10 Юли, 2018 13:19 10 639 8

Преди да излезете, оставете лъжица с вода и захар на балкона или двора

  • пчели-
  • природа-
  • захар-
  • вода-
  • мед

Вижте как може да помогнете на природата с това просто действие

Преди да излезете, оставете лъжица с вода и захар на балкона или двора - 1

Някои хора не обичат пчелите. Те мислят, че те просто ни притесняват, докато се опитваме да имаме добър пикник или излет на открито. Но истината е, че тези малки насекоми умират, пише jenata.blitz.bg.

Това е притеснително за целия свят, защото пчелите са отговорни за прехраната на 90 %от населението на Земята. Ние всъщност не можем да оцелеем без тях. Не е нужно да бъдете експерти еколози, за да уважавате природата, в която живеете, и за щастие има някои изненадващо прости неща, които всеки може да направи, за да помогне на планетата.

Преди да излезете, оставете лъжица с вода и захар на балкона или двора

92-годишният Сър Дейвид Атънбъро се бори за животните, околната среда и природата през целия си живот. Британският зоолог и автор е може би най-известен като телевизионен водещ, и със сигурност ще го разпознаете, ако го чуете. Сега тази жива легенда има друго важно послание, което всеки трябва да чуе:

"Ако пчелите изчезнат от лицето на Земята, хората ще продължат да съществуват само още четири години", написа наскоро той във Facebook.

Дейвид Атънбъроу със сигурност не е първият човек, който говори за това сериозно предупреждение, но постът му напомня, че това е въпрос, който всички трябва да вземем на сериозно.

Те могат да изглеждат малки и незначителни, но пчелите имат огромна задача - около една трета от храната, която ядем, се опрашва от тези насекоми.

Преди да излезете, оставете лъжица с вода и захар на балкона или двора

"През последните 5 години пчелното население е спаднало с 1/3", пише Дейвид Атънбъроу.

Но ситуацията не е безнадеждна. Има едно нещо, което можем да направим и това е идея, която се разпространява точно като горски пожар.

Дейвид Атънбъроу предлага прост съвет, който всеки трябва да опита: Смесвайте захарта и водата в лъжица и я оставя в задния двор или терасата. Това може да ви помогне да спасите живота си!

Преди да излезете, оставете лъжица с вода и захар на балкона или двора

Дейвид Атънбъро пише:

"В това време на годините пчелите често изглеждат като умиращи или мъртви, но те са далеч от тази фаза. Пчелите могат да са уморени и просто нямат достатъчно енергия, за да се върнат в кошера, което често може да доведе до преждевременната им смърт. Ако откриете уморена пчела в дома си, простото решение със захар и вода ще помогне да съживите изтощена пчела".

"Просто смесете две супени лъжици бяла, гранулирана захар с една супена лъжица вода и поставете лъжицата на открито, за да достигне пчелата до нея. Можете също така да помогнете, като споделите тази публикация, за да повишите осведомеността на хората", пише още той.

Ето още един начин да помогнете на пчелите и човечеството да процъфтява: да засадите цветя на балкона или в двора. Пчелите, които жужат около вас, ще го харесат!

Преди да излезете, оставете лъжица с вода и захар на балкона или двора


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нови новини

    26 1 Отговор
    Ще пробвам.

    Коментиран от #2

  • 2 пчеларя

    3 17 Отговор

    До коментар #1 от "нови новини":

    а кафе или чай.
  • 3 арджентата

    7 2 Отговор
    За първи път Баба Ванга пророкува изчезването, измирането на пчелите... Следва млякото ще стане вредно, опасно за здравето.

    Коментиран от #5

  • 4 злобар

    0 34 Отговор
    Да бе ще храним наготово на комшиите пчелите . И от какъв зор ?
  • 5 Шулц

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "арджентата":

    Само че имай впредвид че баба ти Ванга е изпреварена в пророкуването от един учен ботаник още 1905 година наложило му се е да изучава популация на пчелите въпреки че се е занимавал с растения,пророкувал го е чрез науката а не чрез шарлатанство
  • 6 ДЯДО

    10 3 Отговор
    Ако искате да си докарате пълчища от мравки, това е най надеждното
    средство. Те също обичат захар.
  • 7 Анонимен

    34 0 Отговор
    Замеделците са виновни защото пръскат хибридите с отрови. Няма как да добиеш 1000 кг пшеница от декър с нормален сорт.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.