13 Юли, 2018 10:52 26 597 36

Вдовицата на Шарлопов продава бизнеса му за 100 милиона евро

  • шарлопов-
  • бизнес-
  • милионер-
  • милиардер-
  • евро-
  • милиони-
  • вдовица-
  • съпруга

Хотелската бизнес империя на Стефан Шарлопов се продава от вдовицата му Бояна 6 месеца след внезапната смърт на българския милионер. Според два независими един от друг източника на "Уикенд" наследниците на успешния бизнесмен водят активни преговори за продажбата на 5 хотела от веригата "Шарлопов груп" с китайски инвеститори, пристигнали в България миналата седмица като част от 700-членната делегация от най-голямата азиатска държава.

По неофициална информация от семейството на покойния Стефан Шарлопов са поставили цена от 100 милиона евро за пет хотелски комплекса – 5-звездния "Парк хотел Пирин" в Сандански, 4-звездния "Янтра" във Велико Търново, хотел "Мургавец" на Пампорово и луксозния морски комплекс "Созополис" край Созопол, състоящ се от 52 обзаведени по последна дизайнерска мода къщи за отдих. Реалната цена на хотелите е почти двойно по-висока, но според запознати с преговорите между наследниците на Шарлопов и китайските инвеститори, при сключването на сделката азиатците ще трябва да изплатят и над 60 милиона евро към български банки, към които покойния милионер има натрупани дългове.

"Само към Българо-американската кредитна банка има непогасени кредити за 30 милиона лева. Заради това от финансовата институция иззеха преди 2-3 седмици имот на Шарлопов на централния столичен булевард "Витошка", който бе ипотекиран в банката", разкрива източник на изданието.

Преговорите с китайците вече са доста напреднали и се водят от вдовицата на Стефан Шарлопов – Бояна и от голямата му дъщеря Ева, която е изпълнителен директор на хотелската верига. Двете дами бяха в конфликт преди няколко месеца заради наследството на главата на семейството.

Оказа се, че Шарлопов не е оставил завещание и така най-големият наследник на империята е съпругата му Бояна. Тя получи половината от богатството на мъжа си, както разпорежда законът. Останалата половина трябва да си разделят тя и петте деца на Шарлопов – 30-годишната Ева, тийнейджърките Бояна и Стефани и 8-годишните близнаци Георги и Илия. Всички деца, с изключение на Ева, родила се от първия брак на Шарлопов с красавицата Катя, повериха наследството си на своята майка Бояна и така Ева, която бе двигател на бизнеса на татко си, остана почти без нищо.

Изглежда, обаче голямата щерка Ева и втората съпруга на баща ѝ Бояна са сключили примирие помежду си и заедно водят преговорите за продажбата на петте хотела. За семейството на Стефан Шарлопов ще остане единствено СПА хотелът в Германия, помещаващ се в курорта Фройденщат в област Баден-Вюртемберг, както и комплекс от вилни къщи за отдих край Габрово.

Близки до фамилия Шарлопови твърдят, че в основата на предстоящата сделка с китайците била голямата дъщеря Ева, която планирала да стартира самостоятелен туристически бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зомби килър

    41 15 Отговор
    Тази вдовица бих я утешил и бих им помогнал да инвестира стоте милиона.ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 2 Кестена

    50 4 Отговор
    Булевард "Витошка" ??? Не го знам къде е .

    Коментиран от #3, #13

  • 3 зомби килър

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "Кестена":

    Между попа и пете кьошета.ХАХАХА

    Коментиран от #33

  • 4 зомби килър

    32 3 Отговор
    Момата си ги е изработила честно,да си ги харчи със здраве.
  • 5 Дядо

    42 11 Отговор
    Шарлопов не е оставил завещание , мислел си ,че е безсмъртен . Алчността е проклятие !
    Тъпата вдовица бързо ще профука всичко .

    Коментиран от #34

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЧЕРВЕН БОКЛУК

    21 4 Отговор
    пука ми какво ще прадават ку....те му
  • 8 Един друг

    58 4 Отговор
    Какви 100 млн. евро за разни хотели и къщи в България? Китайците не знаят какво правят и чакат разни родни селтаци да ги измамят - ха, ха. Тези туристически "империи" рухват като къща от карти отведнъж. Колкото от Алма тур остана нещо, толкова и от тези ще остане. Скоро ще гледаме разпарчатосани оферти в сайта на ЧСИ, наред с имотите на останалите бивши, като примерно "големия голфър" Краси Гергов и разните Св. Спасове и прочее недомислици и нелепици. Този бизнес върви, докато има пари за пране и перачи. Тук перачът рязко и неочаквано "падна в пералнята" и всичко свърши.

    Коментиран от #10

  • 9 аааааааа

    30 9 Отговор
    ей на тая да стана тъпкач..
  • 10 Хаха

    12 18 Отговор

    До коментар #8 от "Един друг":

    Ти имаш ли и най-малка представа какво представляват имотите на Шарлопов? Според мен не и затова си наговорил куп глупости.

    Коментиран от #12, #16

  • 11 гост

    21 7 Отговор
    Продавам своя бизнес , стара къща в село близо до София с двор и парник и един стар опел.
    Търся им 50 милиона , ако има желаещи да пишат.
  • 12 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хаха":

    И какво представляват?
  • 13 коки

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кестена":

    Не е ли високата сграда на входа на Южен парк?
  • 14 Последици от глупави инвестиции

    13 1 Отговор
    Дано се намерят чуждестранни балъци да закупят скрито и явно фалиралият им бизнес. Възхищавах му се едно време когато точно в подходящият момент си продаде вафленият бизнес и най-неочаквана се оказа глупавата му постъпка да инвестира в хотелиерския бизнес. Резултатът е виден.
  • 15 осведомен

    26 2 Отговор
    За какво са им на китайци хотели в България, най- бедната страна в ЕС, където средата не предразполага към луксозен туризъм, а само пране на пари. Тук всички туристи бягат в чужбина.
  • 16 Един друг

    35 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хаха":

    Имам, при това не малка, а много голяма предства. И не само от неговите изпълнения, ами и на останалите приказни герои от Южното Черноморие - от Шулева и Масларова, та чак до Диневите на север. И на Брендо "комплексите" ги знам. Това всичкото е бошлаф българска работа, на фона на нашето мижаво море, късия ни сезон, конкуреницята от Турция и ниското ниво на туристическия контингент. Щом здраво вързани с руските туристи хора ка то Станка Шопова отдавна берат душа... На този целят му "бизнес" е по български - разпилян, неструктуриран и аджамийски. Тук нещо направил, там направил, щото имал едни пари да "инвестира". Туристическият бизнес е едно, хотелският е друго, но и двата не се правят така както нашите тук си мислят. На този кредитите му са повече, отколкото му е капитализацията, та за какви инвеститори изобщо става дума?! Китайски, ли? Бе, вие балкански глупаци знаете ли какво значи китайци? Онези си правят сметката до +- 2 цента. понеже на нашите са им дали навремето едни куфарчета с пари, които те са закопали и после нещо са поизпрали, си мислят, че навсякъде е така и всеки мята пари за каквато глупост се сети. Колко бил стрували, викаш... Ти ми говори за ROI, а не за измислени цени. Някакво подобие на хотелски бизнес в България има единствено в София. Всичко останало са шарлопови истории.

    Коментиран от #28

  • 17 Един друг

    38 5 Отговор
    Понеже разни хора с манталитет на наивни, но впечатлителни никакъвци цъкат с език по бентлита и говорят глупости, ето малко факти. Значи, според тези "бизнесдами", "империята" е с пазарна цена поне 200 млн. евро, обаче китайците щели да дадат 100 и да поемат задължения към кредитори от още 60. Т.е. набутването, пардон "инвестицията" ще възлезе на 350 млн. лева. За такива неща се търси срок на възвръщане на инвистицията окол 10 г., т.е. 10% годишна възвръщаемост. Значи китайците трябва да очисляват към 35 млн. годишно само за избиване на инвестицията. Препоръчвам на цъкачите с език и "разбирачите" да отворят търговския регистър и да видят какви са били общо приходите на няколко от великите шарлопови дружества. Основните им активи са краткотрайни, оборотите са по няколко милиона, финансовите резултати са отрицателни, а задълженията са стряскащи. На тях целият им оборот не стига за покриване на годишните ставки, камо ли за покриване на оперативни и други разходи. Тази информация е публична и се изисква съвсем малко усилие да се видят очевидните неща, но след като нямате капацитет и ви мързи сами да се осведомите, правя ви услуга - въпросният бизнес към момента не струва нищо, камо ли 160 млн. евро, хеле пък 200 млн. според тази накипрената от снимката. Аз освен тюрлюгювеч от 50-тина фирми, друго не виждам, камо ли бизнес. На ход са кредиторите, а не инвеститорите.

    Коментиран от #18

  • 18 xaxa

    3 23 Отговор

    До коментар #17 от "Един друг":

    Ти си поредния мишок който си мисли че знае как се прави бизнес.Ако си толкова навътре в нещата няма да си губим времето да се обясняваш по форумите....

    Коментиран от #19

  • 19 Един друг

    28 1 Отговор

    До коментар #18 от "xaxa":

    Бизнесът е проста работа, но не е за прости хора. Ти моето време и как га разходвам не го мисли - при мен натоварването е неритмично, поради ред специфики. Аз ти говоря с факти, а ти ми говориш със заклинания. Инвеститорът инвестира, за да печели, и да си възвърне инвестираните средства. За глупаци като теб основното е бетон да има, но за тези с парите са важни сметките, а тук са очевидно забатачени и всичко е една голяма каша. Тази от снимката трябва да предложи голям дял от "бизнеса" на китайците безплатно само, за да въдворят ред и да инжектират еветуално малко оборотни, а не капитални средства, преди да са се активизирали кредиторите и всичко да гръмне. Дори и тогава, шансът китайците да откажат да операт чужд пешкир е голям. Отвори финансовите отчети на избрани дружества от "империята" и ще видиш, че всичко е като в Созополис - леш, при това напълно закономерно, а не поради някакъв скрит дефект, който като се отстрани и всичко ще се оправи. Проблемът е системен, обаче ти си минал два пъти покрай Созопол или някой друга "внушителен актив" и поради примитивното ти и първосигнално съзнание си бил много впечатлен. Повърхностна история...

    Коментиран от #21, #27, #32

  • 20 аюгфоэяф

    0 4 Отговор
    Мисля, че завещанията в България не минават пред съда. Гледа се закона а там 50% остават на съпругата останалото се дели между децата.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Паплач

    2 0 Отговор
    Поне си направете труда да отворите сайта и да видите какво има. Ако продава бизнеса... тези хотели дето не ги цитирате,пропуск журналистически или техническа грешка. Хейт да има.
  • 23 Bossman

    1 8 Отговор
    Ето това се казва жена да ти поеме бизнеса.Ще съсипят един успешен бизнес проект.Докато беше жив Шарлопов умееше да поддържа бизнеса много добре,а сега некадърниците продават.
  • 24 Ivan40

    15 0 Отговор
    Тая ще я кле.ам с кеф...пък тя да продава квото ще.....
  • 25 Долна

    14 0 Отговор
    ....това не е жена за един мъж,най - щастливата вдовица ...давай душичко живей ...притъркай тази сливка!!!
  • 26 vasik atanasova

    6 4 Отговор
    ей това е жената отиде си човека заради нея сега продава
    нещо което е градено с години и много борба и кръв
    ама то се иска акъл за да въртиш парите
    явно тази го няма
    иска да духа готова пара
  • 27 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Един друг":

    Тръся си ментор...
  • 28 Така е

    15 0 Отговор

    До коментар #16 от "Един друг":

    Отдавна не бях виждала толкова добре, разумно и аргументирано мнение. радвам се, че сте решили да даете от времето си.
    Поздрави!
  • 29 грешката е вярна

    11 0 Отговор
    Какви 100 милиона? Кой ходи в Търново, че да отседне там? Хотелът сам по себе си не прави цената. То се гледа посещаемост (заетост, гледа се инфраструктура (как ще стигнеш до Сандански-след дълго висене в задръствания), гледа се, какво предлага околността. Тези 5 хотела са максимум 45-50 милиона.

    Коментиран от #31

  • 30 FAN

    5 2 Отговор
    Китайците с малките п-----шки няма да дойдат.....
  • 31 грешката е вярна

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "грешката е вярна":

    И щом ''единия, другия'' си е направил труда и е проучил загубите и задълженията на обектите, стойността на 5-те хотела е 20 милиона. (не му бях чел коментара, преди да пиша)
  • 32 Пешо

    7 8 Отговор

    До коментар #19 от "Един друг":

    Твойте ала-бала глупости говорят за изключителна тъпотия и завист. Защо човека е успял, а ти - разбирача си на дъното. А иначе в джоб ги слагаш и Диневи, и Шопова...

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 не разбрал

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо":

    На колко години според теб се оставя завещание.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Телевизора на Елвис

    0 0 Отговор
    Като не може да се оправя с тая империя, ще продава женицата.
    Мигар е лесно?
    Едно време и Мая Илиева продаде къпални-мъпални и прочее дивотии, дето останаха след Главния. За чий са и?
    Държи си там бръснарницата на центъра и не се занимава.