27 Юни, 2018 08:02 1 843 2

Затишие пред буря в Берлин

  • ангела меркел-
  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти

Срещата между лидерите на управляваща коалиция в Германия завърши без официални изявления

Затишие пред буря в Берлин - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерите на партии в обхванатото от напрежения коалиционно правителство на германската канцлерка Ангела Меркел завършиха четиричасова среща в обстановка на спор заради политиката на убежище и имиграция, която заплашва да дестабилизира правителството. Официални изявления след разговорите не се очакват, предаде DPА.

Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел и баварският му съюзник Християнсоциалният съюз (ХСС) водят остър спор за реформа на правото на убежище и имиграцията около въпроса за отхвърляне на германската граница на бежанци, които вече са регистрирани в други европейски страни.

В този спор Меркел е изправена срещу вътрешния си министър Хорст Зеехофер, който е лидер на ХСС.

В коалиционното правителството влиза и Германската социалдемократическа партия (ГСДП).

В срещата в канцлерството в Берлин освен Меркел и Зеехофер участваха и други важни фигури от трите партии в управлението, включително шефът на парламентарната група на ХДС Александър Добринт и лидерът на ГСДП Андреа Налес.

Преди началото на срещата Меркел призова към единство в консервативния си блок.

Представители от ХДС и ХСС преди срещата отхвърлиха възможността от разцепване на съюза между двете партии, като самият Зеехофер определи медийните спекулации като "откъснати от действителността".

Затишие пред буря в Берлин

Лидерът на ГСДП Андреа Налес обаче е заявявала, че работата на правителството е спъвана от спора между ХДС и ХСС за миграцията.

Вчера Меркел заяви, че не очаква страните от ЕС да постигнат пълно съгласие по въпроса за бежанците на срещата си на върха на 28 и 29 юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да да

    5 0 Отговор
    Страшно нахална жена.
  • 2 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Борбата е за отвоюване на суверенитетна ,,протектората,,/.......Все пак ,,канцлер акт,,има наложен,ПАРИ за отбрана искат,ДА СЕ ВЛОШАТ отношенията с Русия искат,амерички газ да продават искат/нищо че е много по скъп.....бе ,,америка първа,, искат.....А то даже и боли.
Новини по държави: