18 Юли, 2018 13:00 2 804 25

Огнян Минчев пита властта: Ще бъдат ли превърнати Странджа и Рила в бежански лагери?

  • бежанци-
  • българия-
  • лагери-
  • мигранти-
  • имигранти

За да се предотврати разгръщането на пропагандна истерия в услуга на чужди, антибългарски интереси

Огнян Минчев пита властта: Ще бъдат ли превърнати Странджа и Рила в бежански лагери? - 1
Снимка: БТА/АП
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последните няколко дни в интернет издания, на които аз лично нямам никакво доверие, се превърта новината за взето "някъде в Европа" решение териториите около турската граница - чети Странджа и Родопите - да бъдат определени за изграждане на бежански лагери, в които да се концентрират прииждащите от Турция мигранти.
Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Огнян Минчев.

Обикновено подминавам подобни информации поради крайно ниската вероятност да имат общо с истината по въпроса.
Този път обаче кампанията е особено силна, продължава вече повече от седмица и въвлича като предполагаеми "новини" информации от Брюксел, Израел и някои международни институции.

Затова се обръщам към българските евродепутати - от всички партийни фамилии - с молба да дадат отговор според собствената си информираност на следните въпроси:
1. Имат ли информация подобен въпрос да е бил обсъждан - формално или неформално - в която и да е от европейските институции?
2. Споменава ли се България - в частност югоизточните територии на страната - като възможна локация за концентриране на бежански лагери и центрове за разглеждане на молби за убежище?

3. Има ли сериозни разговори в средите на европейските институции за разполагане на подобни лагери и центрове в югоизточната периферия на Европа - имаше информации за планирани подобни центрове в Албания и други страни на западните Балкани?
4. Свързани ли са последните споразумения - колкото и да са условни и общи - по въпросите на миграцията между страните членки на ЕС със създаване на подобни лагери и центрове на територията на съюза?
Официалната информация досега фокусираше създаване на подобни центрове в страни извън ЕС, в близост до големите канали за миграция?

5. Известно ли е на българските членове на ЕП българското правителство или отделни негови членове да са обсъждали по какъвто и да било повод подобна възможност за разполагане на лагери и центрове на българска територия и има ли изразена позиция на българските представители по този въпрос?

Предлагам в случаи на публични кампании с неизяснен произход, в които се намесват въпроси от ключово национално значение, да не се чака изразяване на официална позиция на българските институции, а да се реагира своевременно от страна на информираното обществено мнение и български представители в международни институции, които биха могли да предотвратят разгръщането на пропагандна истерия в услуга на чужди, антибългарски интереси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    1 74 Отговор
    Нека да се заселят..по времето на бай Тошко имаше хиляди студенти от братските соц.страни...много от тях си вземаха българки и остагаха да живеят...вижте френския отбор ..шарен...нека и ние да бъдем така..това е бъдешето ..по добре хора отколкото вълци и мечки по Сиранджа

    Коментиран от #3, #7, #10, #13, #15

  • 2 Салам Алеко

    47 5 Отговор
    Не, ще се превърнат в мюсюлманска зоологическа градина от терористи! Държавата официално "не преговаря" , неофициално-"за всяко животно искаме 150 евро на ден да ни се превеждат!"! Тогава, ислямизираме районите! А българите в тези райони?- "Да си копаят гробове"!

    Коментиран от #23

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Преброяване на бесните язовци

    48 1 Отговор
    Докато ги питаме във фейсбук, не очаквайте да отговорят. Такива въпроси се задават с пистолет, насочен в слепоочието...
  • 5 Преброяване на бесните язовци

    29 4 Отговор

    До коментар #3 от "Салам Алвко":

    Той бай Тодор Цървула искаше да ги засели в турКѝя, ама от там ни ги върнаха. Чудно защо ли... Никога няма да им го простя!

    Коментиран от #6, #24

  • 6 Салам Алеко

    21 6 Отговор

    До коментар #5 от "Преброяване на бесните язовци":

    Другар? Кой да ни прибира запорожките, когато има мерцедес! Бракуваната стока, търговеца винаги я връша!
  • 7 Алеко Салам

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    В търция има райони където хората не могат да живеят! Защо не ги засели сивото куче с животните, хем да отскачат до селата, хем да им оправят циганския генотип! А като оратим и теб, да разкрасят и твоя?
  • 8 Готин ама не съвсем

    22 1 Отговор
    Г-н Минчев, изявен "демократ", да ви светна, че цяла България се подготвя, да е предпазен пояс за развитата част на Европа! Та нали и поради тази причина ни приеха в Евросъюза!

    Коментиран от #9

  • 9 Алеко Салам

    23 2 Отговор

    До коментар #8 от "Готин ама не съвсем":

    Да не забравяме и резила ни! Приеха ни в Европа с румънците, защото пуснахме хамериканците да бомбардират Сърбия!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Алеко Салам

    20 1 Отговор

    До коментар #11 от "Stefko 88":

    България за българите, останалите-вън от Родината ни скъпа, настрадала се от животинския гнет!
  • 13 не толерантен

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    И искаш на всички нас да ни натресеш това "мултикулти" само и само да си задоволиш аналните потребности ??? Не разбирам толкова ли не можеш да си намериш някой от твоя етнос тук да си бъркате по дупките, че чак "внос" искаш ? Помисли малко, защо искаш да вредиш на околните за да си задоволяваш потребностите ?? Сериозно го казвам и знаеш много добре за какво ти говоря !

    Коментиран от #14

  • 14 Слам Алеко

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "не толерантен":

    Хасанеееее, никой не ти е писал по-мъдър и красив коментар! Единственния ти отговор ще е минуса който ще сложиш на човека!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "прУстакоФ":

    Знам! Мама ми каза, мен ме е правил виетнамец,,,,, тате не знае!

    Коментиран от #17

  • 17 прУстакоФ

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Ето на,че нищо не знаеш,защото просто няма как да го знаеш.Колкото до " МАМА "-този път няма да и сработи късмета....няма да е виетнамец.Силно ще прилича на МАЙМУНЯЦИТЕ от Кьолн.Така и кажи на " МАМА ". А на здраве !

    Коментиран от #18

  • 18 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "прУстакоФ":

    Наздраве! Тръгна си и Каранга! Исках брат-бразилец да имам! А то кьолнски -циганин мързеливец!

    Коментиран от #19

  • 19 прУстакоФ

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Ееее....Хасанчо.Имай малко уважение към майка си де.Не ми се вярва чак толкова да не и дреме на лисичката,че нищо да не отбира.Колкото и да е,българските Хасанчовци направо сте си интелектуалци в сравнение с тези, дето си ги каниш. И както се вика-Хасанчовците са си Хасанчовци,ама са си наШтИ Хасанчовци.Така че не падай толкова ниско,дръж се на положение и ОНИЯ,дето се точат да идват-направо ги забрави.

    Коментиран от #20

  • 20 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "прУстакоФ":

    Сестрата и къщата да не барат, тя Мама от тези не се страхува, а и сме и направили фуууул-каско!

    Коментиран от #21

  • 21 прУстакоФ

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Е,щом е така дето се вика-по лесно е.Мама да му мисли!Разбрахме се.
  • 22 БЪЛГАРИЯ

    3 0 Отговор
    ЧЕРЕШКАТА ВЪРХУ ТОРТАТА НА ЕРДОГАН.НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ АХРИКАНЦИ ША ОТИДАТ НА СЕЛО ДА КОПАТ И ДА ПАСАТ КОЗИ.
  • 23 Пешо

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Салам Алеко":

    Няма нужда да си копаят гробове, държавните управници вече ги изкопаха.
  • 24 JPower

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Преброяване на бесните язовци":

    Върнаха ни ги, защото нямат нищо общо с турчин. Не работят,научени са България да ги гледа....ся същите плюят по бой тошо, но имаха такива права,че българите издивяваха от яд, как бай тошо се опитва да ги направи хора. Пратиха ги да се бият срещу кюрдите, осраха турската армия. Страхливи овце. ....Накратко, за нищо не стават...паразити ,живеещи от злоба, праят се на турци, а са си помаци-богомили, надяват се туркия да ги храни сега, за туй подскачат тук.
  • 25 ЪРП

    5 1 Отговор
    НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧАТ ПЪКЛЕНИТЕ ПЛАНОВЕ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО И ЗАГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ МИГРАНТИ ОТ АФГАНИСТАН И ИРАК!!!!!!!!
    УРОДИТЕ ГИНКОПИТЕЦИ ЩЕ БЪДАТ ИЗРИНАТИ БУКВАЛНО НЕ ПРОСТО ОТ ПАРЛАМЕНТА АМИ ОТ БЪЛГАРИЯ ,БАРАБАР С ВСИЧКАТА СБИРЩИНА ОТ ПАТРЕОТАРЧЕТА, КОЯТО ИМ СЛУЖИ ЗА ПАТЕРИЦА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!