Last news in Fakti

25 Юни, 2018 13:11 7 021 1

Реставрираха "шкодата" Майлс

  • skoda-
  • octavia-
  • tdi-
  • реставрация

Британците от Car Throttle спазиха обещанието си да възстановят любимата си Skoda Octavia с пробег 700 000 км в някогашния ѝ вид. 20-годишният чешки лифтбек, наречен Майлс (игра на думи с множественото число на "миля"), бе подложен на всевъзможни експерименти, сред които пълно разглобяване на двигателя и 1 300-километрово пътешествие от Лондон до "Нюрбургринг" без допълване на резервоара.

Процесът на реставрацията започва с подмяната на интериора с чисто нов от версията RS, педантично почистване на всички кьошета в салона и продължителна подготовка на каросерията за пребоядисване. Следва монтаж на нови спирачки, джанти и гуми.

Двигателят, както стана ясно от инспекцията след разглобяването, се намира в чудесно състояние и няма нужда от ремонти. Останалите промени по колата са по-скоро козметични, но резултатът си струва.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    3 1 Отговор
    Ммм, да. Много здрав автомобил. И противно на всички мнения от разбирачи, следващият модел е още по-здрав. Третата версия още се произвежда и не може да се даде крайно мнение, но едва ли е по-лош. Със сигурност двойката и тройката са много по-комфортни и помислени автомобили.