Last news in Fakti

4 Юли, 2018 06:21 13 416 11

Затвор, от който никой не е избягал (ВИДЕО)

  • затвор-
  • русия-
  • казахстан-
  • престъпници

За мнозина първото име, което изплува в съзнанието им при споменаването на думите „затвор” и „бягство” е Алкатраз. То е синоним на сигурност и невъзможност да се избяга от него. Въпреки това има смелчаци, които са се опитали да избягат. За 29 години 36 е броят на търсилите свобода чрез бягство. Повечето от тях са задържани или убити. Само трима успяват да избягат.

За разлика от Алкатраз от затвора, който ви представяме, не е успял да избяга никой. Става дума за „Черния делфин”. Той се намира на границата между Русия и Казахстан. В него присъди излежават едни от най-опасните и зловещи руски престъпници – терористи, канибали и педофили.

Редица са особеностите на това място за излежаване на присъда. Така например, от входната врата до килията затворниците се предвижват със завързани очи, а в килиите се вкарват със завързани ръце, за да бъдат под пълен контрол. По този начин те нямат възможност да направят карта на затвора, която да им помогне при евентуално бягство. Всяка килия е с три броя решетъчни врати. Големината на помещенията е 5 кв.м и се дели от двама затворници. Затворниците са под постоянно видеонаблюдение, а през 15 минути минава и пазач. Докато са на разходка килиите на затворниците се обискират. Друга особеност на затвора е, че тя не разполага със столова. Осъдените се хранят в килиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Туршия

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Просия":

    Не си прочел статията до края, но това е нормално 30 реда глупости и стигаш до частта с 3-мта избягали...респективно с оглед на заглавието - спираш да четеш. Инак е безсмислено да има различни затвори, всички трябва да са еднакво строги и сигурни...даже за присъди над 10 години трябва направо смърт !
  • 3 незнайко

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Просия":

    Явно не сте прочел статията !
  • 4 123

    13 0 Отговор
    Много яки чистачки имат там. ;)
  • 5 Луд

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Просия":

    Притесненията ми са че не знаеш къде се намираш.
  • 6 Townboy

    7 0 Отговор
    Значи има начин. У нас държавата пуска опасни рецидивисти на свобода за да държи в страх населението. Замисляли ли сте се например ако срещнете Радослав Колев случайно какво може да стане?
  • 7 САП

    3 0 Отговор
    Този затвор го бях чувал по съвременни руски криминални филми, че от него няма излизане. И с помощ от вън.
    За килиите има нещо подобно в щатските затвори супермакс и там не се излиза от килите, но начина на воденето на арестантите извън килите няма нищо общо. А някой от правилата в килите, които описаха са много по-строги.
    Породата кучета, които използват при извеждане на арестант "Кавказка овчарка" е наистина много агресивна и серт.
  • 8 Ники

    1 1 Отговор
    Все пак съм склонен да вярвам , че може би има избягали .. просто в СССР ... - Бягства от затворите НЯМА ... 90 те години съм сигурен , че са продължили тенденцията ... Няма как да се огласи такава информация ...
  • 9 The TRAPPER

    6 0 Отговор
    На това се казва затвор , не като нашите шератони. Хайде скоро и у нас.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    2 0 Отговор
    Отлична организация.