25 Юни, 2018 15:45 1 538 1

Тежка седмица за Меркел у дома

  • ангела меркел-
  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • хорст зеехофер
Тежка седмица за Меркел у дома - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел навлезе в решаваща седмица, която може да определи бъдещето на нейното правителство. Меркел се бори със свързани с миграционната политика кризи, както в чужбина, така и в страната, предаде DPА.

Меркел опитва на всяка цена да избегне конфликт с вътрешния министър Хорст Зеехофер за това кой да бъде допускан в страната. Министърът, който е и лидер на коалиционната партия Християнсоциален съюз (ХСС), заплаши, че от началото на юли ще започне да спира бежанци на границата.

Във вторник на Меркел предстоят срещи с лидери на коалицията. През уикенда заместник-лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Ралф Щегнер заяви, че неговата партия няма да подкрепи незабавно връщане на мигрантите, пристигащи на германската граница.

Източници в ГСДП съобщиха, че партията се готви за евентуални предсрочни избори, ако коалицията се разпадне.

Тежка седмица за Меркел у дома

В четвъртък лидерите на страните от ЕС ще се срещнат отново в Брюксел, за да се опитат да постигнат напредък в намирането на европейско решение на миграционната дилема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Масон

    15 0 Отговор
    Всичко е просто! Ако Меркел иска да остане поне малко уважавана, да връща всичките бежанци от къде са дошли! Затваряне на ЕС границата, а лодките с бежанци където идват към ЕС, да им дадът по 1 вода, хляб да рупат и обратно по морето в Африка! Това е !
Новини по държави: