Last news in Fakti

6 Юли, 2018 12:35 7 191 14

Никога повече няма да купите мляко в пластмасова бутилка, когато прочететe това

  • мляко-
  • пластмаса-
  • пластмасова бутилка-
  • опасно-
  • вещество

Вещество открито в млечните продукти, съхранявани в пластмасови бутилки се оказва опасно за здравето ни

Никога повече няма да купите мляко в пластмасова бутилка, когато прочететe това - 1
Снимки: shutterstock

Американски учени от Калифорнийския университет са провели проучване и предупреждават, че млечните продукти в пластмасови и полиетиленови контейнери могат да бъдат опасни за здравето. Според данните, този продукт увеличава риска сериозни заболявания

Изследователите взели 25 проби от продукти, съхранявани в такива опаковки и внимателно са ги разгледали в лаборатория. Оказало се, че в 40% от млякото от бутилки и 58% от опаковки са открити фталати. В човешкото тяло те действат катастрофално. Освен това водата в такива опаковки също е опасна, както и всяка друга течност.

Фталатите се намират и в синтетични дрехи, строителни материали и дори в детски играчки. Тази връзка е много популярна сред модерните производители.

Каква е основната опасност от фталати? Те могат да се натрупват в тялото ни. Когато това се случи, те могат да причинят увреждане на хормоните ни, на черния и на белия дроб. При жените те могат да причинят рак на гърдата и безплодие. При бременност фталатите са способни да проникнат в плацентата и да повлияят неблагоприятно върху плода и нормалния ход на бременността.

Никога повече няма да купите мляко в пластмасова бутилка, когато прочететe това


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dragula

    10 1 Отговор
    Ти да видиш! И какво е фталат? И във всички ли от масово използваните над 10 вида пластмаси има фталат?
  • 2 dragula

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: пластмасови и полиетиленови контейнери
    Най-масовата пластмаса е полиетиленът. Това е като да се напише: в автомобили и тойоти.
  • 3 гост

    57 3 Отговор
    Навремето баба ми носеше мляко в стъклено шише, лимонада и бира също. Измиваха ги на място и ги пълнеха наново. Хлябът беше в хартия или пък без опаковка, пазаруваше се в платнени или мрежести торби. Имаше 10 пъти по-малко коли и основно бензинови, Черноморието не беше застроено. Спокоен живот, без големи цели за пари, имоти и др. Резултат: хората рядко са заболявали от рак, нервни или психически разстройства.

    Коментиран от #5, #12

  • 4 Морук

    7 2 Отговор
    Сериозно ли бе,всичко което кажат американските учени е вярно,така ли сигурно затова им са мутирали задниците и мозъците,и си врътка носа по целия свят,
  • 5 Преди 55 години

    15 16 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Нямаше пластмаса. Хляба не се опаковаше, а кафезите се влачеха, от снабдителите, по пода. Хората си мълчаха, щото опашката дълга. Киаелото мляко бе в метални лигени , олиото във варели- също наливно. Торбички не се продаваха. Стоките се опаковаха в амбалажна хартия. Шишетата, ботилките само стълени и оборотни.

    Коментиран от #6

  • 6 Я, яж

    21 2 Отговор

    До коментар #5 от "Преди 55 години":

    си найлона и си трай! Храната преди 55 години беше несравнимо по-качествена! Сега се храним основно с боклуци, които са опаковани в боклук!

    Коментиран от #9, #10

  • 7 no name no face no number

    18 4 Отговор
    При Тошо беше рай в сравнение с този абсурд сега
  • 8 Гледах

    7 1 Отговор
    скоро клип как правят от найлон ориз, братята китайци. Да ви е сладко на опонентите на старите хранителни стоки!
  • 9 Преди 55години

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Я, яж":

    Ясно съм написал, в първото изречение, че нямаше пластмаса, така, че ти си ЯЖ пластмасата!
  • 10 Става въпрос

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Я, яж":

    За опаковките, а не за качеството на храните, преди и сега, за което си прав безпорни БДС не на ниво
  • 11 Алфа Ромео

    7 0 Отговор
    Та те ни тровят умишлено от десетилетия ся кво се загрижиха толкова за нас изведнъж...
  • 12 ДДД

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    да но тогава всички бяхме бедни но 250 забогатяха и не искат да се променя това и стана това
  • 13 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Коментари № 4 и 5 взаимно се допълват и са правдиви. Те са за годините в средата на 60 -те, когато вече страната се поотърси от следвоенната мизерия и икономиката / като цяло /" стъпи на краката си".София и другите бомбардирани градове вече бяха възстановени. "Текезетата " работеха"под пълна пара" - консервените комбинати -също !Дори в казармите изхвърляха сламениците и ги заменяха с дюшеци, а алуминиевите съдове за хранене се заменяха с порцеланови.
    Точно в тях години човека започна да ламти за "още" !! Загуби се хлебната пшеница / макс. 300-360 кг/дка/ - дойде фуражната "Безостая 1, 2 и 3" с по 700-900 кг/дка , с която ни хранят и днес. И само ако знаете с какви химикали се тори и обработва - не Ви трябва "новичок" !Пластмасовите опаковки нахлуха в края на 70-те години. И в края на века и ...сега , стана страшно. От водолази съм чувал, че 100-200 метра навътре, морското дъно е застлано с найлонови торбички...!? В магазините какво не се продава в пластмасова опаковка ?
    Медиците са ошашавени от разните болести и причините, които ги предизвикват ! Така или иначе тровим се и ни тровят ! Лабаво нема !!!
  • 14 Еми

    0 0 Отговор
    То това се знае ама им е по- евтино и затова няма да спрат в такива опаковки да слагат.
    Дреме им за нащо здраве- нали пестят пари ?! Така ще е.