени като обвиняеми и ще бъдат съдени в Районния съд в Плевен, уточниха от полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.