Last news in Fakti

29 Юни, 2018 14:09 2 166 3

Трима са задържани за автокражби

  • автокражби-
  • автоджамбази-
  • коли

Операцията е осъществена в рамките на спецоперация на криминалисти на ОДМВР-Стара Загора

Специализираната полицейска операция по пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с противозаконно отнемане на моторни превозни средства, и проведена на 26 и 27.06.2018 г.

В хода ѝ са задържани трима свиленградчани, за които има данни, че са съпричастни към извършени кражби на леки автомобили на територията на област – Стара Загора и в страната. При претърсване на колата, с която са се придвижвали, са намерени и иззети инструменти за взломяване, заготовки за контактни ключове на автомобили и други вещи, съотносими към извършваната престъпна дейност. В рамките на операцията, реализирана под наблюдението на прокуратурата, са проведени оперативно - издирвателни и процесуално - следствени действия и извън областта. Открити са два откраднати автомобила – марки „Маzdа“ и BМW“. Продължават действията за установяване на съпричастността на задържаните и към други две кражби на леки автомобили “Mazda CX5“, извършени в началото на годината в Стара Загора, за които са образувани и се водят досъдебни производства по чл.346, ал.1 от НК.

След първоначалното им задържане в рамките на 24 часа, на двама от мъжете РП – Стара Загора е наложила мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане до Районния съд в Стара Загора за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по установяване и доказване на цялостната им престъпна дейност продължава под ръководството на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пешо

    1 0 Отговор
    Браво! Е, така се прави!
  • 3 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    ДВАМАТА ГИ ЗАДЪРЖАЛИ ,А ДРУГИЯ СА ГО ПУСНАЛИ ДА НАМЕРИ ПАРИТЕ ЗА ОТКУПА ,ТОЗИ ЧЛ Е ФАЛШИВА РАБОТА ,ЩЕ ПРИКРЕПЯТ КЪМ НЕГО ДРУГ КОЙТО ГИ ОПРАВДАВА