Last news in Fakti

30 Юни, 2018 12:16 1 178 2

Клането в Мериленд е заради статия (СНИМКИ)

  • мериленд-
  • убийство-
  • стрелба-
  • капитал газет

Президентът Тръмп осъди нападението срещу "Капитал газет" 

Клането в Мериленд е заради статия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди атаката срещу вестник в щата Мериленд, при която бяха убити петима души, предаде Fox News.

"Ужасяващото нападение шокира съвестта на нацията и изпълни нашите сърца със скръб", каза Тръмп в Белия дом. Той подчерта, че "журналистите, подобно на всички американци, трябва да упражняват своя занаят без страх, че ще станат жертви на атаки".

Тръмп поднесе съболезнования на семействата на убитите. "Няма думи, които да изразят нашата скръб", каза той.

Извършителят на атаката в град Анаполис беше задържан.

Клането в Мериленд е заради статия (СНИМКИ)

Нападателят влязъл в сградата с бойна пушка и търсел жертвите си, посочи полицейски шеф. Той добави, че в социалните медии са били отправяни заплахи срещу вестника.

Заподозреният за стрелбата нарочно повредил кожата на пръстите си, за да не може да бъде установена самоличността му. Той е задържан на местопрестъплението и сега отказва да сътрудничи със силите на реда.

Местни медии идентифицират нападателя като 38-годишния Джарод Уорън Рамос, жител на град Лаурел в щата Мериленд. Рамос съдел през 2012 г. вестник "Капитал газет" и негов журналист за клевета. До този съдебен спор се стигнало след публикация през 2011 г. на журналиста Томас Хартли. Той написал статия, в която разказвал за отношенията на Рамос с неидентифицирана жена, с която той се бил запознал във Facebook.

Клането в Мериленд е заради статия (СНИМКИ)

Журналистът разказвал, че Рамос е пратил на жената много имейли, в които я наричал с вулгарни думи и в които я призовавал да се самоубие. Заради този тормоз Рамос бил даден на съд. Той признал вината си за тормоза пет дни преди журналистът Хартли да публикува статията, посветена на случая. Тогава Рамос завел дело срещу изданието и журналиста с аргумента, че статията не го представяла справедливо.

Съдебният спор завършил през 2015 г. преминавайки през апелативна инстанция, която постановила прекратяване на случая. Докато делото се гледало в различни съдебни инстанции, Рамос пишел в Тwitter критични послания срещу изданието, срещу журналиста Хартли и срещу съдиите в щата Мериленд.

Клането в Мериленд е заради статия (СНИМКИ)

През 2015 г. съдебни документи цитират адвокат на Рамос, който казва, че клиентът му е работил в статистическата служба на САЩ, отговаряща за данни за трудовата статистика. Той бил на работа там за шест години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реализъм

    3 0 Отговор
    Така става ако на всеки онанист се дава свободно оръжие...
  • 2 699

    7 0 Отговор
    Така,че пичаги мислете какво пишете,за да не се ''прочуем'' без време пък ние в щатите!! УМНАТА !!!!!!!