11 Юли, 2018 14:59 3 791 33

Германия: Имаме проблем с Русия

  • урсула фон дер лайен-
  • германия-
  • сащ-
  • нато-
  • доналд тръмп
Германия: Имаме проблем с Русия - 1
Снимки: БТА/АР

Германия не е заложник на руската политика, заяви германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен, цитирана от Reuters. Изказването е реакция на обвинението на президента на САЩ Доналд Тръмп, че Германия е "напълно под контрола" на Русия.

"Без съмнение имаме много проблеми с Русия", каза Фон дер Лайен на събитие в кулоарите на срещата на върха на НАТО в Брюксел - малко след като Тръмп говори на среща в центъра на белгийската столица.

"От друга страна без съмнение трябва да бъде запазен каналът за комуникация между страните или съюзите и противниците", заяви тя на английски в отговор на въпрос за обвинението на Тръмп.

Германия: Имаме проблем с Русия

Разходите на Германия за отбрана ще достигнат до 2024 г. минимум 1,5 процента от брутния вътрешен продукт, каза Фон дер Лайен. Тя допълни, че това е, което "можем да гарантираме".

САЩ са прави да искат целта от 2 процента от БВП да бъде изпълнена, призна германският министър на отбраната. В същото време Фон дер Лайен обърна внимание, че до 2014 г. в Германия в продължение на 25 години са били съкращавани военните разходи и към момента, в който са били постигнати договореностите от Уелс, страната е давала за нуждите на отбраната 1,1 процента от БВП.

"Важно е обаче да се гледат не само числата, но и приносът в НАТО, защото може да харчиш 2 процента за отбрана и да не правиш нищо за Алианса", подчерта германският министър на отбраната. Фон дер Лайен припомни, че "германският контингент е втори по численост в НАТО, разходите на Германия за отбрана са втори по големина в алианса".

Германия: Имаме проблем с Русия

"Движим се в правилна посока. Предстои да се свърши още много, но ние сме ангажирани с постигането на поставената цел", допълни германският министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    28 13 Отговор
    Еми като имат проблем с Русия немците братушките да влизат в Берлин тогава самоче тоя път ще продължът и до Ламанша чак а Бритите ако се натискат много и те може и отатък Ламанш!!

    Коментиран от #26, #31

  • 2 Лавров

    28 8 Отговор
    смятай щом министъра на отбраната им е жена

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Инкогнито

    12 2 Отговор
    Обсъждат цвайн гугутхен на керемидхен РФ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Bahti

    20 1 Отговор
    Немчулята са под ислямизъм, толерастия и Хамрика. Като са готини ще са без Газ!
  • 6 НКВД

    25 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лавров":

    Там не е много сигурно дали е жена или мъж всички си приличат разликата едвам доловима

    Коментиран от #16

  • 7 Морук

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лавров":

    Що бе ,?виж нашето един мъж нема ,всичко деца на проститутка и крадец,тука им викаме политици

    Коментиран от #27

  • 8 Ford Prefect

    16 1 Отговор
    Тия за война ли се стягат ? По- скоро за да ядът бой да се стягат и да наблегнат на фармацията от колкото на въоръжението.
  • 9 Реалист

    10 18 Отговор
    Германия е естествения съюзник на България за отхвърляне на зависимостта от раша. Трябват ни още по-близки икономически и политически връзки. 50 000 германци живеят в България, дано станат 500 000.

    Коментиран от #10

  • 10 Скунс

    13 5 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Вие имахте една такава връзка през 1941-1945г.Е? До къде стигнахте?

    Коментиран от #14, #17, #28

  • 11 прокси

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "Морук":

    Путин не би се отказал от "вимето" Германия-газ ще има щом плащат. Но май на будали ни вземат-Германия е окупирана от войски на САЩ /над 300 бази/, не на НАТО, а имала проблем с Русия?

    Коментиран от #13

  • 12 На коня оня

    16 1 Отговор
    "Германия: Имаме проблем с Русия"
    Не, имате проблем с генетичният отпадък на англичаните от преди приблизително две столетия, който сега си въобазява, че има правото да решава кой откъде ще си купува гориво, хляб, оръжия и т.н. .
  • 13 Морук

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "прокси":

    Точно ,и сега Тръмп джавка щото стокообмена между шваби и руснаци е по голям,пък за него уок
  • 14 куку руку ку

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Скунс":

    Забравяте връзката 1914-1918 година. Винаги сме били в съюз с губещата страна. Сега... пак така.
  • 15 Сатаната

    2 0 Отговор
    Не знам какъв им е проблема, ама, ако го нямаше??? Ако вземат па се разбера, ще приемам залозите за колко време ще обединят Европа. Току виж Европейския съюз станал от Атлантическия до Тихия океан. Ти да видиш???
  • 16 ГосТ

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "НКВД":

    Абе не съм съгласен. Германците като цяло са бая едри.
  • 17 Реалист

    6 7 Отговор

    До коментар #10 от "Скунс":

    България е била в най-големите си граници тогава когато е била съюзник с Германия. И обратното - откъснаха Македония, територия населена с българи, от България заради измислиците на рашките за македонска нация и комунизъм.
    Добре е, че германците и японците се насочиха към икономическо а не военно господство. Какъв е смисъла да плащаш за окупационна армия, когато можеш просто да продаваш с печалба и поддържаш силна собствена армия (за защита). Купуваме Еурофайтери, Леопарди и Мерцедеси за армията - това е най-доброто за нас в Европа. С Мерцедесите вече започнахме.

    Коментиран от #18

  • 18 Хасан

    3 7 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Не разбирам защо постоянно правите някои българи?!..'помаците са българи,македонците са българи,турците в българия са българи,влахите са българи,арменците са българи,гагаузите са българи....абе човек ако искаш много българи ,прави си деца...

    Коментиран от #19, #22

  • 19 Помак

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Македонците и помаците по време на Османското господство турчино Хасане са се водили от самите турци като българи! Факт.
    Защо сега ти турчино /не знам от къде пишеш- от Турция ли, от Сърбия ли или от еди къде си/, ги описваш като небългари.
    Е, останалите не са българи, и за това никой не спори.

    Коментиран от #21

  • 20 Морук

    1 3 Отговор
    Ама ти сериозно ли бе ,значи у България по твоите разбирания всички са "чисти" българи

    Коментиран от #29

  • 21 Морук

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Помак":

    Ти да не си от присадените помаци,тез дето като циганите празнуват и Великден и байрям
  • 22 Трол

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Я отварко ми отговори, какви по националност са майките на султаните ви след Ертогрул и Осман? Една туркиня ми кажи! И по тази логика, колко османска кръв са имали във вените си последните от рода Осман, колко бе?
  • 23 Д'мин

    4 0 Отговор
    Проблема на германците с Русия е един, единствен, да не гледат на Москва,като дестинация за "екскурзия".
  • 24 fakantanka

    1 1 Отговор
    В дойчланд свършиха тея с кохонес и армията им я поведе трансджендър. Един път доведоха червените в Берлин, вторият път ще е завинаги.
  • 25 да да

    2 1 Отговор
    Тези и те имали проблем с Русия, браво бе. А кой ви разреши да се обедините? Ненормалници.

    Коментиран от #30

  • 26 Ttt

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Колкото и да ни се иска, руснаците са много по-зле от 1989г! И това е апсолютно закономерно, не може една сила да разчита само на пропаганда! Иска и малко технологии, производство, качество, както в армията, така и добър стандарт на жителите им!
  • 27 Ттт

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Морук":

    Манафов, не се бъркай в християнски изкривявания!
  • 28 Ттт

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Скунс":

    Южна Добруджа я получихме без бой от руснаците каун!
  • 29 Ттт

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Морук":

    Не знам за българите., но за турците в БГ съм сигорен, че са джагали!
  • 30 Ttt

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "да да":

    САЩ!Русия нямаше как да откаже, хаха!
  • 31 Распутин

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Мойто момче, този път няма да има конвои с военна техника, гориво и провизии от САЩ, Канада и Великобритания, които да акостират около Мурманск, за да спасят ЗАДНИЦИТЕ на прехвалените ти псевдо-"братушки" кумунисти! А и Русия не е СССР! Никога не сте чували, че само един единствен немски тигър унищожи глутница от 24 Т-34-ци в битката при Курск, един след друг, като хлебарки. За един ден 250 изкарани от строя Т-34 срещу само 5 тигри и пантери. Не става само с водка и заплахи, трябват и технологии. Ето това не ви е ясно. Руската "армия" ако тръгне на тотална война към Берлин сега, още преди да стигне Варшава ще тръгне на бегом назад да си спасява кожата.
  • 32 Българин

    2 0 Отговор
    Българинът е прост човек по природа. Защото само българинът може да нарече руския империалист-интересчия "братушка". Този руски империалист, който за първи път дойде в България, не да ни освободи, защото го беше грижа за нас, а да се самораправи с омразния враг в лицето на Османската империя. А вторият път като дойдоха направо си ни окупираха "братушките". Под предтекст, че ни освобождават от някой, който не ни е нападал. Въпреки, че от Кремъл настояваха ние да влезем във войната на страната на оста, тогавашните им приятели. Ето тази асоциация ние като нация след годините на социалистическо промиване на мозъците НЕ можем да я направим.
  • 33 Нашенец

    0 0 Отговор
    Дрьпни мечка за опашката,па не се оплаквай после...
Новини по държави: