Last news in Fakti

1 Юли, 2018 11:17 2 494 12

Главата на канцлера е заложена на гилотината

  • хорст зеехофер-
  • ангела меркел-
  • германия-
  • мигранти-
  • бежанци

Лидери на баварските консерватори ще решават съдбата на Меркел

Главата на канцлера е заложена на гилотината - 1
Снимки: БТА/АР

Политическото бъдеще на германския канцлер Ангела Меркел ще бъде решено на срещата на лидерите на баварския Християнсоциален съюз (ХСС), които ще се съберат да решат дали да приемат споразумението за миграцията, което тя постигна в Брюксел, предаде Reuters.

Девет месеца след изборите, на които партията на Меркел загуби избиратели в полза на крайната десница, канцлерката беше принудена да се обърне към съседите си от ЕС, за да й помогнат да разреши конфликт с коалиционните си партньори от ХСС, които се противопоставиха на имиграционната й политика.

Вътрешният й министър Хорст Зеехофер от ХСС, заплаши да започне да връща мигрантите на баварската граница. Подобни мерки почти със сигурност ще доведат до разпадането на коалиционното правителство.

На срещата на върха в Брюксел тази седмица лидерите постигнаха споразумение за подялба на бежанци на доброволна основа и за създаване на контролирани центрове в ЕС, където да бъдат обработвани исканията за убежище. Освен това Меркел обяви, че е постигнала споразумение с европейски страни за връщане на бежанци. Унгария, Чехия и Полша обаче отрекоха.

Баварският премиер Маркус Зьодер заяви, че действията на Меркел са в правилната посока, но добави, че ще продължи да й оказва натиск, за да получи повече информация за подробностите.

Главата на канцлера е заложена на гилотината

Повечето анализатори очакват Меркел да остане на власт въпреки сблъсъка с ХСС, но това вероятно няма да е последният случай, при който баварската партия се опитва да се разграничи от канцлера, която смята за прекалено центристка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    21 2 Отговор
    Да си ходи Меркел изпълни заръките на Д.Сорос
  • 2 hmhmhm

    20 2 Отговор
    айде пускайте я тази гилотина ...
  • 3 Антон

    14 1 Отговор
    С удоволствие ще пусна гилотината
  • 4 Bahti

    9 0 Отговор
    Германците ако не се сетят за ВРИЛ ще са църни.
  • 5 Бай х.....

    12 0 Отговор
    А какво ще прави тиквата без наставника.Така ще падне и неговата глава.Ужас.
  • 6 Меркел на Гилотината директно!!!0

    8 0 Отговор
    Меркел изпълни перфектно 1-вата част от "Договора с Дявола", който подписа за унищожение на Европа, да приеме ЕДНОЗНАЧНО, ЕДНОЛИЧНО и ДИСПОТИЧНО МИЛИОНИ МИГРАНТИ от Азия и Африка като ги централизира в Германия, след които следва 2-рата част ДИКТАТОРСКИ да ги РАЗСЕЛИ по цяла Европа!!!!!!
    На всички УБИЙЦИ, които се ангажират да съдействат за смъртта на Европа са награждавани с наградата
    "КАРЛ ВЕЛИКИ"!!!
  • 7 Истината боли много

    9 0 Отговор
    Нашият Тиквуняк сигурно е подписал приемането на бежанци в България обратно от Германия и другаде!!Ще станем едно пристанище за ислямските бежанци и България ще бъде изличена от картата на Християнските държави...Ако и сега големите ,,патриоти" не направят нищо срещу това заселване на България с чужди племена и народи,по добре е да си продаваме всичко и да напускаме ислямският анклав на продажниците от Коалиция за унищожаване на България.....

    Коментиран от #8

  • 8 456

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Истината боли много":

    Не знаеш колко си прав! Точно така е. По немската тв. казаха,че САМО БЪЛГАРИЯ се е съгладила да приеме мигранти- всички други Гърция, Италия и т. н. са отказали. Сега до16:30 трябва да излезе резултата от гласуването,дали Меркел ще остане начело. По всяка вероятност ще бъде свалена. 98%са за нейното сваляне. Още малко и ще се разбере.
  • 9 Иванов

    7 0 Отговор
    След Меркел да се готви и Боко Тиквата! НА ГИЛОТИНАТА!!!
  • 10 Комшията Иван

    2 2 Отговор
    То се вижда, че дълго управлявалите лидери са към края на своите мандати.
    Не е само Меркел. Колкото и странно да звучи до няколко години лидери като Ердоган, Путин, Нетаняху и други ще слязат от световната политическа сцена и ще бъдат заменени с по-млади лидери.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ирония

    0 0 Отговор
    Гилотината е френска, ха ха! Ах, какво падение:'D
Новини по държави: