25 Юни, 2018 15:30 6 995 9

Убиха три коня във Вършец, други шест са ранени

  • вършец-
  • кон-
  • коне-
  • животновъдство-
  • долна бяла речка

По телата на ездитните животни са открити рани от куршуми и от пробождания с нож

Убиха три коня във Вършец, други шест са ранени - 1

Три коня са намерени убити на различни места в землището на курортния град Вършец и близкото село Долна бяла речка, а други шест са открити ранени, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Сигналите за убити и ранени коне започнали да пристигат от нощта в съботния ден и продължили и в неделя. Полицаи от районното управление във Вършец направили обход на няколко пасища край града и също открили част от убитите и ранени животни.

По телата са открити рани от куршуми и от пробождане с нож. По всичките случаи са образувани досъдебни производства, назначена е и ветеринарно-медицинска експертиза. За нападенията има заподозрени, но все още няма задържани, обявиха от полицейската дирекция в Монтана. От полицията уточниха, че нападнатите коне са били пуснати да пасат без надзор на различни места край Вършец и не са регистрирани по надлежния ред.

От общинската администрация във Вършец съобщиха, че от месец около града скитат близо 30 безпризорни коня. В общината са подадени много жалби от собственици на градини и ниви, в които конете влезли да пасат и ги стъпкали, а също от шофьори, имали проблеми с излезли на пътя коне.

Заради това отскоро общината е изградила волиера за задържане на безпризорни коне, предупредила е собствениците им да ги приберат в оборите си, но повечето от тях не са взели мерки. В петък общински служители обградили стадо скитащи коне, навлезли да пасат в нива край града, но успели да задържат само един от тях. През нощта волиерата е била разбита, а конят бил изведен.

По сигнал на общината полицията е установила извършителите и е задържала единият от тях за денонощие. По този случай също е заведено досъдебно производство, обявиха от ОДП в Монтана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    6 4 Отговор
    Синане, Иван4о и Мехмед, сега ви е паднало сгода, идете във Вършец и кой кон ви хареса вземайте! Може и повече, защо да мрат животинките? Мен ми кон не трябва. Имам два голфа двойки, едната като загрее и качвам другата.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гоуст

    24 3 Отговор
    На циганите така им изнася, вместо да ги гледат и хранят... Пускат ги даси пасът на воля на хората по градините и нивите, като им потрябват да крадът дърва ги впрягат, после пак ги пускат да се самоотглеждат и така! България - Циганландия.
  • 4 момче

    8 1 Отговор
    Много жалко за животните.
  • 5 Петко

    10 0 Отговор
    Така де,днес по конете стреляли утре по циганите,у шарото без предупреждение.
  • 6 Аз съм

    10 0 Отговор
    Това се случва в цяла България, даже и в големите градове.За съжаление управниците не ги е грижа. Само не знам до кога ще продължи това.
  • 7 Кон

    5 0 Отговор
    Преди месец се разминах от сблъсък с два коня на магистралата (Околовръстното) в района на Люлин и Филиповци... Ако имах оръжие, с удоволствие щях да се върна и да ги гръмна. Жена ми се обади на 112, от там казаха, че вече имат сигнал и били изпратили патрулка. Как точно патрулката ще се справи с конете, така и не ми стана ясно.
  • 8 Гост!!!

    1 2 Отговор
    До кога ще се затриват животни ей така. Поне да бяха ги ползвали за храна.Пълно безхаберие,то да не е плъх,че да не може да се хване и върже на дълго въже.И това върши работа ако не е оградено.Ами защо не гърмим всичко,което ни се изпречи на пътя/ кола съсед,кон,сърна,крава,коза и каквото се сетите още/. Ами, като не искаме никой да ни пречи,има пустини за тази цел,там жива душа няма.....
  • 9 незнайко

    0 0 Отговор
    Точно така трябва ! Който има кола плаща данък . Който има кон да го регистрира и да си го храни на СВОЯТА нива !!! Познайте от първия път на кого са конете !!!