Last news in Fakti

28 Юни, 2018 18:57 1 717 0

Колумбия успя да спечели непредвидимата група "Н"

  • япония-
  • колумбия-
  • мина-
  • сенегал-
  • световно първенство-
  • осминафинал-
  • феърплей-
  • беднарек

Феърплейът класира Япония за сметка на Сенегал

Колумбия успя да спечели непредвидимата група "Н" - 1
Снимка: БТА/АР

Колумбия победи Сенегал с минималното 1:0 в последен мач от група „Н“. Единственото попадение реализира Радамел Фалкао в 74-ата минута. След края на груповата газа Колумбия е на първо място с 6 точки, на второ място е Япония с 4. Двата тима продължават към осминафиналите.

На трето място остана Сенегал също с 4 точки, но по-лоши показатели в един от критериите – брой на жълти картони (Япония има 4 жълти картона в трите мача, а Сенегал е с 6). До сравнение на броя на жълтите картони между Япония и Сенегал се стигна, след като всички други показатели бяха равни – точки, голова разлика, отбелязани голове и т.н. На последно място в групата остана Полша с 3 точки.

На осминафиналите Колумбия очаква завършилия на второ място в група "G" Англия или Белгия.

В 18-ата минута съдията Милорад Мажич даде дузпа за Сенегал, която обаче след намесата на ВАР отмени. В 25-ата минута Фалкао изпадна в засада, а имаше добър шанс да открие резултата. В 31-ата минута една от звездите на Колумбия Хамес Родригес се контузи и бе принудително заменен от Луис Муриел.

През второто полувреме Колумбия имаше предимство в играта, но отбеляза гол едва в 74-ата минута. Тогава Радамел Фалкао засече с глава центриране в наказателното поле и се превърна в герой за страната си.

До края на двубоя Сенегал се опитваше да стигне поне до равенство, което щеше да ги класира напред, но така и не застрашиха сериозно вратата на Колумбия.

В другия мач от групата Полша победи Япония с 1:0. Въпреки загубата "самураите" ще участват на осминафиналите в Русия, заради по-малкото си жълти картони.

След малко повече от 10 минути игра Нагасаки бе намерен с центриране отляво в наказателното поле, но ударът му с глава мина до страничната греда. Последва и удар извън наказателното поле на Муто, който бе спасен от резервния вратар на Полша Лукас Фабиански.

Колумбия успя да спечели непредвидимата група "Н"
Снимка: БТА/АР

Постепенно обаче формацията на Адам Навалка се изтегли в по-предни позиции, а най-чистото положение до края на мача дойде пред вратата на японците.

Центриране към Гросицки завърши с удар с глава, който отиваше в долния ляв ъгъл на вратата на Кавашима, но последният се разтегли максимално и с върха на пръстите си изби топката от голлинията.

В 59-ата минута Ян Беднарек бе намерен на метри от вратата след центриране от фаул, за да може футболистът на Полша да се разпише за 1:0. До края на срещата и Роберт Левандовски имаше шанс да вкара първия си гол на Мондиала, но звездата на Байерн (Мюнхен) сам срещу вратаря прати топката в аут.

В крайна сметка, макар и по куриозен и доста късметлийски начин, японците се класираха в следващата фаза, а по-късно тази вечер ще разберат кой измежду Англия и Белгия ще застане на пътя им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА