Last news in Fakti

6 Юли, 2018 09:18 2 819 1

Светът остава разделен за Сирия (СНИМКИ)

  • сирия-
  • оон-
  • дараа-
  • русия-
  • башар асад

Съветът за сигурност не успя да приеме декларация за ескалиращото насилие в Дараа

Светът остава разделен за Сирия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Съветът за сигурност на ООН не успя да приеме декларация в отговор на ескалацията на насилието и влошаването на ситуацията в Югозападна Сирия, предаде АР.

Русия е съгласна с други страни за необходимостта от хуманитарен достъп, каза след края на извънредното заседание при закрити врата руският постоянен представител в ООН Василий Небензя.

В същото време той постави под въпрос колко точно цивилни се нуждаят от помощ.

Други страни са се съсредоточили върху прекратяването на бойните действия, а ние - върху борбата с терористите, обобщи Небензя.

Светът остава разделен за Сирия (СНИМКИ)

Русия нанася въздушни удари по бунтовниците в Югозападна Сирия, подкрепяйки сухопътната офанзива на правителствените сили.

Вчера сирийската армия е превзела град Сайда и вече е само на 6 километра от контролиран от бунтовници контролно-пропускателен пункт на границата с Йордания, съобщи Рами Абдел Рахман, директорът на неправителствената мониторингова организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека. Той изрази опасения, че ако правителствените сили продължат да напредват към ГКПП Насиб, това ще изложи на опасност над 300 000 човека, принудени да напуснат домовете си и блокирани в района.

Вчера руски и сирийски самолети са нанесли стотици въздушни удари в Дараа. Шест души от едно семейство, включително четири деца, са били убити в град Сайда, съобщи Абдел Рахман.

Светът остава разделен за Сирия (СНИМКИ)

Светът остава разделен за Сирия (СНИМКИ)

Снощи сирийските бунтовници се съгласиха да възобновят преговорите с Русия за прекратяване на огъня в Дараа в замяна на възстановяването на контрола на правителството върху провинцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без преговори

    10 0 Отговор
    Единственото което може да се оферира към терористи е техният живот, нищо друго!!!!!!!!