Last news in Fakti

26 Юни, 2018 08:09 2 008 13

Обрат. Италия пусна мигранти в Сицилия

  • италия-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • сицилия-
  • матео салвини

Датски товарен кораб, превозващ спасени край Либия мигранти, получи разрешение да акостира в Подзало

Обрат. Италия пусна мигранти в Сицилия - 1
Снимки: БТА/АР

Датският товарен кораб "Александер Мерск", превозващ 108 спасени край брега на Либия мигранти, получи разрешение от италианския вътрешен министър Матео Салвини да акостира в пристанището Подзало в Сицилия, предаде AFP.

Късно снощи корабът влезе в пристанището с помощта на влекач. "Александер Мерск" промени маршрута си в петък, за да се притече на помощ на 113 души край брега на Либия. В събота петима от тях - четири деца и бременна жена, дебаркираха в Сицилия.

Датският министър на имиграцията и интеграцията Ингер Стьойбер съобщи, че ще изпрати писмо на италианския вътрешен министър Матео Салвини, в което ще го прикани да съдейства, за да не остават мигрантите на кораба. "Тези мигранти са тръгнали към Италия и затова Италия трябва да ги приеме", каза Стьойбер.

Салвини, който е вицепремиер и лидер на крайнодясната партия Лига, отново заяви, че повече няма да приема в италианските пристанища кораби на неправителствените организации, които спасяват мигранти.

За първи път търговски кораб се намеси, за да помогне на бедстващи мигранти по молба на италианската брегова охрана, но след това бе блокиран близо до италианско пристанище в очакване на инструкции от италианските власти.

Обрат. Италия пусна мигранти в Сицилия

"Ние ще приемем тези хора с обичайната си хуманност", заяви кметът на Подзало. "Днес е важен ден, защото показахме, че солидарността е все така силна", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гого

    30 1 Отговор
    Ами защо не ги изсипаха обратно на либийския бряг???
    Пак щяха да са спасени.

    Коментиран от #9

  • 3 Маркс

    21 2 Отговор
    Сицилианската мафия ще ги използува при учебна стрелба по подвижна цел.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ха ха ха

    22 0 Отговор
    Датски кораб бил спасил мигранти случайно край брега на Либия ))) и един мармот, завива шоколадче във станиол ))) ми като ги спасява, що не си ги кара у Дания, ми ги мъкне в Италия ми се пита, ама няма кой да питам...
  • 6 куку руку ку

    15 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 108 спасени край брега на Либия мигранти,"...............................Като са ги спасили край бреговете на Либия защо не са ги разтоварили в Либия? Защо не се казва истината, че трафикантите са ги претоварили от лодки на кораба вътре в морето? Никой никого не спасява. Транспортират се с междинна спирка в морето.
  • 7 толерастията е вредна

    18 1 Отговор
    Трафикантите прикрити зад НПО смениха тактиката, сега доставят пратката до произволен търговски кораб ! По морското право и закони кораба е задължен да спаси пасажери от "бедстващ" плавателен съд, но подчеттавам за пръв път чувам, че трябва да ги закарва, където те пожелаят !?!? Защо не ги оставят до най-близкото пристанище, защо нарушават графика на доставка на стоките, които возят и са готови да платят огромни неустойки ??? Отговорът е прост, защото залогът е огромен и бизнесът и политическия замисъл зад него мн. по-голям !

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 бай ИВАН

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "гого":

    Ами защото казват,че на италианския бряг щели да бъдат ПО-СПАСЕНИ. Щяло да им е по-GUT и за което,разбира се дали твърди,
    насрещни обещания/а и най- вероятно не само обещания, предполагам..../,че ще си кротуват,ще се променят,ще се реформират,ще станат чистак-бърсак нова ПАРТИЯ,оооо- извинете,исках да кажа НОВИ ХОРА!!! НО ИСТИНАТА Е:
    -Това което В-С-И-Ч-К-И знаят-някой плаща КОЛОСАЛНИ СУМИ,други- прибират КОЛОСАЛНИ СУМИ /в смисъл пари,мангизи,кинти,ценни бартерчета и т.н. / По принцип аз лично не знам....не му разбирам,АМА така говорят хората.....та не издържах и взех,че споделих......То лошо нама-морета,кораби,бежанци,спасени човешки души,гости от къде ли не,веселби, пари,пари ,пари. АБЕ все Убави работи...Нали? Не вярвам да съм се объркал нещо?? ВСИЧКО ТОЧНО !!!!!!! НО!! НО!! Взеха, че от някъде изпълзяха някакви ПОПУЛИСТИ ????? Да им се чуди човек на акъла.....?????? Чудни хора?????? Голямо и сложно УРАВНЕНИЕ са тези популисти драги читатели,ама много голямо!!!!
  • 10 куку руку ку

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "толерастията е вредна":

    Само дето не ги спасяват търговски кораби, а "случайно" озовали се там кораби, наети от НПО-та.
  • 11 deadman1488

    2 1 Отговор
    те сицилианците ше им йебат мааминоото пизде в чували около плантацийте с банани лимони мандрарини и маслини
  • 12 Браво

    2 1 Отговор
    нека, това са новите италиянци и бъдещето на Италия
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: