12 Юли, 2018 20:20 3 114 2

Затварят Айфеловата кула заради финала в Русия

  • айфелова кула-
  • париж-
  • франция-
  • сигурност-
  • фенове-
  • русия-
  • финал

Десетки хиляди фенове ще гледат финала на големи екрани в Париж

Затварят Айфеловата кула заради финала в Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Френските сили на реда ще затворят Айфеловата кула в Париж в неделя, когато ще се проведе финалът на Световното първенство по футбол между Франция и Хърватия.

Огромни екрани ще бъдат разположени във френската столица за решителната среща, която ще се играе на стадион „Лужники“ в Москва. Френската полиция обяви, че затваря кулата от „съображения за сигурност“, предадоха френските медии.

В парка „Марсово поле“ ще има огромни екрани, на които френските привърженици ще могат да наблюдават срещата. Хората, които предварително са си закупили билети за посещение на Айфеловата кула, ще си получат парите обратно.

Айфеловата кула, символ на Париж, всяка година е посещавана от милиони местни граждани и туристи. По време на финала на Европейското първенство по футбол преди две години (между Франция и Португалия) над 90 000 души се събраха във фен зоната пред нея. „Петлите“ спечелиха световната титла през 1998 година за пръв и единствен до момента път. Те са сочени за фаворит, но срещу себе си ще имат вдъхновения отбор на Хърватия, който вчера елиминира Англия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    9 1 Отговор
    Да не се мятат, така де, опитват да летят...
  • 2 Кулата

    12 0 Отговор
    А руснаците много си я обичат кулата! Преди години случайно се запознах с една рускиня на кулата. Беше много красива и с компания с също така много красиви приятелки. Аз я заговорих, мислейки, че знам руски език. Бяха от Петербург, бивши балерини от Мариинският театър. Опитах се да кажа нещо величествено и в същото време романтично за Париж, за кулата.. тогава тя ми отговори нещо, което никога няма да забравя! Много обичам да съм тук, защото това е единственото място, от което мога да видя пространствен пейзаж, в който я няма тази желязна грозна конструкция, наречена Айфелова кула, нямаща нищо общо с красотата, която са създали архитектите на този град..
Новини по държави: