29 Юни, 2018 07:42 1 937 7

Австрия няма да приема мигранти, върнати от Германия

  • себастиан курц-
  • австрия-
  • германия-
  • бежанци-
  • върнати-
  • граница

Много бежанци изобщо не се регистрират в първата страна, в която са пристигнали

Австрия няма да приема мигранти, върнати от Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че страната му няма да приема мигранти, върнати от Германия, предаде ДПА.

Ако Германия затвори границата си за мигранти, които вече са се регистрирали в други страни от Европейския съюз, както заплаши германският вътрешен министър Хорст Зеехофер, Австрия ще вземе същите мерки на своята граница, заяви Курц пред журналисти в кулоарите на срещата на върха на Евросъюза в Брюксел.

Канцлерът отбеляза, че според европейските правила за предоставяне на убежище, тези мигранти трябва да бъдат върнати в държавите членки, където първо са се регистрирали - в повечето случаи Италия и Гърция, а не Австрия.

Мигрантите, които вече са се регистрирали някъде, са малка част от проблема, посочи Курц. По думите му много по-голям брой хора изобщо не се регистрират в първата страна, в която са пристигнали, и продължават към други страни от съюза, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 арджентата

    8 0 Отговор
    Патриот!
    А, какво ще стане с България?
    Толкова хиляди са се регистрирали тук на път за Германия или други страни в ЕС ? ...
  • 2 АТМ

    4 3 Отговор
    Гърците имат споразумение с ЕС, да не ги регистрират и не са ги регистрирали.
    Пък при нас Сталинка изтъкваше, че най-важното е да ги регистрираме.
  • 3 Хасан

    2 2 Отговор
    Да подкрепят Турция в борбата му за мир в Сирия ,да установят мир в Сирия и да ги върнат..тогава няма да има проблем...

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Да да

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Подозирам че си си ударил главата по-силно днес в земята! А войните в Афганистан,Пакистан ,цяла Африка ще ги спираме ли? Да спрем и войната в турция,че бая джагал се е разселил в Европа! Само смяна на религията или връщане в родните им държави!

    Коментиран от #7

  • 5 ЗайоБайо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Един въпрос имам, защо турците не се приберете всички в Турция при миротвореца Далай Ердоган? Там си ви е и муезина, и корана, неверниците са или кът или йок, свинско няма. Съвсем невинно питам

    Коментиран от #6

  • 6 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЗайоБайо":

    Ами турците имат колониален характер..като французите,англичаните,американците..такъв е генотипа...отиват някъде ..основават колонии,носят културата....американеца като дойде в Близкия изток не яде дюнер ,а хамбургер и кола..така и турчина носи си дюнера и айряна
  • 7 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да да":

    Войните са необходими на западната военна индустрия ..една шепа акционери на фирми трябва да печелят...шведски инженер на военни мини оставя детето си в училище и отива на работа да разработва мини които да убиват и осакатяват деца в Африка,Близкия изток
Новини по държави: