27 Юни, 2018 07:42 3 502 7

Вашингтон: Не рискувайте живота си, не преминавайте границата на САЩ

  • сащ-
  • граница-
  • бразилия-
  • мигранти-
  • майк пенс

Вицепрезидентът Майк Пенс призова жителите на Централна Америка да се откажат от опитите за незаконно влизане в родината му

Вашингтон: Не рискувайте живота си, не преминавайте границата на САЩ - 1
Снимки: БТА/АР

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова жителите на Централна Америка да се откажат от опитите за незаконно влизане в САЩ по време на посещение в Бразилия, в което обсъди с президента Мишел Темер хуманитарната криза във Венецуела и въпроса с бразилските деца, разделени от родителите си на границата със САЩ, предаде AFP.

"Нося послание, което извира от сърцето ми и от сърцето на американския народ: Не подлагайте на риск живота си и живота на децата си в опит да влезете в САЩ с помощта на трафиканти на хора. Ако не можете да влезете по законен път, не влизайте. Изграждайте живот за себе си в родината си", заяви Пенс в изказване пред журналисти,което се излъчи пряко от бразилската държавна телевизия.

Темер обеща да предостави транспорт за връщането от САЩ на бразилските деца, които са разделени от родителите си при опит за преминаване на границата и заяви, че е обсъдил с Пенс да отдели особено внимание на осигуряването на бързо събиране на семействата.

Вашингтон: Не рискувайте живота си, не преминавайте границата на САЩ

Пенс увери, че САЩ работят по сигурността на границите и по събирането на семействата, включително бразилските и заяви, че "САЩ са страната, която приема най-много имигранти в света".

На срещата между Пенс и Темер е била обсъдена и хуманитарната криза във Венецуела и Пенс е поискал от Бразилия да подкрепи по-силни мерки за изолиране на правителството на наскоро преизбрания президент Николас Мадуро и прекратяване на страданията на венецуелския народ.
Бразилия и САЩ споделят желанието да се завърне демокрацията във Венецуела, отвърна Темер.

Вашингтон: Не рискувайте живота си, не преминавайте границата на САЩ

През последните три години в Бразилия са пристигнали десетки хиляди души, бягащи от икономическата и политическа криза във Венецуела.

Пенс обяви, че САЩ ще отпуснат още 10 милиона долара на Бразилия за справяне с този миграционен поток, отделно от вече дадени други 10 милиона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жУЖИ

    5 8 Отговор
    КАК щеМе спрете Да Емигрирам вUSA СлеД КАТО съСИПЯ ИКОНОМИКАта н РУСИя ЩЕ СКОкна на високо и щеПресКОКНА ОГрадата да ида при ДОни
  • 2 СссереМ

    3 12 Отговор
    Абе защо хората се изтрепват да ходят в гнилия капитализъм на щатите,а в демократична русия никой не ще и да припари,дори русофилите предпочитат да плюят от тук.
  • 3 Манчо

    5 3 Отговор
    Те и в икономиката си се изолират. Останалият свят ги прави на луди калинки и те нямат друг избор.
  • 4 Говедарин

    6 4 Отговор
    Щото кочината е разградена, а РФ - НЕ е.

    Коментиран от #6

  • 5 Гост 1

    13 2 Отговор
    Значи те ходят и палят конфликти по целия свят,отприщват вълни от бягащи “диваци” натискат европа да ги приема ама в тяхната кошара никой да не припарва ?
  • 6 Иван

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Говедарин":

    Какво ума да й се разгражда на кочината РФ. Путьото сам ще направи това.
  • 7 гост

    7 0 Отговор
    Франция, Германия, Великобритания, Италия и Холандия са колониалните империи. Те са крали ресурси от арабите и негрите и са създали африканските държави, така че да са постоянно във война. Сега да си ги приберат, според това коя държава коя колония е държала. На пример Италия - Сомалия,Либия Франция - Мали,Мавритания Германия - Камерун,Танзания и т.н. Ние не сме им длъжни, един диамант или литър петрол не сме откраднали от тях.
Новини по държави: