Last news in Fakti

29 Юни, 2018 07:22 4 008 18

Лидерите от ЕС се споразумяха за мигрантите

  • ес-
  • мигранти-
  • документ-
  • бежанци-
  • брюксел-
  • споразумение

Бежанците не трябва сами да избират в коя страна да останат, заяви Меркел

Лидерите от ЕС се споразумяха за мигрантите - 1
Снимка: БТА/ AP

След продължили повече от 10 часа преговори в Брюксел, държавните и правителствените ръководители от Европейския съюз постигнаха споразумение по заключителния документ от срещата, включително и по горещата тема за миграцията. Това обяви рано в петък сутрин председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

След срещата полският премиер Матеуш Моравецки обясни, че бежанците на територията на Стария континент ще бъдат разселвани "на доброволна основа". Моравецки определи това като "добър компромис". Испанският премиер Педро Санчес от своя страна заяви, че ще бъдат отпуснати повече средства за справяне с миграцията.

"Италия вече не е сама след тази среща на върха", заяви италианският премиер Джузепе Конте. Първоначално той блокира приемането на заключителния документ на срещата на върха на ЕС по всичките теми от дневния ред заради разногласия относно решаването на миграционната криза. Той отбеляза, че страната му ще реши по-късно дали да създаде центрове за прием на мигранти на територията си.

"Победи европейското сътрудничество. Европа ще трябва да живее с мигрантски натиск дълго време. Трябва да се справим с това предизвикателство, оставайки верни на ценностите си", отбеляза френският президент Еманюел Макрон, предаде Нова телевизия.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че пристигащите в Европа мигранти не трябва сами да избират в коя страна да останат. Меркел добави, че страните от ЕС искат до 2020 г. да подсилят Европейската гранична служба (Фронтекс) и да заделят средствата за втория транш за Турция в рамките на споразумението за бежанците.

Лидерите на ЕС се споразумяха още да продължат икономическите си санкции срещу Русия с шест месеца - до края на януари 2019 г. Причините - анексирането на украинския полуостров Крим и подкрепата на Москва за бунтовниците, сражаващи се с правителствените войски в Източна Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    7 44 Отговор
    Това е много излишно...26 представители ...26 мнения..крайно време е етно ,националистичните държави да се разпаднат...да се създаде една държава,един народ,една култура...държавите да бъдат като щатове и да има губернатори

    Коментиран от #3

  • 2 това което

    33 3 Отговор
    си написал е вярно и това е единственият път при който ние европейсите ще бъдем защитени...само ми обясни как се вписват мюсулманите в идеята за една култура .защото според мен европейската култура и ценности нямат нищо общо с мюсулманската която е агресивна и НЕ ПРИЕМА различните. само си помисли каксе мразите сунити и шиити а сте една религия !!!
  • 3 незнайко

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    ( ...да се създаде една държава,един народ,една култура...) Изватка от Вашия коментар. Коя култура според Вас е тази ЕДНА ??? ЧАКАМЕ ОТГОВОР.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 среднощен

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    На "Антихриста"!
  • 5 Българина

    24 2 Отговор
    Значи меркел постигна целта си. Сега ще има индивидуални пазарлъци маймуни срещу пари, а бб първи ще вдигне ръка. Ще започне с 300..... И ше гледаме за пореден път как сам се самоотрича и опровергава
  • 6 друг един

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    във всяке една съществуваща голяма държава или федерация различните райони имат различни културни особености...никой не казва културите на отделните страни да бъдат заличени а да бъдат обединени оставайки различни на местна почва .дори и при нас ако говорим за традициите в северозапада са по-разлчини от тези в бургас ,нали ??но като цяло тези различия с годините са поизчезнали и на национално ниво нещата са почти еднакви

    Коментиран от #9

  • 7 основният

    20 0 Отговор
    проблем е товакоето е казал макарона...да запазим ценностите си...но ценностите на политиците са МНОГО различни от тези на европейците. политиците се правят на големи хуманисти гарантирайки права на бежанци които права обаче са човешки и са валидни и за европейците.ние европейците имаме човешкото право сами да решим ДАЛИ да пуснем мнякой у дома си а не някакви измислени политици да ни заявятат , че ние ТРЯБВАЛО по някакви закони подписани от същите политици без да ни питат да приемаме и издържаме милиони навлеци.
  • 8 ГосТ

    17 0 Отговор
    Аз не виждам разграничение между бежанец от военен конфликт и емигрант. Окей,подкрепям човешките ценности на солидарност с хората подложени на бомбардировки от сащ и русия,но трябва ли Европа да приеме цяла Африка, просто защото им харесва социалната система в Европа на африканците ? А когато нещо не им изнася започват с терор. Това трябва да се изясни -кой е бежанец и кой емигрант по дяволите! В момента има два конфликта -Сирия и Украйна.
  • 9 незнайко

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "друг един":

    В отговорите до тук НИКОЙ не казва коя култура ще е основната и водещата !!! Локуми всеки може да разтяга !!!

    Коментиран от #15

  • 10 Глупавия

    11 0 Отговор
    Понеже съм много прозд ще може ли някой да ми обясни какво точно са решили, че аз не разбрах. До сега "бежанците" си избираха страната в която да отидат, а сега вече официално е решено същото. Та кое е новото питам? Отново се правят залъгващи разисквания на управляващите ЕС фрау Изперкел и бабоебеца и накрая всичко е в тяхна полза и във вреда на другите. За пореден път важните неща са написани с малките букви и не ни се казват. Скоро ще ги усетим как се изпълняват тихомълком и задкулисно. И парички за турския султан ще продължават да събират нали. Понеже сме много богати ще финансираме този, който изнудва цял континент. А краварите колко пари ще дадат? Те избомбиха арабския свят, Ирак, Либия,Афганистан, Сирия. За тях само бомбенето, избиването на всичко живо, прекрояване на държави и изсмукване на природните им ресурси. А ние глупавите европейци щу бачкаме като роби, за да платим накрая сметката на друг. До кога?
  • 11 ЖГТН

    7 0 Отговор
    Значи щом бежанците нямат право на избор , ще има разселване принудително и къде?
  • 12 Барактаров

    4 0 Отговор
    С две думи - нищо ново! Ще ги разселват под натиск от Берлин и Париж. А страни като нашата - с "началници отгоре", ще ги приемат.
  • 13 Вуйчо

    0 0 Отговор
    Господа,
    Много разсъждавате! Това е вредно за Вашето управление! По този начин Вие затруднявате Негово величество представителя на държавния департамент за Европа и Балканите, макарона и бабомеркела!!!
  • 14 Morgoth

    4 0 Отговор
    Доброволно разселване - смях в залата. Важното от тази среща е, че ЕС окончателно взе решението да се върне на стария добър принцип - плащай на властите в Турция и Либия да не пускат мигрантите и си затваряй очите за условията в техните лагери. Няма друг начин - Европа не може да вземе всеки под крилото си, който иска да живее по-добре.
  • 15 а бе защо

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    нечия култура трябва да е водеща и какво разбираш ти под кулрура ?? никой няма да задължи друг със закон да се харесват определени песни,стихове,произведения на изкуството,музика и да забрани други !!! каква е тая параноя коя култура ще е водеща не разбирам ??? има произведения от изкуствата които са любими на цяла европа и не само но са създадени от представители на отделните европейски нации . дали най-важният проблем на българина в момента е коя ще е водещата култура в обединена европа ???

    Коментиран от #16

  • 16 ЗайоБайо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "а бе защо":

    Факт е, че в Германия се субсидират със закон произведения на бежанска тема. Гласувано е в бундестага. Водеща култура е тъпо понятие, но то бавно си утъпква мястото. Целта е да се сринат регионални култури и установяване на глобални такива
  • 17 бай Хусан

    0 0 Отговор
    Да има една държава Анадола и всички мюслита да се събират на едно място, това иска Ху-сан
  • 18 чалма тв

    0 0 Отговор
    Как така мюслимани не трябва да избират къде да раждат по 10 деца? , най вече това са Германия и други богати държави,понеже богати ислямски държави не ги искат тази паплач, просто задавам въпрос защо не искат да помагат на тези мързеливи чалманосци...защото знаят какви са мързеливи и те самите, ако нямаше петрол,досега щяха да ходя по нужда в пясъци ,то и сега го правят.
Новини по държави: