3 Юли, 2018 23:57 2 068 5

Англия успя да преодолее прокобата на дузпите

  • англия-
  • кейн-
  • мина-
  • колумбия-
  • дузпи-
  • продължения-
  • нерви-
  • световно първенство

"Трите лъва" спечелиха за първи път на Световно първенство след изпълнение на наказателни удари

Англия успя да преодолее прокобата на дузпите - 1
Снимка: БТА/АР

Англия счупи каръка и сложи край на проклятието да не печели мач в елиминации на световно първенство. "Трите лъва" излъгаха Колумбия с 4:3 след дузпи (1:1 в редовното време и продълженията) се класираха за четвъртфиналите на Мондиал 2018 в Русия. Там те ще срещнат тима на Швеция, елиминирал по-рано Швейцария след минимален успех с 1:0.

„Трите лъва“ бяха по-активни през първата част, а колумбийците разчитаха предимно на контраатаки, с които въобще не застрашиха вратата на Пикфорд. След няколко корнера без сериозна опасност за гол в 16-ата минута Киърън Трипиър центрира на далечната греда, където Хари Кейн засече топката с глава и тя премина над вратата.

След спокойни минути в 39-ата Хари Кейн спечели пряк свободен удар близо до границата на наказателното поле, а Уилмар Бариос получи жълт картон за удар с глава в гърдите на Хендерсън при построяването на стената. Три минути след това Киърън Трипиър шутира неточно от фаула. Заради голямото напрежение, битка и разправии между футболистите на двата тима съдията даде пет минути продължение на полувремето, а в него Кинтеро и Лингард отправиха неточни изстрели.

В началото на втората част англичаните успяха да поведат с гол от дузпа. В 54-ата минута Карлос Санчес яхна Хари Кейн и го събори в наказателното поле, а Марк Гайгер без колебания посочи бялата точка. Три минути след това потърпевшият Кейн реализира хладнокръвно 11-метровия наказателен удар за 1:0.

В 63-ата минута Деле Али пропусна с глава, пращайки топката над вратата от непосредствена близост след центриране на Хари Кейн. Десет минути по-късно Хари Магуайър засече топката с глава след корнер и я прати над вратата. След още три минути Джеси Лингард падна в наказателното поле след съприкосновение с противник, но този път не бе отсъдена дузпа. В добавеното време на редовните 90 минути първо Пикфорд спаси и изби в корнер след удар на Урибе, а след центрирането от корнера Йери Мина засече топката с глава и изравни за 1:1.

В първото от двете продължения в 97-ата минута съдията Гайгер спаси Англия от гол. Пикфорд излезе да изчисти топка зад тъчлинията, а англичаните трябваше да изпълняват тъч. Магуайър сгреши и колумбийците овладяха топката, за да стигнат до гол, който Гайгер отмени заради две топки на терена. "Лос Кафетерос" продължиха да бъдат по-активни, но не успяха да стигнат до гол. Секунди след началото на второто продължение Джейми Варди имаше шанс за гол, но ударът му бе твърде слаб и Оспина хвана топката. "Трите лъва" продължиха да са по-дейни и Дани Роуз пропусна в 112-ата минута от добра позиция, а три минути след това Дайър прати топката над вратата. В крайна сметка се стигна до дузпи.

В тях първи пропуснаха англичаните, след като Джордан Хендерсън сгреши, но след него същото стори Матеус Урибе. Решаващ пропуск в последното завъртане направи Карлос Бака, а Ерик Дайър донесе успеха за "трите лъва".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кибик

    14 2 Отговор
    Хари Кейн и съдиите ще имат трудна задача срещу Швеция
  • 2 Фенка

    16 2 Отговор
    Беше много хамалски мач ,чакаме шведите ,ще викаме за тях , като няма наши!!!
  • 3 Амсалак

    7 2 Отговор
    Колко смешно се класираха.Нещастници които зависеха от пропуска на дузпа или от някой автогол.нищо общо със стария отбор на англия .Съжалявам ,че колумбия не продължи макар ,че нямяше да има шанс по напред

    Коментиран от #4

  • 4 Анализатор

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Амсалак":

    А Колумбия не бяха същите??
    Груби, без да знаят какво да правят с топката, абсолютни хамали.
    Обаче Англия ах тези създатели на футболът. Ти може ли да бавиш по-този начин играта СРААААААМ за тази велика футболна нация след гола искаха просто някой да спре играта и да им даде служебна победа, никакво желание за игра от Англичани СРААААМ.
    И накрая този Варди сраааам може ли да играеш футбол с дъвка????
    Единственото оправдание е че Колумбииците бяха животни а Англетата са лапета.
  • 5 Цар Вул

    2 0 Отговор
    НАГЛЕДАХМЕ СЕ НА КОЛУМБИЙСКА "КОРИДА"!то не бе ритане,блъскане,бутане хапане,удари без топка и т.н.простотии!И това ако е футболът на Колумбия,аз съм трамвай!Срам и позор за такива отбори,дошили да показват бабитлък!Д спорят със съдията пет минути за дузпата,която беше кристално ясна!трябваше да изгони поне едно "говедо"/колумбийско/и да си реши мача,а той се остави и едва не го изтърва!!Честито на англичаните,въпреки че съм поклоник на Бразилия!