2 Юли, 2018 16:44 1 688 4

Уволниха посланик заради подкрепа за Орбан

  • ерик фурние-
  • унгария-
  • посланик-
  • виктор орбан-
  • еманюел макрон

Френският посланик в Будапеща беше сменен заради похвали за миграционната политика на унгарския премиер

Уволниха посланик заради подкрепа за Орбан - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Франция Еманюел Макрон смени посланика в Унгария Ерик Фурние, след като в пресата изтече поверително писмо, в което посланикът възхвалява миграционната политика на премиера Виктор Орбан, предаде Reuters.

Новият френски посланик в Будапеща е Паскал Андреани. Указът за назначаване на Андреани бе публикуван в събота.

В писмото Фурние нарича Унгария "модел", що се отнася до справянето с мигрантите, и посочва, че обвиненията в популизъм срещу Орбан са медийни фалшификации.

В петък Макрон заяви, че не споделя възгледите на посланика и че написаното в писмото не е израз на официалната френска позиция


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    21 0 Отговор
    Макарончо е човек на Сорос. Все пак е бачкал за него. Предполага се че с подкрепата на сороснята стана президент. Орбан натири Сорос и всички негови НПО-та от Унгария. Нормално е Макрончо да изпълнява желанията на спонсора си. Жалко за демокрацията, но тя май остана само на думи. Реално всичко е интереси и борба за влияние и надмощие.
  • 2 ****

    20 0 Отговор
    Да ви го ръгна и в демокрацията аз,демокрация само на думи,човека е изразил своята позиция,и хайде изгонен.Това какво означава,че няма право на мнение,и трябва да подкрепя безрезервно позицията на Макрон,дори и да е грешна ?
  • 3 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор
    Маската на Макро/то/ падна/нали знаете какво е макро?/....Значи ,банкерът,, козината си мени ,нооо нрава -не....Ротшилдско протеже и ОПРАВДАВА вложенията в него.......А има малка разлика между Ротшилд и Сорос....Все ГЛОБАЛИСТИ И ФИНАНСОВИ АКУЛИ...Единият активен играч на бившата империя а другият -на сегашната АЛЧНА.
  • 4 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: обвиненията в популизъм срещу Орбан са медийни фалшификации. Това го знае и последен идиот ,особено пък нпо лизачи и гризачи.