Last news in Fakti

3 Юли, 2018 16:06 1 128 6

МВР е иззело 236 килограма хероин за последните 5 месеца

  • наркотици-
  • хероин-
  • кокаин-
  • дрога-
  • марихуана

От началото на годината са задържани още: 23 кг кокаин, 296 кг марихуана, 112 кг канабис и 101 кг синтетични наркотици

МВР е иззело 236 килограма хероин за последните 5 месеца - 1

Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов участва в дискусия на тема „Наркотиците – риск за бъдещето”, състояла се в Бургас.

Повече дрегери по пътищата за тестване на наркотични вещества, промяна в Наредбата за обществен ред на общините, за да има санкции при т.нар. маловажни случаи, по-високо ниво на сигурност и охрана в училищата, целенасочена работа с родители и създаване на Закон за вещите лица, бяха сред темите, обсъдени по време на срещата. В нея се включиха директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, кметът на община Бургас Димитър Николов, председателят на Бургаския апелативен съд Деница Вълкова, представители на апелативна, окръжна и районни прокуратури, неправителствени организации, педагогически съветници и социални работници, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Заместник-министър Ципов представи мерките по противодействие разпространението на наркотични вещества и в детайли запозна присъстващите с резултатите от полицейските действия, предприети през последните месеци. Като особен акцент той посочи данни от доклада на Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите, според който в Европа са регистрирани нови 60 психоактивни наркотични вещества /повечето от които синтетични/ - лесно достъпни и водещи до увеличаване на смъртните случаи.

България не прави изключение от европейските тенденции при разпространението на наркотични вещества, но обемът е по-малък, заяви още заместник-вътрешният министър. Той открои множеството превантивни дейности за ограничаване на разпространението и употребата на наркотици сред подрастващите, сред които: лекции в учебните заведения, поддържане на постоянни контакти с представителите на общините, педагогическите колективи и нестопанските организации, раздаване на превантивни брошури. „Регулярни са полицейските действия за ограничаване на престъпните посегателства срещу подрастващите. За 2017 г. на територията на цялата страна са проведени общо 4247 специализирани полицейски операции, проверени са 8093 училища и училищни райони, профилактирани са над 10 000 наркосборища, питейни и увеселителни заведения. За престъпления, свързани с наркотични вещества, през изминалата година са задържани 7233 души“, отчете заместник-министър Ципов.

За актуалното състояние на трафика и разпространението на наркотични вещества свидетелстват и задържаните от МВР и Агенция „Митници“ наркотици – за първите пет месеца на тази година са иззети: 236 кг хероин, 23 кг кокаин, 296 кг марихуана, 112 кг канабис, 101 кг синтетични наркотици и др. Съпоставката с данните от миналата година показва минимално намаление на иззети количества, но увеличение при иззетите количества марихуана.

Заместник-министърът на вътрешните работи изрази убеденост, че партньорските взаимоотношения между отделните институции, нестопански организации и граждани могат да предотвратят превръщането на много млади българи в жертви на наркотиците, тъй като информираността е от особена важност за справяне с реалната заплаха, която представляват наркотичните вещества.

Думите му подкрепиха кметът на града Димитър Николов и директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоянов. Те запознаха участниците в дискусията с актуалната ситуация в Бургаски регион, като изтъкнаха съвместните действия по ограничаване употребата и разпространението на наркотични вещества сред подрастващите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МитьО

    3 0 Отговор
    Никакви самодейци на терена. Само официални канали!
  • 2 Асъм асъм

    2 0 Отговор
    Докога даржавата ще продава метадон на младите и ги лекува доката им откажат органите. Няма такава държава
    Хванали, хванали са за палците и до кога
  • 3 Асъм асъм

    1 0 Отговор
    Докога даржавата ще продава метадон на младите и ги лекува доката им откажат органите. Няма такава държава
    Хванали, хванали са за палците и до кога
  • 4 Асъм асъм

    2 0 Отговор
    90% от консумиращи наркотика на държавата метадон, дори не са били някога пристрастени от друг наркотик а вече са закачени и от 10гд го приемат кой от кво се лекува а диларите са от хипократовата клетва доктори праят пачки с пари и убиват децата на БЪЛГАРИЯ.
    Вий ли баби ще оправите държаватА евро проститутки
  • 5 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    МЕН МЕ ИНТЕРИСУВА КАКВО СЕ СЛУЧИ С ТИЯ ОТ КОИТО СА ГО ВЗЕЛИ И КВО СТАВА С НАРКОТИКА ,
  • 6 Селянина

    0 0 Отговор
    Ако офицерите си изстърся т джобовете, може да ги качите тройно.