Last news in Fakti

6 Юли, 2018 19:03 1 784 9

Франция е първият полуфиналист в Русия

  • франция-
  • уругвай-
  • гризман-
  • четвъртфинал-
  • световно първенство-
  • муслера-
  • грешка-
  • варан

"Петлите" победиха безпроблемно Уругвай с 2:0

Франция е първият полуфиналист в Русия - 1
Снимка: БТА/АР

Франция продължава похода си към "Лужники" в Москва, където ще се играе финалът на Световното. "Петлите" елиминираха Уругвай с 2:0 на четвъртфиналите. Варан и Гризман вкараха за успеха. Голяма вина за второто попадение има и вратарят на южноамериканците Муслера.

Тимът на Оскар Табарес отпада след едва първата си загуба на Мондиал 2018, а Франция ще играе на полуфиналите срещу победителя от сблъсъка между Бразилия и Белгия, който е по-късно тази вечер.

Мачът изненадващо започна с натиск на южноамериканците. Само за пет минути Суарес и компания успяха да създадат две опасности пред вратата Лорис, но на "петлите" им се размина.

Постепенно Франция изравни играта и в 15-ата минута Жиру подаде към Мбапе в наказателното поле, но ударът с глава на младока мина над вратата. Малко след това Погба опита шут от дистанция, но крайно неточен.

Франция дочака своя момент и в 39-ата минута поведе в резултата. Антоан Гризман центрира от фаул и Рафаел Варан с глава прати топката в мрежата зад Муслера.

Уругвай отговори с опасен удар на Касарес, но Лорис демонстрира блестящ рефлекс и спаси.

В 61-ата минута Гризман на практика уби интригата. Негов удар извън наказателното поле беше подценен от Муслера, който допусна топката да се озове в мрежата му за 2:0.

Симулация на Мбапе предизвика масово меле в 67-ата минута. В разправията се включиха почти всички играчи на двата отбора, а накрая реферът извади жълти картони за нападателя на Франция и Родригес от Уругвай.

До края Уругвай не намери сили да застраши вратаря на "петлите". Франция от своя страна опита няколко хубави атаки, които обаче не завършиха с опасности пред вратата на южноамериканците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От провинцята

    9 2 Отговор
    Браву браву, на пиплите браву и ние знаием френски ,,кон труа пасе муа гуапе" приевот (кон пасие трива муха гу хапи)

    Коментиран от #2

  • 2 Франкофон

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "От провинцята":

    Еее и ние го праскаме перфект! Льо солей пече,дан ле градския жарден, сюр ле счупена скамейка,жу те чакам,теб те нема! Пуркуа те няма бе джанъм!
    Тва на френнски с лек на акцент на български турчин.

    Коментиран от #3

  • 3 От провинцята

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Франкофон":

    Требиен, льо Плевен льо Разград льо Русие?
  • 4 До 1 и 2..и 3

    7 0 Отговор
    Абе зевзеци-утепахте ме бре...хаахаха..Оправихте ми настроението,че мойта кобретка ми скри ракията преди мача и даже и салата не направи..ама вие ме расмяхте искренно..Браво и благодаря..

    Коментиран от #5

  • 5 Дядковци

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "До 1 и 2..и 3":

    Баща ми същите мохабети ми ги е повтарял безброй пъти преди 20 години и повече. Представи си колко са свежарка... Само конят не беше просто "кон", а направо с определителен член, т.е. "Льо кон"... Льо кон труа пасе и муа го апе...

    "Ха-ха-ха.". - разсмя се графът на развален испански...

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фенка

    3 0 Отговор
    Очаквах някой да си спомни за "екзекутора на петлите" Емил Костадинов ,но явно имате къса памет или сте били твърде малки! Жалко ,след това Франция гледа Мондиала по телевизора!
  • 8 Ле Кок Спортиф

    4 0 Отговор
    Фенкеее , със стара слава вече никой не те е..ва ! Който няма достойно настояще може да се хвали само с миналото си .Затова и България (националите) гледат от години Мондиала от трибуните или пред телевизора. Евала на Емо Костадинов и тогавашния отбор !
    Поклон пред паметта на Трифон и мир на душата Му !
  • 9 ГосТ

    0 0 Отговор
    Само да не почнат с типичните френски своеволия (за 100г война четох,че много по рано е могла да бъде спечелена ако френскити рицари не са били толкова своенравни :)) ,много често правели каквото си искат без да спазват никаква тактика в стремежа си за себедоказване ) и титлата е тяхна !