Last news in Fakti

27 Юни, 2018 16:13 5 798 16

Boeing показа хиперзвуков авиолайнер

  • boeing-
  • хиперзвуков самолет
Boeing показа хиперзвуков авиолайнер - 1

На конференция на Американския институт по аеронавтика и астронавтика в Атланта Boeing представи концепт на хиперзвуков пътнически самолет, съобщава New Atlas. Компютърно генерираното изображение показва как би могъл да изглежда авиолайнер, който може да лети със скорост пет пъти над звуковата.

Според Boeing подобни апарати ще влязат в експлоатация до 20-ина години. Технологията все още се намира в начален етап на разработка и намира приложение само в някои експериментални самолети и космически кораби.

Инженерите на Boeing смятат, че представения концепт може да намери както цивилно, така и военно приложение. Техническите параметри на машината остават тайна, но ако се съди по броя на прозорците, такъв самолет би могъл да превозва около 32 пътници плюс екипаж.

Фюзелажът на хиперзвуковия самолет има изключително обтекаема форма на вретено и игловидна предница. Според New Atlas дължината на задната част дава основание да се смята, че двигателите на самолета работят на водородно гориво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зорлем

    25 3 Отговор
    32 пътници? Интересно, интересно. Както е казал поета, "Римембър Конкорд!".

    Коментиран от #9

  • 2 БРАВО

    15 20 Отговор
    Ех тези руснаци . . . На светлинни години в самолетостроенето пред американците и Боинг !
  • 3 В БЛИЗКИТЕ ДЕСЕТИНА ПЕТИЛЕТКИ

    32 8 Отговор
    ТУЙ НЯМА ДА ГО БЪДЕ А И ОТ ТУПОЛЕВ МОГАТ ДА ГИ ИЗПРЕВАРЯТ....
  • 4 любопитен

    32 7 Отговор
    Нали само руснаците ги пускаха на анимация? Тия на картинки кандисват!

    Коментиран от #6

  • 5 Ааахааа

    14 13 Отговор
    А точно такоф самальот че купиме ние,за да може Карнелия да докара бързо хората на прутесто .
  • 6 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "любопитен":

    Прочете ли статията?
  • 7 Ивянов

    11 5 Отговор
    Каква драма, американците от Бойнг се опитват да изпреварят руснаците от Бук. Засега БУК води убедително!
  • 8 Идиоти

    17 5 Отговор
    С какво води та всички самолети на Аерофлот са Боинг
  • 9 Голям прос

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Зорлем":

    И ТУ 144 римембър. Те ако можеха да ги правят, щяха да направят F над 35 първо и тогава пътнически. Колкото направиха космическите кораби които бяха пуснали на конкурс

    Коментиран от #10

  • 10 Рубладжийче

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Голям прос":

    Супер хирерзвуков авиолайнер, но от съображения за сигурност го пускат само по вътрешни линии. От Калининград до Владивосток пристига само за половинчас!
  • 11 Dron

    5 0 Отговор
    Свръхзвукови пътнически самолети до момента има два, който вече са извадени от експлоатация поради нерентабилност ТУ144 и Конкорд. Забавното е, че в гражданската реактивна авиация самолетите стават все по-бавни в сравнение с масовата им поява. За никой производител не е проблем да направи свръхзвуков пътнически самолет, проблема е да го направи рентабилен.

    Коментиран от #12

  • 12 Турист

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Dron":

    Ами нормално е, пестят от гориво. Предпоследният ми полет закъсня за излитане с един час, а кацнахме само с 10 минути закъснение. Следователно скоростта не е проблем за самолета, а нарочно се кара бавно.
  • 13 незнайко

    4 0 Отговор
    („Конкорд - 2” ще лети от Лондон до Ню Йорк само за 60 минути !) Тази статия е от 18 октомври 2015г. - 18:28 часа. Ще превозва 19 пътника!!! И къде е този самолет сега ??? Няма такъв !!! Затова сега дават по голям срок от 20 години !!!

    Коментиран от #14

  • 14 Никой

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "незнайко":

    Гражданската авиация е изключително консервативна и промени стават с десетилетия. Най-важните иновации са свързани с безопасността и практичността. А супер/хиперзвуков самолет е много голямо предизвикателство.
  • 15 СССР

    2 0 Отговор
    Другари и другарки по-добро от нашия Ту-134 няма ! От три само един пада ...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.