1 Юли, 2018 08:34 4 598 5

Никарагуа на ръба на кървава революция (СНИМКИ)

  • никарагуа-
  • даниел ортега-
  • гражданска война

Хиляди протестираха срещу президента Ортега, един човек беше убит

Никарагуа на ръба на кървава революция (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Хиляди жители на Никарагуа се включиха снощи в протести в цялата страна с искане за оставката на президента Даниел Ортега, а в столицата Манагуа въоръжени лица стреляха по протестиращите, убивайки един човек и ранявайки 11, предаде AFP.

Участниците в протестите искат и правосъдие за смъртта на двайсетина непълнолетни лица, които са сред жертвите на репресиите. Общо жертвите са 220.

Никарагуа на ръба на кървава революция (СНИМКИ)

Никарагуа на ръба на кървава революция (СНИМКИ)

Загиналият в Манагуа е 23-годишен младеж. Сред 11-те ранени има и момиченце, чиято глава била одраскана от куршум.

Никарагуа на ръба на кървава революция (СНИМКИ)

Въоръжени мъже стреляха по протестиращите, докато те преминавали покрай окупирана от паравоенна група сграда в югозападната част на никарагуанската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qwerty

    8 3 Отговор
    Още помним "Никарагуанските контри".....
  • 2 Динев

    24 10 Отговор
    Това навярно е поредната инспирирана от америка "цветна революция". Американските интереси обхващат целия свят.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 654

    6 2 Отговор
    Типичният сценарий за цветна революция на сащ - спонсорират се протести, на които цру стрелят и убиват протестиращи за което след това се набедява властта.
  • 5 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    комуниста ортега доведе никарагуа до африканска бедност и се оказа че виновни за бедността на никарагуанците са американците,смях!интересно що навсякъде където управляват комунисти е мизерия и все за нея е виновен сащ?смях!!!!народа на никарагуа няма право да протестира ,щото ако го прави значи са платени от сорос или цру.трябва да си траят с 2 долара на месец и да са доволни,както са доволни във венецуела или куба.