2 Юли, 2018 11:42 1 077 8

Каракачанов: ВМРО искаше бежански центрове вън от ЕС

  • бежанци-
  • центрове-
  • красимир каракачанов

Ципрас е склонен да се съгласи на подобен ход

Благодарение на Патриотите днес Европа обсъжда бежански центрове извън границите на Стария континент.

Тази позиция председателят на ВМРО – Българско национално движение, заместник министър-председател и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази във връзка с новините около договорките, свързани с мигрантите и политиката на ЕС спрямо тях.

Ето какво още написа Каракачанов на страницата си във „Фейсбук“:

Още от 2013-а година в качеството ми на лидер на ВМРО - БНД застъпвам позициите, които днес министър-председателят Бойко Борисов изнася и отстоява пред европейските ни партньори. Ние, Патриотите, никога не сме били съгласни България да става официален кръстопът и чакалня на мигранти. По никакъв начин не сме се съгласявали, а точно обратното - ние се борихме години наред, а твърдя, че и успяхме, въпреки порочния прочит на Дъблинското споразумение и ослушването на евролидерите спрямо неговото преразглеждане, България да не се превърне в „бежанския лагер на Европа“.

Днес по повод т.нар мигрантска сделка се говори за „регионални платформи за пристигане“ и „контролирани центрове“ и т.н. Те не са конкретизирани като разположение, но от изказванията на премиера става ясно, че и той не желае да са на територията на България. Още една битка на „Обединени патриоти“, която си струваше усилията. Проблемите с мигрантите и неясната политика на Общността е залегнала в платформата ни още от 2013-а година. Ние бяхме категорични и го заявихме и в предизборната кампания през 2014-а, и през 2017-а година и отстояхме своята категоричност.

Преди години за тези центрове актуално беше определението „горещи точки“. Е, ние и тогава се възпротивихме. Тогава отново през задната врата се опитаха да ни направят гетото на Европа, но ние не се дадохме. Благодарение на Патриотите във властта по тази тема нашите коалиционни партньори от ГЕРБ, в лицето на Борисов, възприеха тезите и мотивите ни да защитим българския интерес и да не отстъпим от правата на страната си за сметка на вече достатъчно привилегировани трети държави.

Разбирам, че сега Ципрас е склонен да се съгласи на подобен ход. За него обаче не се учудвам, защото именно на неговата страна ЕС даде доста незаслужени подаръци, които го поставят в зависима ситуация.

Ние, „Обединени патриоти“, сме категорични, че мястото на каквито и да било точки, лагери, кошари, биваци или както там ще ги нарекат партньорите ни в ЕС, е извън Европа. Нито в България, нито в Македония - другите да отговарят за себе си! Това за Патриотите са местата, на които е категорично недопустимо да бъдат създавани такива бежански „котила“.

А сега като историк и доктор по международни отношения, ще Ви кажа и още нещо – всеки българин, който познава историята на страната ни, е наясно, че Патриотите от ВМРО в своята 125-годишна история никога не са предавали интересите на Майка България и целокупната българска нация! Няма да го направим и сега!

Отдавна говорим за затваряне на границите и за спиране на безконтролния мигрантски поток към Европа. Това е моя и наша, на Патриотите от ВМРО, битка от много време. Ето, че сега вече водачите на ЕС се замислиха и над това. Крайно време беше.

Радваме се, че лидерът на нашия коалиционен партньор ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов прие нашата битка като своя и към момента показа, че има куража като истински държавник да отстоява интересите на страната ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5555

    3 0 Отговор
    Домус ДС ефенди , кой те знае теб извън България бе , нещастник

    Коментиран от #4

  • 2 арджентата

    4 0 Отговор
    Поздравление! Перфектна идея, а каква е реализацията???...
  • 3 арджентата

    5 0 Отговор
    Според информацията от медиите, категорично ОТКАЗВАТ мигранти на територията си: Чехия, Унгария, Австрия и Полша... Ние сме от преговарящите колко от Германия да приемем?!!! Който си ги е искал - да си ги храни и да си поеме отговорността, а не с договорки за подсилване на външната граница, да се отървава от тях и да ни ги натрапва...

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 я си майката

    1 0 Отговор
    ти кой беше бе туфлек
  • 6 Народа гледа и записва всичко.....

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "арджентата":

    Да внимават много тези,,патриоти"и тяхните съдружници от ,,Граби-Бостан"че Белене и другите ,,почивни станции са празни вече прекалено много време...Ще бъдат заселени за една вечер с подкупните продажници и предатели....За сметка на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД и с платени разноски за ток,вода и хляб до края на живота им......

    Коментиран от #7

  • 7 арджентата

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Народа гледа и записва всичко.....":

    Под " ние" визирам политиката на БГ. управляващите по дадения въпрос. В допълнение на Вашият коментар - На мигрантите се отпускат повече средства за месец, отколкото за наш пенсионер!
  • 8 Минало - не свършено, БЪДЕЩЕ време.

    0 1 Отговор
    БИЛ съм се бил вразуми ! ТОВА СА НОВИ ФОРМИ НА ФАКВАНЕ СЧРЕЗ СЛОВОБЛУДСТВО С НАРОДА ! Краси, ти не си Шотландска а РОДОПСКА ГАЙДА. ВЪЗДУ И нищо друго, само дето ручи! Боже колко КУХ Краси ! Но види се в армията суроватката и ярмата върши доб.а работа - ще се пръсне бе ШОПАР !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове