3 Юли, 2018 09:54 1 138 0

САЩ продължават да притискат Северна Корея

  • сащ-
  • майк помпео-
  • северна корея-
  • посещение-
  • ядрена програма

Държавният секретар Майк Помпео заминава за Пхенян на 5 юли

САЩ продължават да притискат Северна Корея - 1
Снимки: БТА/АР

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео ще замине за Северна Корея в четвъртък за преговори по денуклеаризацията на Корейския полуостров със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, заяви на пресконференция говорителят на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от Reuters.

Това ще бъде третото посещение на Помпео в Северна Корея.

"С цел продължаване на важната работа по денуклеаризацията на Корейския полуостров държавният секретар Помпео ще отпътува за Северна Корея на 5 юли, за да се срещне със севернокорейския лидер и неговия екип", посочи Сандърс.

Контактите между САЩ и КНДР продължават на различни равнища и Вашингтон смята, че на тези преговори се наблюдава напредък, заяви говорителят на Белия дом.

Държавният департамент уточни в комюнике, че Помпео ще бъде в Северна Корея от 5 до 7 юли, "за продължаване на консултациите и прилагане на напредъка, постигнат от президента Тръмп и лидера Ким в Сингапур" на 12 юни.

САЩ продължават да притискат Северна Корея

След Северна Корея Помпео ще посети на 7 и 8 юли Токио, където ще обсъди с японски и южнокорейски ръководители "нашият общ ангажимент за окончателно и изцяло подлежащо на проверка ядрено разоръжаване на КНДР, както и други регионални и двустранни въпроси.

Държавният секретар ще отиде след това в Ханой и в Абу Даби, преди да участва в срещата на върха на НАТО в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА