Last news in Fakti

25 Юни, 2018 13:30 1 714 0

Нови смъртни заплахи за футболист на Световното

  • заплахи-
  • смърт-
  • дурмаз-
  • швеция-
  • фенове-
  • германия-
  • световно първенство

Фенове нарочиха Джими Дурмаз за виновник за загубата на Швеция от Германия

Нови смъртни заплахи за футболист на Световното - 1
Снимка: БТА/АР

Халфът на националния отбор на Швеция Джими Дурмаз стана поредният футболист на Мондиал 2018, който получава смъртни заплахи. Той е нарочен от феновете за виновник за загубата на „тре крунур“ с 1:2 от Германия в събота. 29-годишният играч на Тулуза извърши нарушението в добавеното време на мача, след което Тони Кроос вкара победното попадение за Германия.

Всички данни относно получените от Дурмаз заплахи за живота му са предадени на правоохранителните органи, съобщиха от Шведската футболна федерация.

„Няма да допуснем играчи от националния отбор да стават жертва на нападки и заплахи от страна на неадекватни фенове. Хората, които са написали коментарите, вече се разследват. Разбираме, че всички шведи са разочаровани от загуба, която дойде по толкова болезнен начин в края. Нужно е обаче да се справим с тежкия момент без да губим достойнството си“, обяви генералният секретар на Шведския футболен съюз Хокан Шестранд.

Явно атаките към футболистите от страна на феновете няма да имат край. Само от началото на световното първенство подобни атаки имаше към звездата на Хърватия Лука Модрич и към аржентинския вратар Вили Кабайеро. Преди това заплахи имаше към Серхио Рамос от Реал (Мадрид) и Лорис Кариус от Ливърпул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА