Last news in Fakti

9 Юли, 2018 14:07 14 949

Събарят оградата на къщата на Митьо Очите

  • кошарица-
  • митьо очите-
  • ограда-
  • къща

Без ограда остава луксозната резиденция на Димитър Желязков - Митьо Очите в несебърското село Кошарица. С решение на Апелативния съд в Бургас масивният бетонен дувар с дължина 25 метра и височина 5 е обявен за незаконен. Така несебърският бос има два месеца да премахне оградата, преди да влязат общинските багери, обясняват юристи.

Едва когато това стане, Желязков може да задвижи процедурата за строителство на нов зид около баровската постройка, където от години живее със семейството си, уточнява „България Днес”. Процедурата по новото строителство отнема поне половин година заради множеството формалности, обясняват експерти.

Формално молбата за строителство на нова ограда трябва да се подаде от съпругата на Очите. Антигона Янулис е управител на фирма "Сий сайд инвестмънт", която притежава и къщата. Справка показва, че през последните години фирмата е придобила няколко парцела, апартаменти и складове. Сред тях е и луксозната резиденция в баровското село Кошарица. Тя се превърна в нов дома за Желязков, след като държавата конфискува луксозната му вила в близкия до Несебър град Сунгурларе.

Незаконната ограда на Очите е засечена от служители в община Несебър в началото на юли миналата година. Проверка показва, че тя е вдигната без каквото и да е разрешително или задължителен проект от архитект. Издадената заповед за събаряне моментално е оспорена от съпругата на Очите. Първоначално Антигона Янулис твърди, че не е уведомена за нарушението по законовия ред. В протокола на общината според нея липсвали и имената на свидетели, присъствали на проверката.