Last news in Fakti

4 Юли, 2018 10:13 1 427 4

Путин и Тръмп ще обсъдят Иран

  • иран-
  • сирия-
  • тръмп-
  • сащ-
  • русия-
  • путин-
  • среща-
  • джон болтън-
  • башар асад

САЩ определиха Иран като стратегически проблем в Сирия

Путин и Тръмп ще обсъдят Иран - 1
Снимка: БТА/ AP

Съветникът по национална сигурност на президента на САЩ Джон Болтън определи Иран като „стратегически проблем“ в Сирия и анонсира, че американският държавен глава Доналд Тръмп има намерение да обсъди това с руския си колега Владимир Путин по време на срещата им в Хелзинки, предава руската информационна агенция EA Daily.

В интервю пред американският телевизионен канал CBS след посещението си в Москва миналата седмица, Болтън обясни също, че не разглежда оставането на власт на сирийския държавен глава Башар Асад като „стратегически проблем“ за САЩ.

В резултат от срещата на върха, администрацията на САЩ се надява да получи поддръжката на Москва по въпроса за „извеждането“ на иранските сили от Сирия, отбеляза събеседникът на CBS. Според думите на Болтън, опитите на Асад да добие решаващо преимущество в Сирия и да „разбие тамошната опозиция“ не представлява принципен проблем за американската администрация в близкоизточния регион, предаде във вторник телевизионния канал Al Arabiya.

„Има възможност да се проведат широки преговори за извеждането на иранските сили от Сирия и изпращането им обратно в Иран, което ще бъде значителна крачка напред“, заяви съветникът на Тръмп. „Не мисля, че Асад е стратегически проблем. Смятам обаче, че такъв е Иран. И то не само тяхната програма за разработване на ядрено оръжие, а също мащабната поддръжка, която оказват на международния тероризъм и екстремистките сили в Близкия Изток“, обясни Болтън.

Той добави още, че въпросът за иранското присъствие в Сирия ще бъде „обсъден обстойно" на срещата между Тръмп и Путин в столицата на Финландия – Хелзинки, която трябва да се състои на 16 юли, предаде Епицентър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така като гледам

    6 1 Отговор
    чичо Путин ще го вкара на рижака
  • 2 Лавров

    7 0 Отговор
    Иран има нужда от ядрено оръжие, за да може да се защити от САЩ.
    Не трябва на САЩ да им се позволява да притежават ядрено оръжие, защото има опасност да го използват, както вече са го правили.
  • 3 1944

    1 5 Отговор
    преди срещата се забелязва натиск на цените на петрола надолу, съответно продължаващ спад на рублата, който вече е факт. резултатът е ясен. рижко победи червената стриптизьорка.
  • 4 Морук

    0 0 Отговор
    Аз предлагам на тез двамата,да оставят света на мира,и ако искат да си мерят пишлетата,имат си граница там у севера,на диомедите и да са почват,аман бе пък мое и дъртата кралица да поканят