11 Юли, 2018 13:28 807 0

Турски тим поиска Везенков

  • дарюшафака-
  • интерес-
  • барселона-
  • везенков-
  • олимпиакос-
  • баскетбол

Дарюшафака се нареди на опашката за българския баскетболист

Двукратният шампион на Турция и настоящ такъв във втория по сила европейски клубен турнир Юрокъп - Дарюшафака, също се интересува от българския национал Александър Везенков. Специализираното издание Planeta Basket допълва, че ситуацията около 22-годишното крило се следи под лупа от гръцкия Олимпиакос и от испанския Гран Канария.

Дарюшафака триумфира в Юрокъп под ръководството на Дейвид Блат, който в последствие напусна и пое Олимпиакос. Титлата обаче гарантира на истанбулския тим участие в Евролигата през сезон 2018/2019.

Везенков е свободен агент, след като се раздели с Барселона в началото на месец юли. В кариерата си той е играл за каталунците и за гръцкия Арис (Солун), а през миналата година бе избран под №57 в Драфта на НБА от Бруклин Нетс. Името му не спира да се спряга за най-различни участници в Евролигата, като освен Олимпиакос, Гран Канария и Дарюшафака, за интерес към него се говореше и от страна на Панатинайкос и Анадолу Ефес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА