3 Юли, 2018 13:15 2 870 17

Австрия призова за диалог с Русия

  • австрия-
  • ес-
  • диалог-
  • русия-
  • сащ-
  • себастиан курц

Канцлерът на Австрия иска по-добри отношения с Кремъл

Австрия призова за диалог с Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Канцлерът Себастиан Курц заяви пред Европейския парламент в Страсбург, че основен приоритет на австрийското председателство ще бъде справянето с нелегалната миграция.

Той добави, че трябва да започне диалог с Русия, тъй като, по думите му, в бъдеще ще се работи с нея, а не срещу нея. Австрия поема председателството след България.

Курц подчерта, че политическият ландшафт в САЩ се променя и ситуацията става все по-непредсказуема. Канцлерът на Австрия нееднократно е призовавал за диалог с Кремъл.

„Проектът ЕС ще бъде завършен изцяло, чак когато Западните Балкани станат част от него“, бе категоричен австрийският канцлер. Темата „Западни Балкани“ беше фокус на българското председателство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фьен

    23 3 Отговор
    Баце,
    оле,
    САЩ на колене.:)
  • 2 ГосТ

    13 26 Отговор
    Много добре. Австрия наистина показа класата си с избора на премиер. Интелигентен, елегантен млад човек. Де да може и руснаците да покажат малко класа и да махнат този олигарх-бившо ченге ,за да тръгне истински диалог. И наистина, аз съм за Европа на две скорости. За всички ще е по добре да си знаят мястото. Страни като Полша,Унгария, Румъния, Гърция, България и т.н. нямат нито правото, нито капацитета да дават тон за каквото и да било.

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Петър

    28 1 Отговор
    Който разбира, знае че Австрия и Русия винаги са били в най-добри отношения.
  • 4 ильо

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Сбъркал си форума. Намери си турски такъв.

    Коментиран от #6

  • 5 Hhhhhhh

    10 0 Отговор
    Браво. Стабилни и разумни.добра политика.
  • 6 ГосТ

    2 16 Отговор

    До коментар #4 от "ильо":

    Хахаха, а този какъв е - на бесни русофили, които не проявяват и капка критична мисъл към руската върхушка?
  • 7 Румяна Костова

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Забележка: Ченгето си е ченге,пък работата на Путин като агент на КГБ е била от друг характер.Съвсем не да лови лошите,както правят във филмите ченгетата.И не е имал време президентът на Русия кога да бъде олигарх.От работата му в посолството в Дрезден,кмет на Петербург и президент,с няколко междинни постове.Поинтересувайте се за биографиите на Абрамович,Березовски,Ходорковски и други ,за които се сетите и ще видите съществени разлики.То това беше мечтата на Запада,да сложи на този пост олигарх,ама не му излезе късмета.

    Коментиран от #8

  • 8 ГосТ

    1 13 Отговор

    До коментар #7 от "Румяна Костова":

    Работата на Путин към КГБ е била основно тази. Да лови "лошите" , с други думи -неудобните на режима. Предполагам и работата му в Германия е била основно такава. Политическата класа в Русия е силно осакатена,не че няма достойни хора,но те биват силно подтиснати. А вие пък направете справка за богатството на Путин и кога е придобито,като говорим за олигархия , типичен пример за която е Русия. Не виждам никаква разлика между сащ и Русия, всъщност единствената такава са действително по добрите условия за специалисти в сащ (все още ). Основната вина за разрива в отношенията между ЕС и Русия е на Путин и неговите болни амбиции за империя през 21в

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Трол

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Нямаш си понятие от тези работи! Путин е бил от външното разузнаване, а контразузнаването търси врага от вътре, лоши или неудобни на режима. Като такъв, щом е работил в приятелска държава-ГДР, най-вероятно е бил резидент и е водил задгранична агентура или е бил връзка и синхронизирал дейността на отдели от двете тогава приятелски разузнавания, но това може само да се догажда! Айде да правите разлика между разузнавач и контраразузнавач! Големи специалисти по глупости зад клавиатурата сме!

    Коментиран от #11

  • 11 ГосТ

    1 13 Отговор

    До коментар #10 от "Трол":

    Ами ето как логично сам стигнахте до въпроса, какво е правил по точно путин като разузнавач в окупираната от Русия -ГДР. Отговор съм дал в предходен коментар. А за колосалното му богатство, не знам. ..не е прекупвач като тръмп,което ме навежда на мисълта за много по големи злодеяния.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Трол

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "ГосТ":

    Просто се опитах да ти обясня, че е разузнавал ГФР или е подпомагал задграничните операции на Щази в Западна Европа, но си безнадежден случай!

    Коментиран от #14

  • 13 Тупалка

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "ГосТ":

    Ами какъв е бил Доган в укопирана България
  • 14 ГосТ

    0 8 Отговор

    До коментар #12 от "Трол":

    Разузнавал е ГФР от ГДР...мммм със същия успех можеше да разузнава ГФР от Москва. Продължавам да твърдя,че е разузнавал най вече т.нар. подривни елементи. Политическата им класа е силно окастрена,а емиграцията голяма. Путин поддържа единствено олигархията и военната индустрия. Страната се крепи на руската душевност и все още има интелектуалци, които се жертват за страната си. Разбира се, положението при нас е в пъти по лошо,както не веднъж съм писал, и за специалистите в Русия има работа и поносим стандарт, за разлика от нас. но нашата страна не е никаква база за сравнение за нищо.
  • 15 Трол

    8 0 Отговор
    Уффф, няма да те задържам, отивай да си прибираш овцете!
  • 16 ГосТ

    1 2 Отговор
    А добр'утро. Наистина сте бесни,бесни русолюбци. Няма да има оправия скоро. Твърдо ние. Не знам козяците или другарите са по вредни. И на двете движения нормалния българин е сърбал попарата.
  • 17 Szombathely

    2 1 Отговор
    Пак ли тоя *******
Новини по държави: