Last news in Fakti

30 Юни, 2018 19:05 2 423 6

Саудитският крал повиши добива на петрол

  • сащ-
  • саудитска арабия-
  • петрол-
  • нефт-
  • крал салман

Най-големият износител на петрол в света планира да добива до 11 милиона барела нефт дневно през юли

Саудитският крал повиши добива на петрол - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в съобщение в Тwitter, че саудитският крал Салман се е съгласил с искането да увеличи производството на петрол с "може би до 2 милиона барела" дневно, предадe NBC.

Тъкмо говорих със саудитския крал Салман и му обясних, че заради вълненията и ненормалното функциониране в Иран и Венецуела моля Саудитска Арабия да повиши производството на петрол може би с до 2 милиона барела дневно, за да покрие разликата ...Цените са високи! Той се съгласи, гласи съобщението на Тръмп.

Властите в Рияд все още не са коментирали темата.

Най-големият износител на петрол в света планира да добива до 11 милиона барела петрол дневно през юли, съобщи пред Reuters източник от сектора, след като Организацията на страните износителки на петрол, Русия и други държави постигнаха споразумение да повишат добива с около 1 милион барела дневно.

Саудитският крал повиши добива на петрол
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    8 3 Отговор
    Тръмп брули тоя Салман като круша....кара го да изкарва петрол ,след това го кара да купува оръжие..след това пак и пак...тоя ако може да си купи една златна тоалетна чиния берекет версин

    Коментиран от #4

  • 2 ЕХА

    12 1 Отговор
    ама в БГ не се вълнуват от цените на петрола ,те сами се определят ,не им пука ,ако утре цената ще да падне и с 50%, изроди в БГ знаят си печалбата.
  • 3 onq s konq

    7 7 Отговор
    Договарянето на Тръмп с краля за увеличен добив цели ПАДАНЕ НА МЕЖДУНАР. ЦЕНИ НА ПЕТРОЛА,което засяга и българите.А това значи че ТРЪМП МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ!
  • 4 Да да

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Пуйкиленд обеща да засили производството на метан, каза Ерлекоосран! Иран е изгонен от пазара и С.Арабия ще се опита да заеме позициите! Конкуренция,кво да се прави!
  • 5 гост

    6 2 Отговор
    Дъртия мошенник клати яко тоя глупав камилар :))))
  • 6 Кибик

    4 1 Отговор
    Тръмп май трябва да се върне в началното училище. Prices to high! Хи хи хи