Last news in Fakti

10 Юли, 2018 13:04 11 356 32

iPhone е за богати хора

  • iphone-
  • ipad-
  • apple

Според проучване притежанието на iPhone е индикатор за висок доход

iPhone се е превърнал в номер едно индикатор за високи доходи, тъй като най-доброто изпълнение на модела в момента струва над 1000 долара. Това обобщава ново проучване.

Данните, публикувани от икономистите от университета в Чикаго Мариан Бертран и Емир Каменика, показват, че продуктите на Apple обикновено биват купувани от богатите клиенти, най-вече защото iPhone и iPad са общоприети като символ за социален статус.

Според изследването притежанието на iPhone генерира 69,1% шанс собственикът му да има високи доходи, докато iPad е малко по-назад с 66,9%. За сравнение, телефоните с Android са постигнали резултат от 59,5% за прогнозиране на богатството. Проучването показва още, че използването на безжичната мрежа на Verizon или притежанието на телевизор Samsung също са показателни за това, че сте с високи доходи.

"До сега в нашите проучвания никоя индивидуална марка не е предполагала толкова ясно, че притежателят на неин продукт е с високи доходи", обясняват изследователите в доклада.

Какво точно означава висок доход? Експертите определят, че ако печелите повече пари от други клиенти със същия профил като вашия, вие технически сте с високи доходи.

Това, което също е много интересно, е да се анализира как тенденциите се променят във времето. През 1992 г. признак за високи доходи е било притежанието на автоматична миялна машина и използването на миялен препарат за миене на съдове, докато през 2004 г. анкетираните поставят на челните места в списъка закупуването на ново превозно средство и използването на детергент за съдомиялна машина.

Вижте резултатите от проучванията през различните години в таблицата:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    60 4 Отговор
    Бях чел един виц но май е по-скоро тъжна или комична истина. Само в България може да се види,човек да кара голф или кола беше за 1000 лв но да говори по телефон за 2000 лв

    Коментиран от #10

  • 2 JEEP

    50 3 Отговор
    Не знам за щатите, но съм сигурен, че в БГ много голям процент от закупените айфон са на кредит. Както и преди съм казвал тук някои хора харчат пари, за да покажат, че нямат пари.
    Айфонът може да е признак за добри доходи, но в комбинация с брадясала муцуна, онмачкан анцуг и джапанки, говори за друго....
  • 3 Киро

    40 3 Отговор
    Те българите са бедни, защото се правят на богати.
  • 4 вижся

    21 6 Отговор
    айфон е като ония дизайнерските чували за 5 6 бона
  • 5 Бен

    29 3 Отговор
    В големите групи, мобилните оператори дават ябълката при подновяване на договора. Моята седмица така я получих. И кво сега? Да чакам да стана богат ли? Не че съм беден, ама свисти на тъпня тая идея с богатството и айфона.
  • 6 Зорлем

    15 1 Отговор
    Както отдавна твърдя, ако започнат да наричат скъпите телефони, коли и т.н. с истинското им име, а именно "бижута", всичко ще си дойде на мястото, и безпреметните спорове колко били хубави и функционални ще отпаднат от самосебе си.
  • 7 лабораторията

    37 2 Отговор
    най-много айфони в България са заработени на задна...
  • 8 no name no face no number

    27 4 Отговор
    Всяка надута кифла К по света е с айфон и не, че това е най добрият телефон, защото не е, но кифлите К не се интересуват от качества само от Fassion и пари. Много са тъпи и отвратни

    Коментиран от #22

  • 9 Bobi

    26 1 Отговор
    е, ма друго си е да си види лайковете у фейсо с айфоно и да го държи като уйо у раката мани ти :)
  • 10 Random

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Какъв е проблема да караш Голф 2 и да имаш скъп телефон?
    Свикнал си й на колата, кефи те, не ти трябва друга, що пък да купуваш нова кола като си вземеш по-скъп телефон?

    Коментиран от #20

  • 11 Уес

    12 7 Отговор
    Според мен телефон за 1000$ е по-скоро за позьори правежи.Какъв е смисъла?Телефона за 100 върши абсолютно същата работа.?,Предпочитам тези пари да ги изям и изпия отколкото да ги дам за телефон.

    Коментиран от #15

  • 12 BRABUS

    6 17 Отговор
    Естествено! За да си купува човек скъпи неща- трябва да разполага със средства( да е богат). Кое не е ясно?! Айфон няма как да е харесван от мизерници-надявам се сте наясно с причината?!

    Коментиран от #29

  • 13 Христо

    17 3 Отговор
    Имал съм няколко айфона, последния 7+ 128гб, купувани в брой. Откакто посраха нещата с иос 11 рязко ми спадна интереса и св замислих какво.за мен е айфона. Реално имам няколко програми, които са ми служебни, които са по-читави под андроид. От време на време го ползвах за снимки по служба и чст-пат за лични... Та като се замислих разбрах, че съм тъп за да давам толкова пари за скъпа пръчка над която да треперя, а в същото време идеална работа ще ми върши устройство за около 500лв над което няма да треперя. Е реших да премахна бремето(треперенето) и вече около година не съм съжалявал за решението си. Много малко хора се замислят как пилеят пари на вятъра за разни работи, а тези пари могат да идат за по-важни неща.
  • 14 Деси

    7 18 Отговор
    На мен телефоните ми ги подаряват приятели, така че ми излизат без пари. Като ми подарят телефон с Андроид аз го давам на някой роднина или приятел, докато Айфон си го запазвам защото са сто пъти по добри от всичко останало. Освен това този който подарява Айфон обикновено е щедър, интересен, въобще готин.

    Коментиран от #17

  • 15 Еманация

    10 6 Отговор

    До коментар #11 от "Уес":

    Предпочитам тези пари да ги изям и изпия.....
    Еманация на Българската култура.
  • 16 qwerty

    10 4 Отговор
    Имам IPhone 7 Plus 128 Гб, и ДА наистина е само за богати хора или с по-висок статус, защото батерията не издържа много и трябва да имаш пари да си плащаш тока за зареждането му или да инвестираш луди пари в 10 000мАч външни батерии.
  • 17 1234

    10 4 Отговор

    До коментар #14 от "Деси":

    Ясно стана ти какво даряваш на тези дето ти даряват Айфон

    Коментиран от #18

  • 18 Деси

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "1234":

    Всеки трябва да оползотворява максимално това което ни е дал Господ. На едни е дал ум, на други физическа сила, на трети красота. Моля недейте да берете грижа какво дарявам аз, а се замислете какво можете вие да дарите за да притежавате някога Айфон и да имате собствено мнение по темата.

    Коментиран от #23, #24

  • 19 БКП

    8 2 Отговор
    Начи у нас ,всички 20 годишни кифли са богати?
  • 20 ДДД

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Random":

    не бе идеята е НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ
  • 21 Фриман

    4 1 Отговор
    VERTU е показател на богат човек, а с айфоните вече са всички. В това проучване трябваше да питат, дали са взети на изплащане или последни пари са похарчени за него?
  • 22 рррррр

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "no name no face no number":

    Подкрепям - в офиса всички кифли дето сутрин се боядисват по два часа пред огледалото са със АЙФОН.

    Нормалните колежки които не се мажат с пет слоя боя са с Андроид. Съвпадение? - Едва ли...
  • 23 ффффффф

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Деси":

    Тъкмо днес докато дарявам 35 сантиметра коса за онкоболни ви прочетох поста и се замислих - дали е възможно толкова кухо парче да може да ползва компютър и интернет?

    Коментиран от #25

  • 24 Хихих

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "Деси":

    Ум и сила явно нямаш.Красотата е до време.Започвай да разглеждаш Нокия с фенерче защото след красотата това ще ти остане.

    Коментиран от #26

  • 25 Деси

    3 5 Отговор

    До коментар #23 от "ффффффф":

    За мен ползването на комп и интернет не е нещо непостижимо и трудно; с Айфон е доста просто и лесно. Не знам как е за вас.
  • 26 Деси

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "Хихих":

    Някои хора очевидно смятат че ум и красота не може да са събрани на едно място, но това не е така; може би е време да разширите кръга от приятели и познати. Благодаря за съвета, но според мен Нокиа, със или без фенерче, не е добра инвестиция. Ако мислите да инвестирате в хай-тек компания свързана с мобилните телефони, бих ви препоръчала ARM Holdings (NASDAQ:ARMH)

    Коментиран от #27

  • 27 Хихих

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Деси":

    Аз инвестирам в имоти.В телефони инвестирай ти.Може и в Apple да инвестираш.Виж някой от познатите ти да ти покаже как става.

    Коментиран от #28

  • 28 Кибик

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "Хихих":

    Пожелавам ви успех, дано инвестицията ви е успешна и да можете един ден да си купите Айфон. Най добрият начин да печелите от имоти е следния: наследявате панелка или някоя нива, продавате я, купонясвате докато свършат парите, чакате следващия наследствен имот. Другите инвестиции в имоти са рисковани, надуват се разни балони, не се знае кой ги надува, после се пукат, пак не е ясно кой ги пука, пак се надуват, кой ги лепи за да не издишат не се знае, сложна работа...

    Коментиран от #30

  • 29 mhm

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "BRABUS":

    Ами да ви кажа, но човека си е прав в много отношения! Има много истина в твърдението му. Това го пише човек с нормални доходи, махнал се от досадния андроид и върнал се отново на WM.phone. И да, не ме е срам, че и да искам немога да си позволя Айфон или друг за 1000лв. Защото ще ми излезе през задника така да се каже. Така че понякога истината боли!
  • 30 Хихих

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Кибик":

    Ако исках да съм си взел Айфон.Не е проблем.Моя телефон ми върши прекрасна работа и за нуждите за които съм го взел е повече е добър.Голям дисплей и най-важното,батерия за която Айфона може само да мечтае.С моето ползване Айфона до обяд да е изгаснал.Сутрин не ме интересува дали е на 50-60%,кара си цял ден.Тия с ябълките гледам е нормално да движат с допълнителна батерия от 10000mАh.,Скоро и акумулаторите от колите ще си свалят за да го зареждат.А това с цените на имотите си прав-вдигат,падат.Ако знаеш кога да купуваш и кога да продаваш няма проблем.Това не е инвестиция за един или два месеца.Една част от Лондон е собственост на араби.Защо ли инвестират в сгради а не в IT компании?
  • 31 Фанете ми дедовия

    1 2 Отговор
    За богати лекета и мамини синчета
  • 32 МАК

    0 2 Отговор
    Айфона сие за хора който предпочитат качеството! Вече съм почти 4 години с 5S не влизал в сервиз , работи с най последния Ios и хвърчи !! Парцаланковците със Бозоидите вечно ще злобеят и плюят!! Просто винаги качеството струва пари !! Това е !!