Last news in Fakti

26 Юни, 2018 07:35 4 598 23

Меркел е на ръба, искат оставката й

  • германия-
  • ангела меркел-
  • оставка-
  • бежанци-
  • мигранти

Това се случва за първи път в историята на германската обществена телевизия ARD

Меркел е на ръба, искат оставката й - 1
Снимки: БТА/АР

Кореспондент на германската обществена телевизия ARD в Брюксел съобщи, че телевизията е поискала оставката на канцлера Ангела Меркел.

Това се случва за първи път в историята на германската обществена телевизия. Новината е публикувана и на официалния сайт на телевизията. До това се стигна след коментар на недоволство и яростни нападки към германския канцлер.

„ЕС се приближава към разпад: в една от най-важните области на политиката на нашето време – въпросите, свързани с имиграцията - нищо не работи. Освен отправяне на евтини изявления като "външните граници трябва наистина да бъдат защитени", държавните и правителствените ръководители не правят нищо. Със сигурност това се отнася и за германския канцлер“, пише в изявлението.

„От 2011 и 2012 г. броят на хората, които търсят убежище в Европа, бавно, но стабилно нараства. Канцлерът досега имаше зад себе си многобройната "европейска солидарност". Под натиска на Меркел ЕС мълчаливо се съгласяваше да приема бежанци. Но от есента на 2015 г., тя все по-малко може да разчита на "европейската солидарност", се казва още в документа.

Меркел е на ръба, искат оставката й

„След 13-годишното канцлерство на Ангела Меркел, сега е необходимо ново начало за ЕС. Общи, европейски решения, без които няма да се справим с миграционния проблем. Трябва да се спре неизбежната тенденция на европейското разделение! Управлението трябва да се поеме от наследник, чието име все още се чува в Европа. Който се осмелява да следва наистина интересите на всички! Нека дръзнем за ново начало!“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азазазаз

    82 4 Отговор
    Не е достатъчно да я свалят, трябва да я разстрелят публично за предателство към Европа заради мигрантите.
  • 2 Bahti

    70 4 Отговор
    Дайте я на Макрон! Той се кефи на бабички! А най добре я дайте на Чалмите!
  • 3 ГосТ

    62 0 Отговор
    На всичкото отгоре, това не са бежанци от военния конфликт в Сирия, а мигранти от Африка най вече. И Афганистан и Пакистан. Като видех снимки на маймуните на кораба до Италия, лошо ми станА. Буквално.
  • 4 хост

    32 3 Отговор
    Като всеки комсомолец преебава всичко до което се докосне.
  • 5 мухаха

    27 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Управлението трябва да се поеме от наследник, чието име все още се чува в Европа. Който се осмелява да следва наистина интересите на всички! Нека дръзнем за ново начало!“
    името му е: А. Х.
  • 6 The TRAPPER

    15 0 Отговор
    Крайно време беше, ако беше жив баща й всички щяха да са на сапун.
  • 7 толерастията е вредна

    29 0 Отговор
    Всеки загубен ден до премахването на Меркел е година имигарционна криза в повече ! За жалост повечето хора все още виждат само върха на айсберга и ако можеше да го видят поне половината до сега да са убили лудата бабичка с камъни ! Евтопа просто е един Титаник, вижда айсберга но късно !
  • 8 Грую

    12 0 Отговор
    Според мен няма грешка в политиката и, но посланията към мигрантите не бяха достатъчно доуточнени. Трябваше да звучат така: "Заповядайте всички концлагери от Втората световна война са празни!".
  • 9 Morgoth

    17 0 Отговор
    Меркел трябва да си ходи. Не е редно един управник да остава толкова дълго на власт. Не случайно за повечето позиции има ограничение и не може да има над два поредни мандата. Колкото и добър да е съответния управник след определено време той или тя започва да дърпа страната надолу. Имигрантската политика на Меркел е на път да срине целия ЕС.
  • 10 Иванов

    20 1 Отговор
    Много е късно. Европа е пълна с турци, араби, негри, пакистанци и афганистанци.
  • 11 266

    14 1 Отговор
    -Бабо Меркел, де така?
    - На джамия, Мустафа.
  • 12 Гост

    4 5 Отговор
    Стига сте размножавали тия глупости. Тъй както е написана "новината", излиза, че едва ли не утре цяла Германия се надига да сваля Меркел. Всъщност става дума за ЕДИН коментар на ЕДИН от кореспондентите на ARD: https://www.tagesschau.de/kommentar/merkel-eu-gipfel-119.html Няма нищо общо с официална позиция на телевизията. Главният редактор на новините на ARD казва ясно, че коментарите на журналистите изразяват единствено мнението на коментиращия, и това важи и в този случай: https://www.merkur.de/politik/angela-merkel-ard-kommentator-rechnet-mit-kanzlerin-ab-so-reagiert-tagesschau-zr-9980469.html (последният абзац)

    Коментиран от #13

  • 13 ЗайоБайо

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Факти.бг много бързо са чели и от радост са разбрали грешно. Клебер си е верен журналист на системата, АРД също са правителствено гърло. Няма да я бутнем лесно тая. За съжаление
  • 14 ДОТАЦИИ ЗА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ ?

    3 2 Отговор
    О БОЖЕ ? ОПАПАХМЕ ПАРИТЕ А МАЛКИ СТОПАНСТВА СОБСТВЕНИЦИТЕ ТАКА И НЕ СЪЗДАДОХА ! ЛЕНТЯИ И МЕХЛЮЗИ ! ДА ИМАШ АКЪЛА НА бугарина ама дето му иде от после ! СКАПАНА НАЦИЯ ! КОЙ ВИ КАЗА ЧЕ ВСЕ ТЪЙ ЩЕ НИ ПОДХРАНВАТ ОТ евро СЪЮЗА . Той не е СССР, ЕС слага всичко на сметката при кръчмаря и иска връщане обратно. Оле мале, каква има да става. ОТНОВО ще хващаме от трите - най-голямото. КЕФ ! ТЪП НАРОД ! ТЪП от как се е под турск заробил и с чорбаджии завъдил. Л. Каравелов.

    Коментиран от #15

  • 15 ЗайоБайо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ДОТАЦИИ ЗА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ ?":

    Ех, пич, толкова си прав

    Коментиран от #16

  • 16 Мама и на тате не БУТА БЕЗ пари

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ЗайоБайо":

    ДНЕС НИКОЙ НЕ ДАВА НА НИКОГО - ФРИ ЛАНЧ. А НИЕ СМЕ ПЪРВИ НА КЬОР СОФРА. ПУЯЦИ.
  • 17 Обичам юрдеците

    1 0 Отговор
    Много юрдек в България , много пернати дивеч. Кога му е сезона ли ? 2020 ДОТАЦИИТЕ свършват, както със санирането. И тогаз - а ДОБЪР ден, ПРЕМЕНИЛ СЕ ИЛИЯ , пак в тия. Сиромашия - до шия ! Обичам НАПЕРЕН, фукария ЮРДЕК. А цената на земята расте, кой ще спечели ? Продавача или купувача ? На ЗАПАД селското стопанство е на дотации от държавата. А НАШАТА държава е КИРПИЧ БЕТОН. НА КЪДЕ В НЕДЕЛЯ ! Обичам ЮРДЕК !
  • 18 GOOGLE днес

    0 0 Отговор
    CBS News. Farmers in America are killing themselves in staggering numbers. В Америка самоубийствата сред фермерите расте значително а у нас - залагаме на рентаджийство и безгрижно бъдеще. Що тъй бе джанъм - навсякъде ЗЛЕ А У НАС ФИЕСТА. Ко става ве ? Га ша съ събудим ве. Никой не работи а ресторантите пълно. Де га дават така ве ?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Тя изпълни всичко, което и продиктуваха великите САЩ !! Браво ! Слава и чест !
    Една скромна вила в Сев. Каролина може да я приюти , спокойно да си изживее старините.
    Сега е модерно, всички национални предатели да се кротват в Щатите......... Защо ли ...?
  • 21 Чудно нещо бугарина

    1 0 Отговор
    ОТРИЧА СОЦИАЛИЗМА но не отрича пенсията и си я взима ? Като Дявола и Евангелието. Чете само туй дето му оттърва. Бугарин - у у у мен като листна въжка.
  • 22 шуренайко

    1 0 Отговор
    Защо да я дават на Макрон бе да дойде у нас в Банкя да готви и пере на БАТѝКАТА той и без туй няма женица Ще си паснат идеално
  • 23 Распутин

    2 1 Отговор
    То така ако ставаше - един тъп псевдо-журналист-драскач с пристрастия към AfD да свали правителството, никога нямаше да има правителство. И всички се отрепахте да я отразявате тази фалшива не-новина. Това е все едно да отразяваме в медиите как чувал с ориз е паднал от камион нейде из Китай. Концентрирайте се върху истински новини.
Новини по държави: