26 Юни, 2018 13:55 1 313 6

Изкараха мигранти от университет заради краста

  • бежанци-
  • франция-
  • краста-
  • мигранти-
  • полиция-
  • университет

Френската полиция е на крак

Изкараха мигранти от университет заради краста - 1
Снимка; Shutterstock

Френската полиция изведе тази сутрин около 60 мигранти, настанили се от близо пет месеца в университетска сграда в Сен Дени, в северните околности на Париж.

След кратки сблъсъци полицията, която пристигна на място преди зазоряване, използва сълзотворен газ и бързо се справи с живата верига, направена от около 70 нелегални мигранти. След това мигрантите започнаха да излизат навън един по един. Първият автобус с мигранти напусна мястото около 7 часа местно време, съобщи префектурата, предаде „Дарик“.

Чужденците ще бъдат отведени в гимнастически салон в района на Париж, където положението на всеки от тях ще бъде разгледано индивидуално.

От 30 януари в крило на университета северно от Париж, където учат 22 000 студенти, се настаниха мигрантите, главно от Западна Африка, но също от Судан и Еритрея, с първоначалното съгласие на ръководството на висшето училище. Ректорът на университета Аник Алегр предаде на префектурата в Сен Дени списък със 133 имена на хора, чийто статут вероятно ще бъде узаконен след индивидуална проверка.

Префектурата трябва да установи дали хората от списъка са сред 60-те мигранти, изведени принудително тази сутрин. Мигрантите настояват за колективно уреждане на статута им, което според властите е изключено.

Решението за извеждане на мигрантите било ускорено от откриването на случаи на краста у университетски служители, каза добре осведомен източник. Административна сграда освен това е била обект на вандализъм в нощта на неделя срещу понеделник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 чернилките

    10 0 Отговор
    Докараха въшки, сега и краста...
  • 3 Жорко Павето

    13 0 Отговор
    Краста и въшки са бял кахър. Африканците пренасят такива вътрешни паразити, че глисти като пепелянки излизат отзад, а това спин им е по рождение и вярват, че ако изнасилят бяло девствено момиченце, демоните ще ги изоставят и спинът ще им мине!
  • 4 бай ИВАН

    8 0 Отговор
    Днеска краста,утре спин,вдруги ден ебола....То си е измислено....Като гръмнат пандемиите-който иска да живее,да си плаща!!!!
  • 5 гост

    5 0 Отговор
    Краста ? Ко ...а, не !Там са само лекари, инженери, учители ?
  • 6 Биде

    2 0 Отговор
    Ми аз имам идея една част да пратят да ги лекува Макрон, други при Меркел,Могерини и така докато свършат.А катоги оправят от крастата да си ги оставят да им се радват!!!
Новини по държави: