4 Юли, 2018 17:04, обновена 4 Юли, 2018 17:07 9 928 10

Братът на депутат от ДПС е задържан за убийството на данъчния Стаменов

  • дпс-
  • димитър аврамов-
  • борис аврамов-
  • иво стаменов-
  • депутат

Борис Аврамов, брат на Димитър Аврамов, е сочен за лидер на организирана престъпна група за рекет

Братът на депутат от ДПС е задържан за убийството на данъчния Стаменов - 1
Димитър Аврамов, снимка: БТА

Братът на депутата от ДПС Димитър Аврамов - Борис, е сред задържаните за убийството на данъчния инспектор Иво Стаменов, съобщи "Нова телевизия". Прокуратурата го сочи за лидер на организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове в страната от март 2016 г.

Днес специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове в страната от март 2016 г.

Трима от обвинените, в т.ч. ръководителят на групата, който е брат на народния представител, бяха задържани на 3 юли 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София, Приморско и Белово. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.

Според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица. Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено „Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов. Сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител.

Димитър Аврамов пък заяви пред "Блиц", че не се е чувал с брат си.

„Не съм наясно дали е имал пререкания със закона. Не съм сигурен дали това е вярно. Трябва да го проверя”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛ КУРОПАТКИН

    36 2 Отговор
    тоя много прилича на бразилец

    Коментиран от #2

  • 2 етно граф

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "АЛ КУРОПАТКИН":

    Мне - на Авраам унуките.
  • 3 КОКА

    30 1 Отговор
    БОКЛУК
  • 4 Боко умния

    27 2 Отговор
    Абе то ще излезе че на всички политици родата са престъпници.

    Коментиран от #5

  • 5 Гошо Тъпото

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "Боко умния":

    То отдавна е излязло, че политиците са най-големите престъпници, щото те са отговорни за престъпността в България. Да не говорим, че продаваха оръжие на канибалите от "сирийската" "умерена" "опозиция", че пращат войска в Афганистан на майната си, да пази мака на американците. Че пращаха оръжие за Украйна. Че приемат за политик един търговец на органи, трафикант на хора и наркотици като Тачи. Че позволиха на нато да бомбардира Сърбия... Тъй че тоз брат на депутат е ангел в сравнение с политиците.
  • 6 АРЕС

    19 0 Отговор
    Какво като е депутат всичките от ДПС са такива като тоя боклук
  • 7 Съсела Честния

    15 0 Отговор
    То цвлото Дпс е такова като е тоя бандит дето брат му е някакъв си депутат!
  • 8 Командира

    10 0 Отговор
    Тези "" политици"" дето не могат да вземат властта поради некадърност братята и сестрите им са играчи като тоз!
  • 9 АНОНИМЕН

    5 1 Отговор
    НЕ ЦЯЛОТО ДПС -ВСИЧКИ ПАТИИ СА ОПГ ,И НЕОСТАНА ЧОВЕК ОТ ТИЯ ДЕТО НИ УПРАВЛЯГТ БЕЗ ОБВ АКТ ,ПОДПИСКА ,ПРОБАЦИЯ ,И ПР ,АМА СА ВЪВ ВЛАСТА ,ЧЕ И УСТАТНИ ,ЛЪЖЛИВИ И КРАДЛИВИ ,НА ЕДИН ОБИКНОВЕН ,АКО КАНДИДАСТГ В ПОЛИЦИЯТА ИЛИ ПОЖАРНАТА ЩЕ ГО РАЗБУЛЯТ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ,АМА ЗА ТИЯ НПК Е ВЕЧНО В ПОЧИВКА
  • 10 Жорко Павето

    4 0 Отговор
    Митко на мармалад, а брат му на сапун!